Név: Regisztráció
Jelszó:

Most itt vagy: Fórum >> Seth szövegei >> Álmok

1 | 2 | 3 |
db/lap
Kies | 2018-03-21 21:03:25 Válasz erre Adatok E-mail (271)
Eddigi hozzászólásai:
8 db

Régóta gyakorlom, hogy elalvás előtt kérdést teszek fel magamnak és várom az álombéli választ. Minap a szerelem mibenlétére vonatkozó kérdéssel aludtam el és egy számomra ismeretlen szóval ébredtem: Limetta.

Hm. Gugli. Citrusféle, savanyú, de mégis édes gyümölcs...Sokat mondó. Beugrott a keserű méz című film is erről.

 
Mario | 2017-10-22 22:35:32 Válasz erre Adatok E-mail (270)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Az éjszaka volt egy álmom, aminek az volt a lényege, hogy valahogyan hozzájutottam egy takaróból hajtogatott tér-idő kapuhoz, amin át kellett dugni egy átlátszó merev, műanyag csövet, és mint egy szuper optikai kábel, a csövön keresztül úgy vetült ki a másik dimenzióbeli kép, amit tükör előtt fel lehetett fogni. Miközben ezt csináltam, arra gondoltam, kutathatott-e Robert és Jane Dr. Pietra után ilyen módszerekkel? 

 
Mario | 2017-10-06 09:55:04 Válasz erre Adatok E-mail (269)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Azóta sem kaptam vissza :)

Valamelyik nap éjjel azt álmodtam, hogy elszakadt a gitáromon egy húr (egy újabb, mert már régebben elszakadt egy), és én próbáltam a gitár nyakához erősíteni a végét, hogy azért valami hangot ki tudjak csikarni belőle. Mire felébredtem, szépen elfelejtettem ezt az álmot, egyáltalán nem emlékeztem arra sem, hogy álmodtam bármit is.
Aztán reggel kedvem támadt meghallgatni egy régi dalt, amit fiatalabb koromban szerettem. Ebben a dalban többek közt azt éneklik, hogy ha elszakad a gitárom húrja, majd veszek egy másikat - és ekkor hirtelen eszembe jutott az éjjeli álmom! Ha nem hallgatom meg ezt a dalt, valószínűleg végérvényesen elfelejtődött volna az álom.
Délután pedig, ahogy bicikliztem haza a munkából, találkoztam egy ismerősömmel, aki nagy fanja annak a zenekarnak, amelyik ezt a dalt előadja, és állandóan ilyen zenekaros pólóban flangál. Nagyon érdekes dolgok ezek! :O

 

Egyébként ezt a hozzászólást már megírtam egyszer; vagy eltűnt, vagy el sem küldtem?

  Előzmény: Mario [268] (2016-09-17 21:33:45)
 
Mario | 2016-09-17 21:33:45 Válasz erre Adatok E-mail (268)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Kölcsönadtam egy barátomnak a könyvet, de amint visszakapom, be fogom idézni.

  Előzmény: seelvuple [266] (2016-09-15 20:25:06)
 
seelvuple | 2016-09-15 20:30:52 Válasz erre Adatok E-mail (267)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
78 db

  Előzmény: seelvuple [266] (2016-09-15 20:25:06)
 
seelvuple | 2016-09-15 20:25:06 Válasz erre Adatok E-mail (266)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
78 db

Melyik része ?

Valaki ki tudná keresni és be´idézni´ a szöveget ?


Döntött betűsen

  Előzmény: Mario [265] (2016-09-10 23:18:40)
 
Mario | 2016-09-10 23:18:40 Válasz erre Adatok E-mail (265)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Igen, olvastam. Abban van az a kísérlet is, amikor Rob megpróbál kapcsolatot teremteni az orvos "alternatív" én-jével, ha jól emlékszem. Kicsit nehéz nekem ez a téma, nem annyira világosak az összefüggések, mint más Seth szövegekben.
Egyébként ebből a gondolatból, amit írsz, jutottam arra a következtetésre, hogy talán van olyan "alternatív" valóság, melyben 5 gyermekünk van, és valamiért hat rám, ezért álmodtam ilyet többször is.

  Előzmény: seelvuple [264] (2016-09-10 12:45:07)
 
seelvuple | 2016-09-10 12:45:07 Válasz erre Adatok E-mail (264)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
78 db

 Mario - te olvastad az ´Ismeretlen valóságot´ ?
Ott ír erről, hogy a látensen létezhetnek. Vagy hát érted na, nyomokban felfedezhető mit tartalmazhat egy másik világ.

  Előzmény: Mario [263] (2016-09-06 08:45:57)
 
Mario | 2016-09-06 08:45:57 Válasz erre Adatok E-mail (263)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Ez nagyon érdekes!
Lehet, hogy megnézem, de sajna az angolom elég gyenge ehhez. Ha Te is részt veszel a kísérletben, írhatnál az eredményről néhány szót.

------------

 

A múltkor meséltem kolléganőmnek, hogy az éjszaka szellemekkel álmodtam, és ő hangosan felnevetett. Más nem szokott szellemekkel álmodni? Nekem évente legalább 2-3 ilyen álmom van.
Van egy másik fajta álmom is, amiben 5 gyerekünk van. A három "fizikai", tényleg létező mellett még van kettő, de ez a kettő mindig olyan homályos, vagy nem is tudom, olyan bizonytalan... nemrégiben álmomban kirándulni voltam a családdal, és hazafelé indulván szedtem össze a gyerekeket, a három megvolt, a másik kettő (akik fizikailag nem léteznek) eltűnt, de én ott álltam és éreztem, hogy valami gond van, és csak lassan, bizonytalanul jöttem rá, hogy van még két gyerek. Szóval tudatosan nem voltam teljesen tisztában azzal, hogy 5 gyerek van, csak villogott bennem a vészjelző, hogy baj van, meg kell keresni az eltűnt gyerekeket, és lassan tisztult ki a fejemben, hogy ez a másik kettő is az enyém. Elég furcsa :D
Arra szoktam gondolni, bár lehet hogy hülyeség, hogy a családommal valamilyen egymáshoz közel álló entitások vagyunk, és az a másik kettő is, de ők a fizikai életben most nincsenek velünk. De talán más életeimben ismertem őket, vagy lehet hogy mostanában születtek meg, csak épp tőlem távol. De az is lehetséges, hogy a jövőben lesz majd még két gyerek.

  Előzmény: Roy [262] (2016-09-03 22:46:06)
 
Roy | 2016-09-03 22:46:06 Válasz erre Adatok E-mail (262)
Eddigi hozzászólásai:
158 db

Valamiért kihagyta a rendszer a posztom egy részét, amit a 2 angol idézet közé írtam (ahol kicsit hosszabb üres rész van, a "See you there" és a "... a dream/Sumari City" között)

"Fel van töltve egy hosszabb szövegrészlet is a csoportba, ami egy kivonat Susan Watkins Conversations with Seth c. könyvéből, az a rész, ami az ESP csoport eredeti "városépítő" kísérletéről szól. Ezt most idemásolom, szintén angolul van, hátha érdekel pár embert, szerintem érdekes."

Szóval ez maradt ki.. :)

  Előzmény: Roy [261] (2016-09-03 22:40:03)
 
Roy | 2016-09-03 22:40:03 Válasz erre Adatok E-mail (261)
Eddigi hozzászólásai:
158 db

Van egy sethes álom csoport Facebook-on (Seth Dream Community néven, link a post alján), ahol szeptember végén (23-26-a között) lesz egy álomkísérlet. Nem tudok róla én sem sokat, lényege, hogy a résztvevők tudatosan készülnének rá, koncentrálnának rá, elvárnák, hogy meglátogassák azt az álombeli várost, amit Jane Roberts ESP osztályának tagjai alkottak meg Seth útmutatása alapján. Őrült izgalmasnak hangzik szerintem..

Szeptember 23-26 között tart tehát a kísérlet és a szervező kéri, regisztrálják a résztvevők az akkortájt felidézett álmaikat, érzéseiket, asszociációikat. És kéri, mindenki hozzon magával valamit (egy tárgyat, könyvet, köszönő üzenetet), amit ott hagy az álombeli városban.

Copy-paste-elem a felhívást (angolul), hátha kedvet kap valaki, hogy kapcsolódjon a csoporthoz (ahol egyébként álmokkal kapcsolatos társalgás, posztolások zajlanak és a tagok Seth tanításait próbálják követni életükben) és részt vegyen a kísérletben.

Part 1: Let´s meet up at the Dream City created by Jane´s ESP Class members. I´ve posted this a few weeks in advance to give us all time to do the prep work and to anticipate an exciting adventure. Before the dream weekend, if you have thoughts, visions, dreams, et al that pertain to the exercise - write them down, keep them and post them with the results of your dream that way your information will be all in one place. Otherwise, we can chat up this exercise on the list - any emotional attachments, anxiety, excitement, planning for the trip, etc. Just don´t post something that pertains to the actual exercise until the dream weekend.

Part 2: Bring something to leave at the city. It can be a book, a thank you note, some flowers or something to make your mark within the city.

See you there!!

 

 

 

 

. . . a dream/Sumari city
 
Seth´s eyes were wide, dark, and penetrating. The room was stuffed with the magic of the autumn night and a fragrant wind blowing in through the open windows. “You have an opportunity now to open new roads, if you will,” Seth said, a smile creeping across Jane´s features. “You will be the new inhabitants. It can be your own city. You will have to make your own politics! They will be any kind you desire. “You have enough class members now to form such a city. It will be used symbolically as a meeting place. You will have your own inner home, then, that you form for yourself. “You should go there as a founder, each of you. You can begin forming that city now. And when you form such a city, you form it for yourself, and yet you also form it for others. And, in greater terms, of course, you have already formed it; and when you no longer need it, it will be used by others, and it will be a kind of inner landmark where others may use what you have created.”
 
Sue Watkins writes her reaction:
 
Part of me was fascinated. Part of me was horrified. Red flags waved in my brain. An inner city? Uh-oh. It sounded a bit too much like some kind of occult-records-hidden-in-the-mountains thing. Besides, I didn´t like cities on the level I was dealing with now, let alone a level somewhere in the sky. And yet… Seth´s words fit somehow, and I felt the call of challenge and adventure. It was exciting to think about the kinds of lucid dream correlations class might have, using this “city” as a symbolic meeting place. But the thing was, I had the uneasy feeling that this was one of those times when Seth was not speaking “symbolically.” “Now, I have hinted at multidimensional art, and this is multidimensional art indeed,” Seth was saying. “Each of you has abilities peculiarly suited to form such an inner environment— such a ‘Sumari city’— and so shall you then be pioneers in your own way. There are inner lands still to be conquered, for there are inner lands still to be formed. For when you create this city, you create the landscape and the reality in which it exists. The planning of your city should begin about now. Keep track of your dream activity! “Now, I return you to yourselves, and to this room, and to the founding of your first inner Sumari city. You cannot complain about that city, for you will have formed it! Make it pleasant and warm for other dream travelers”— here, Seth stared directly at me—“ and always be courteous to those who knock at the new doors!”
 
Seth withdrew. Class burst into a flurry of conversation, hardly stopping to tell Jane what had been said. “A dream city?” she said quizzically, frowning. “Hmmmm.” Getting a word in edgewise, I quickly described the weird noises and knockings on my front porch during the week— had that been part of this city thing? It was already midnight, but as we kept on talking all at once, Seth came through again. “There are old tales telling you that ‘the way’ is prepared— that there are many mansions in God´s house, but who made the mansions?” he boomed. “Now I am beginning to hint in ‘Unknown’ Reality at a different kind of culture and activity. And I would like to see, in this space and time, a beginning made again of that kind of activity. I would like to see you, then— and you can— build up an entirely valid culture, beginning with a city in another level of reality; where, if you believe what I am telling you, you can deal with mathematics— mathematics that you have not dreamed of as yet, and realities of which you are not as yet aware. “You can, therefore, build an inner level of freedom that gives you access to far more information than you usually have. You can colonize an entire inner level of reality. To do so, you must give your best with dedication and joyful creativity. “This will not be an imaginary city! It will have a greater reality than any physical city you know… there, you will hopefully work on developing skills… you will learn what you have forgotten, and yet when you do so you will learn something new. For you have all changed, and there is no such thing as dead knowledge or a dead skill… “The city will have more than seven hills [like ancient Rome], and not all roads will lead to it; nor should all roads lead to it. Try, then, before you sleep, to remind yourself of your own endless creativity. Remind yourselves that what I say can definitely be accomplished. Try, before you sleep, to remind yourselves of the city, and to plan what you would do there, for you will do it!” George called out, “Seth? Is that the city that I dreamed about last week, and described a little bit in class?”
 
“It was a distorted version, but other class members have also had such dreams, but they do not remember them,” Seth said. “In your own way, you have been working toward such a program.” “Two things!” Rudy Storch shouted, waving his hand in Seth´s face. “First off, a number of years ago, I had some dreams about a city. Could that be some kind of foreshadow? Secondly, is this city the kind of thing that Atlantis was?” “I will not answer the second question, and the answer to the first question is yes,” Seth said, and then added, “Yes, and no, to the second.” Rudy laughed loudly. “All right!” he shouted. Derek spoke up next. “When I was a really young child, I looked out one day from a window, toward the east, and I saw a very bright city off in the clouds somewhere, I was really impressed, and I still remember it, because it was so shiny. There is probably a connection between what I saw in that reality and the city that you´re talking about.” “That is true,” Seth affirmed. “But also, all of you will have an inner city, at which you are always at home, and among friends, and with your own family. You will always be with people who admire your own integrity, and you need not fear,” he added,
 
“Now, each of you in your own way have been working with the nature of reality and of creativity,” he said. “There is much I have not told you about your city, for you will have to discover it for yourselves. And yet, there is, indeed, this other reality in which your creativity blossoms; and when you make plans here, they do indeed come to fruition. I am merely encouraging you to focus your joint energies in that direction. And if you do, you will have, in whatever terms, a dimension in which you can meet… “You will be dealing with symbols, yet you will learn that symbols are reality, for you are symbols of yourselves that live and speak, and you do not think of yourselves as symbols. You do not understand that symbols live— that there is no symbol that does not have its own individual life. “I speak to you theoretically of other realities. I challenge you now to be creative in another reality, as you are in this one. And if it seems to you— if it seems to you— because of your beliefs, that you are limited here, though you are not limited here, then I challenge each of you, joyfully, as in a game, to create a city, an environment, and perhaps a world in which no such limitations occur. And if you had your choice, what kind of world would you create?
 
This next section is from the class after Seth had suggested building a dream/Sumari city. Some of Sue Watkins writing has been deleted to keep this post from being extremely long.
 
“And so you have begun the building. For each of you, in your own way, will contribute. There are birds to be created to fly through those skies— and those birds are your thoughts, freed to their own fruition; and again, in other worlds, what wrens and robins and cardinals fly invisibly out of your skull to materialize in your city, and light upon the trees that are also the fruition of your desire? “Now, there are books written programming out-of-body activities, where millions are told when you leave your body you will meet this demon or that demon, or this angry god, or that angry god, who commands any particular realm or reality; and you must do this or that or you will be annihilated. So the esoteric literature goes! “So, instead, we will form a free city, and a free environment to which those people can come— where there are no demons and no rash gods; and where those who enter can read books about Buddhism if they prefer, or play at being Catholic priests. We will say, ‘That is your right— you form your reality.’ And we will allow those travelers that freedom. “Now, you take it for granted, most of you, the fact that you can, indeed, travel out of the body. For centuries, in your terms, there have been no pleasant, recognizable roads for out-of-body travelers to follow. So I am suggesting that you create such a road and such a destination. “Now, listen— you think there is nothing impossible, intrinsically, about building a platform in [outer] space— a handy place where supplies may be gathered. I am suggesting, then, a platform in inner reality; a safe place for travelers, and you can build it. It is as valid, and far more valid, than an orbiting city in the sky in physical terms, and it challenges your creative abilities far more.
 
“You need a good challenge— it is fun! Not because you should do it, but because you desire it and because it is fun, and because there is no other such creative challenge that you can throw down to yourselves— and no one else has ever thought of a better one thrown down to yourselves from future selves that you shall indeed encounter, 7 and you know you can do this and you know that you have done it; and on the face of the Earth, as you know it, there is no greater challenge that you can give yourselves…” Or— that we give ourselves, because if we can in fact create such a place in such a fashion in a collective inner reality— then what else is there but here? Imaginatively, of course.
 
Watkins, Susan M. (2012-01-27). , Book 1: 25th Anniversary Edition (Delux Ed) (Kindle Locations 4311-4313). RedWheelWeiser. Kindle Edition.
 
A Facebook csoport linkje: https://www.facebook.com/groups/1746743755582434/

 

 
tida | 2016-07-05 13:32:03 Válasz erre Adatok E-mail (260)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Igen, úgy emlékszem Seth írja, hogy hogy ebben az állapotban vagyunk legfogékonyabbak valamire, de hogy mire, arra nem emlékszem pontosan.

A megfigyelésnek, figyelemnek biztos van értelme, bármiről is legyen szó:)

  Előzmény: Mario [259] (2016-07-04 22:51:58)
 
Mario | 2016-07-04 22:51:58 Válasz erre Adatok E-mail (259)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Szerintem is érzelmi asszociációs kapcsolat van, Seth is ezt mondja.
Nem tudom, mire jó ez a tudatállapot, lehet, hogy semmire sem, de valószínűbb, hogy valami értelme azért csak van. Lehet, hogy ez az egyik olyan tudatállapot, amikor látnoki és telepatikus üzenetek könnyebben elérnek bennünket, vagy a belső én-től származó infók tisztábban tudatosulnak. Nem szándékosan idéztem elő ezt, csak megfigyeltem, hogy működik a tudat vagy az észlelés ebben a helyzetben. Szerintem lehetne ezzel kísérletezni valamit.

  Előzmény: tida [258] (2016-07-04 22:19:32)
 
tida | 2016-07-04 22:19:32 Válasz erre Adatok E-mail (258)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Valószínűleg van logikai kapcsolat, csak más logika alapján. Valószínűleg érzelmi jelentőségek asszociációs logikája alapján. Megfigyelnem már sokszor sikerült ezt, de felfejteni kapcsolatilag nem.

Egyébként mire jó szerinted ennek a tudatállapotnak az elérése? Milyen célból hoztad ezt elő?

  Előzmény: Mario [257] (2016-06-26 22:03:12)
 
Mario | 2016-06-26 22:03:12 Válasz erre Adatok E-mail (257)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Az egyik legszembetűnőbb és legkönnyebben elérhető, alvás közeli tudatállapot.
Lefekszel, becsukod a szemed, belemerülsz a gondolataidba, pl. átélsz újra egy munkahelyi kapcsolatot, vagy lejátszod magad előtt a hétvégi családi kirándulást, a lényeg az, hogy menjen a mentális mozi, légy belemerülve a gondolataidba. Tudatában vagy a fizikai világnak, de nagyobb intenzitással fókuszálsz a belső világra, mint a külsőre (ébrenléti állapotban a külső valóságra fókuszálsz, a belsőnek egyáltalán nem, vagy csak periférikusan vagy tudatában). Ha a fizikai világból hang érkezik, az olyan furcsán "laposnak" és távolinak tűnik.
Ekkor, ha figyelmes vagy, észreveheted, hogy a saját gondolataid mellett belső képek is megjelennek az elmédben. Nem könnyű ezt észrevenni, mert szinte teljesen a gondolataidba vagy belemerülve.
Ezek a képek megjelennek, de nincs logikai kapcsolat a gondolkodásod tartalma és e képek között.

 
Mario | 2016-06-24 21:37:20 Válasz erre Adatok E-mail (256)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Vállalkozó szelleműnek kell lenni :)
Nyilván ha valaki otthon kísérletezik, nem kergeti magát az őrületbe. Bármivel lehet kísérletezni az ésszerűség határain belül.
Én is csináltam olyat pár éve, hogy rezgőre állítottam a telefonom, és este 10-től reggel 6-ig félóránként ébresztett. Sajnos a párom is mindig felébredt rá, így a második alkalom után le kellett mondanom a projektről.

  Előzmény: tida [254] (2016-06-24 17:29:10)
 
tida | 2016-06-24 17:39:17 Válasz erre Adatok E-mail (255)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Evvel Te már kísérleteztél? Én még nem voltam itt, amikor ez a közös kísérlet zajlott, de aztán megcsináltam magam.

 

Ha van kedved hozzá, csak az első hsz-t olvasd el, ahol a leírás van, a többit ne!:)

 

http://www.seth.hu/kism.php?ksid=iaszkk

  Előzmény: Vanyai [248] (2016-02-21 20:08:21)
 
tida | 2016-06-24 17:29:10 Válasz erre Adatok E-mail (254)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Szóval valószínűleg okosabb a tudatos álmodást megtanulni. Seth csak nem ad olyan tanácsokat, ami káros:) Igaz, hogy amikor azt a szaru kapuja vagy mi szuggesztiót csináltam, nagyon rosszul aludtam. Úgy tudom, nem vagyok evvel egyedül.

  Előzmény: Mario [253] (2016-06-24 08:02:31)
 
Mario | 2016-06-24 08:02:31 Válasz erre Adatok E-mail (253)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Ez igaz, és ha van hálótársad, lehet hogy ő sem örülne neki, ha egész éjjel fémgolyókkal csörömpölnél :)

  Előzmény: tida [252] (2016-06-23 23:28:20)
 
tida | 2016-06-23 23:28:20 Válasz erre Adatok E-mail (252)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Ha pedig rendszeresen alkalmazza ezt valaki, kikészül:) Bevett kínzási módszer, hogy valakit állandóan felébresztenek, ha elaludt:)

Sokszor megdöbbenek egyébként, hogy amikor épp csak elaludtam, és valamiért felébredek, egész estét betöltő álomtörténet van a fejemben, és nem értem, hogy lehetett ennyi idő alatt ennyit álmodni. Vagy egyáltalán már álmodni.

 

  Előzmény: Mario [251] (2016-06-23 08:58:28)
 
Mario | 2016-06-23 08:58:28 Válasz erre Adatok E-mail (251)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Hehe, koincidencia :)
Most találtam meg ezt a cikket: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/hires-emberek-akiknek-extrem-alvasi-szokasai-voltak/

 

„5. Salvador Dalí

A szürrealista festőművész is trükközött az alvással. Ezt a módszert is többen alkalmazták, mert úgy gondolták, hogy az alvás közben a gondolataikban keringő kérdésekre ezzel lelik meg hirtelen a választ. A módszer lényege az volt, hogy bal kezében egy súlyos fémtárgyat tartva aludt el, ami alatt egy lemez volt a földön. Ha túl mély fázisba került alvás közben, akkor a fémtárgy kicsúszott a keze közül és hangos csörrenéssel felébresztette. Úgy gondolták ez a módszer azért jó, mert nem engedi túl mélyen aludni az embert, így a gondolatai még „felszínen” vannak, így pedig könnyen rá lehet jönni egy-egy fontos összefüggésre, válaszra, megoldásra.”

  Előzmény: Mario [250] (2016-06-22 22:19:44)
 
Mario | 2016-06-22 22:19:44 Válasz erre Adatok E-mail (250)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Ezt az imént találtam: http://csorogacs.blog.hu/2010/11/16/a_hipnagogia_csodai

Nagyon érdekes dolgok ezek. A szerző is hasonló tapasztalatokról számol be, mint én. A kommenteket is érdemes elolvasni. Kár, hogy kevesen foglalkoznak ezzel, ez amúgy nem nehéz módszer, nem igényel tanulást, de mégis közvetlen tapasztalatokat lehet szerezni arról, miféle csodákra képes a tudatunk.

  Előzmény: Mario [249] (2016-06-22 22:15:52)
 
Mario | 2016-06-22 22:15:52 Válasz erre Adatok E-mail (249)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Nem álom, inkább alvás.
Elalvás előtt néha kísérletezek azzal, hogy meg tudom-e fogni a tudatállapotaim. Arra jöttem rá, hogy egyszerűen nem vagyok képes egynél több fókuszt fenntartani, illetve a fizikai világra irányuló fókuszom nem tudja értelmezni, vagy nem emlékszik arra, ami a nem fizikai fókuszban történt. Valahogy ezek a dolgok elszöknek, ha tudatosan figyelni próbálok rájuk.
Egyszer volt olyan, hogy szépen lassan, félálomból észrevétlenül átcsúsztam alvásba, majd fél perc múlva eszembe jutott valami és erre felébredtem. Ekkor azt éreztem, mintha valahol valami lenne, valami információ zajlana, vagy nem is tudom hogy fogalmazzam meg. Mintha kijönnél egy zsibongó bálteremből a csendbe, becsukod magad mögött az ajtód, de egy-két pillanatig még hallod a fejedben a zajt.
A minap olyan volt, hogy szintén épp átcsúsztam ébrenlétből álomba, mire az egyik háziállatunk elkezdett kaparászni az üvegem, ekkor visszatértem éber állapotba, és nagyon rövid ideig olyan jelenetet láttam magam előtt, mint ha épp alámerülnék egy tóba. Szerintem az éber tudatom így fordította le magának azt, hogy egyre mélyebbre süllyedek a tudatállapotokba.
Olyan is többször volt már, hogy hipnagóg állapotban csak úgy hagytam szabadon áramlani a gondolatokat és képeket magam előtt, mire ráébredtem, hogy valamilyen zene szól a háttérben, de ebben a pillanatban el is tűnt a háttérzene.

 
Vanyai | 2016-02-21 20:08:21 Válasz erre Adatok E-mail (248)
Eddigi hozzászólásai:
1209 db

Sracok akinek megy az almodas es megjatszadozik is vele az osszameg a tapasztalatait. En alig emlekszem rajuk.Biztos elfoglalt vagyok :)

Jo lenne ott azon a sikon is csemegezni szemezgetni a felismeresek kozott.

 
Vanyai | 2016-02-20 20:22:57 Válasz erre Adatok E-mail (247)
Eddigi hozzászólásai:
1209 db

Nagyon jo az idezet. Milyen precizen irja le hihetetlen!Foleg az utolso bekezdes!

  Előzmény: tida [246] (2016-02-18 23:07:46)
 
tida | 2016-02-18 23:07:46 Válasz erre Adatok E-mail (246)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Nem biztos, hogy erőszakról, lehet, hogy agresszióról van szó az álmaidban. Olvastad Ned és a hal esetét? Honlapon Seth/Seth idézetek..../Agresszió, ha jól emlékszem.

 

Amit a tv-nézésről és egy másik éned nézőpontjáról írsz, nagyon eredeti gondolat:) A választ persze nem tudom, de én is arra szavazok, egy másik szelf nézőpontjából a te belső világod látszódhat, érzelmek és jelentőségek köré szerveződve, viszont a film sem független attól, hiszen azt is te hozod létre belülről. Ha a Seth fórumon vagyunk:)

Lehet, hogy csak hiszed, hogy semmitől sem félsz, vagy éppen ilyenkor a külvilágra gondolsz, de attól még félhetsz esetleg egy saját belső tartalmadtól "tudat alatt" - mondjuk a saját agressziódtól. Persze ezt sem tudom.

 

A fókuszváltással kapcsolatban épp tegnap olvastam egy részt Az "ismeretlen" valóság-ban, vagyis ez inkább valamilyen kettős fókuszról szól:

A fizikai agy bennerejlően képes arra, hogy a tudat egynél több fő vonalát kezelje. Nem kettős személyiség kifejlődését jelenti ez mellesleg. Az identitás koncepciójának további kitágulását jelenti: "te" nemcsak annak a te-nek lennél tudatában, akit mindig is ismertél, mégpedig ugyanolyan módon, ahogyan most vagy, hanem mélyebb érzete is keletkezne az identitásnak.

Az az identitás tartalmazná a te-t, akit mindidg is ismertél, és semmiképp nem fenyegetné azt. Az új te egyszerűen több lenne, mint ami most vagy. Csak egy újabb tudati kitágulással lenne dolgod , egy újabb szelf-aki-tudatában-van-a-létnek-kel, ........

 

 

  Előzmény: E0515 [241] (2016-02-15 14:57:35)
 
E0515 | 2016-02-18 11:14:55 Válasz erre Adatok E-mail (245)
Eddigi hozzászólásai:
4 db

Én csak arra próbáltam rámutatni, hogy pontosan nem tudhatjuk mit is látunk, viszont a többi énem nem nevezném alternatívnak, mint ahogy ezen realitás sem első a pioritásban. :)

  Előzmény: Mario [242] (2016-02-15 21:51:00)
 
Vanyai | 2016-02-16 23:21:47 Válasz erre Adatok E-mail (244)
Eddigi hozzászólásai:
1209 db

Szia EO515,

 

Tok jo amiket irsz:) Ha felvesszuk az Oreg szemuveget es azon nezzuk a dolgot - mar pedig miert ne hiszen Seth forum:) - akkor mar is minden egyes ketelyed amit emlitettel a postodban benne is van a valasz ra :)

Miert van verekedos almod amikor Te ne is vagy az , csak en tudom korbe forditani a fejem , egy akarki entitas a szemeiden keresztul nezi a filmet veled :P ez vagany:)

"-Meg egy pelda.Egy igen szorgalmas egyennek az a meggyozodese, hogy az emberek tobbsege lusta es semmirekello.Soha senkinek nem jutna eszebe ot lustanak vagy semmirekellonek belyegezni, de megis pontosan ez az o tudat alatti kepe onmagarol, ez ellen kuzd szakadatlanul.Mindezt anelkul cselekszi, hogy felismerne a sajat, onmagarol alkotott kepet, es raebredne, hogy azokat a gyengesegeket vetiti ra a tobbiekre, amelyektol o maga retteg."
Seth megszolal 186. oldal

Ezert tok jo mert Seth fele filozofiat kovetve az ember ohatatlanul kikerul arra a palyara a tudattagito infok miatt hogy egybol kivulrol kepes latni magat es amit limond azt latja is egybol :)

  Előzmény: E0515 [241] (2016-02-15 14:57:35)
 
Mario | 2016-02-15 21:56:46 Válasz erre Adatok E-mail (243)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Egyébként, ahogy írtam a múltkor, nekem történetesen elég kevés rémálmom van. Na, ehhez képest, tegnap éjszaka három rémes álmom is volt. Mindháromban a meghatározó érzelem a düh, a tehetetlenség érzése volt, és olyan ellenség ellen való harc, aki/ami ellen nem tudok igazán harcolni.
Erre fel, ma reggel bementem a munkahelyemre, és azzal kellett szembesülnöm, hogy a céges webshopot feltörték, és olyan vírust telepítettek rá, ami titkosítja a fájlokat, és csak fizetés ellenében engedi feloldani a titkosítást :O
Ez elég komoly probléma egy informatikusnak.
Az elmúlt fél évben, ez volt a harmadik-negyedik olyan alkalom, amikor az éjszakai álmom, és a munkahelyi problémák közt összefüggést fedeztem fel.

 
Mario | 2016-02-15 21:51:00 Válasz erre Adatok E-mail (242)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Szia,

üdvözöllek az oldalon. Örülök, hogy akad néha egy-egy új arc.

Szerény véleményem szerint, ha egy alternatív én-ed rádkapcsolódik, akkor az nem feltétlenül úgy történik, hogy ő azokat a képeket látja, mint a te fizikai éned. Azt gondolom, az érzések, érzelmek, vágyak fontosabbak, mint a 3D-s valóság, így valószínűleg az alternatív éned inkább az érzelmi klímádat érzékeli, mintsem a te szemeddel látna. Gondolom, inkább a meghatározó érzelmek mennek át.

 

  Előzmény: E0515 [241] (2016-02-15 14:57:35)
 
E0515 | 2016-02-15 14:57:35 Válasz erre Adatok E-mail (241)
Eddigi hozzászólásai:
4 db

Szia a probléma ott kezdődik, hogy nem tudhatod pontosan, hogy mit látsz! Nekem sokszor vannak erőszakos álmaim, holott az életemben még csak nem is verekedtem soha! :D Ez meglehetősen zavart, mert ha el is fogadtam hogy én bipoláris vagyok (negatív és pozitív polarítású egyben) azt nem tudtam volna elfogadni hogy másoknak ártó erőszakos entitás is. Akkor miért? Mi az amit látok amivel nem tudok azonosulni? Film nézés közben jött az "isteni szikra". Néztem egy erőszakos akció filmet, amikor a következő gondolat jutott az eszembe (vagy kaptam sugallatot :) ) ha most, az egyik személyiség töredékem rámkapcsolódna, mit látna? Egy képet: ahol lőnek mint céllövöldében. Ő nem tudja elfordítani a fejem, és lehet az ő valóságában nem létezik olyan hogy film, vagy tv! Gondolhatná hogy milyen egy erőszakos élete van E0515-nek, mert nem tudja hogy E0515 csak egy filmet néz, egy tv képernyőt bámul. Abból a látószögből, perspektívából, neki ez egy valóság, honnan is tudná hogy nem valóságos? Nem tudja a fejem körbe fordítani a szobában, mert azt csak én tudom. Az viszont nekem sem tiszta, hogy amikor álomországban járok csak a tudatom vált fókuszt (ezt egyszer megéltem) vagy egy párhuzamos én-re kapcsolódom rá. Mindkettőt lehetségesnek tartom (és tudom lehetséges is). Viszont ha csak fókusz váltás történik, akkor az ódaát az sokszor ilyesztő, amit nem értek hogyan lehet, valamint azt sem hogy amikor menekülős álmom van, miért is menekülök amikor tudom hogy sérthetetlen vagyok? Már semmitől sem félek, a haláltól sem, akkor álomban miért? 

  Előzmény: tida [239] (2016-02-08 23:02:54)
 
Mario | 2016-02-09 23:19:10 Válasz erre Adatok E-mail (240)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Szerintem az ego a jelenlegi szintjén nem is tehet sokkal többet az álmokkal, mint hogy megpróbálja felidézni őket, és összefüggéseket keresni az álombéli és az ébrenléti történések között. Gondolom, itt mindenki kinőtt már abból, hogy álmoskönyvben keresse az álmai megfejtését, és tudjátok ti is, hogy általában az álombéli szimbólumok nem feleltethetők meg egy az egyben az ébrenléti dolgoknak. A tudat mélyebb szintjein el is tűnnek a szimbólumok. Az ego nem tud mit kezdeni a felidézett álomtöredékekkel.

  Előzmény: tida [239] (2016-02-08 23:02:54)
 
tida | 2016-02-08 23:02:54 Válasz erre Adatok E-mail (239)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Biztos jó lenne emlékezni is rájuk, sokszor ismétli Seth, hogy emlékezzetek az álmaitokra. De ha emlékszem is, nem tudok velük mit kezdeni én sem. lehet, hogy azért, mert annyira nem is feccölök bele nagy energiát vagy érdeklődést.

  Előzmény: Mario [238] (2016-02-06 22:46:19)
 
Mario | 2016-02-06 22:46:19 Válasz erre Adatok E-mail (238)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Szerintem az álmok nagyon fontosak, bár megfejteni őket nem tudom. Csak annyit szoktam csinálni, hogy elalvás előtt szuggerálom magamnak, hogy reggel emlékezni fogok az álmaimra, ez általában működik is. Sokszor vannak nagyon izgalmas, sci-fibe illő álmaim, rémálmaim szerencsére nagyon ritkán vannak. Álmodni és emlékezni az álmainkra szerintem jó, és biztos vagyok benne, hogy az álmom akkor is kifejtik hatásukat, ha nem elemezzük őket. Úgy értem, szerintem az álmok a legpontosabb interpretációi a psziché működésének, valóságának, még akkor is, ha sok álom, amire visszaemlékszűnk, csak az ego 3 dimenziós fordításai a valódi eseményekről. Bárcsak pontosabb képet kaphatnánk az álmok mechanizmusáról, szerintem önmagunkat is jobban megismernénk.

Na, megyek álmodni.

 
Mario | 2015-11-23 22:11:12 Válasz erre Adatok E-mail (237)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Én még nem tudtam rávenni magam, hogy írjak álomnaplót, nem igazán tudom elképzelni, miért lenne az jó nekem. Talán arra, hogy hosszabb idő után is visszaolvashassam, hátha találok összefüggést egy álom és az ébrenléti események közt.

Tegnap álom az álomban álmom volt, és miután álmomban felébredtem az álombéli álomból, megpróbáltam visszamenni úgy, hogy fizikailag elmentem arra a helyre, ahol az álombéli álmom kezdődött, és próbáltam mindent ugyanúgy csinálni, mint az álomban, de nem sikerült visszajutnom.

 

A múlt héten egyik nap elgondolkodtam azon, mit lett volna, ha a feleségem helyett másik nővel ismerkedtem volna meg. Aznap éjjel azt álmodtam, hogy megismerkedek egy nővel... Érdekes, hogy álmomban épp ez a gondolat jelent meg, pedig nem volt különösebben domináns gondolat, csak egy rövidke fantáziálgatás.

 
atta | 2015-10-03 16:53:30 Válasz erre Adatok E-mail (236)
Eddigi hozzászólásai:
1408 db

Az álom történetét szoktam leírni. Ez se könnyű mert az álmokban sok olyan mozzanat, információ van, amit sokáig tartana leírni. Ilyenkor röviden lejegyzem az érzést vagy sejtést. Ha észrevételem van, akár utólag is azt is feljegyzem. Nagyritkán rajzolok, ha úgy könnyebb megörökíteni valamit. Sajnos sokszor egyszerű lustaságból nem írom le az álmomat.

  Előzmény: Mario [235] (2015-10-02 12:23:38)
 
Mario | 2015-10-02 12:23:38 Válasz erre Adatok E-mail (235)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Tényleg? És mit szoktál leírni? Csak az álom történetét, vagy más benyomásokat is, vagy hogy mit gondolsz, ...?

Nem tudom, másnak is vannak-e olyan furcsa álmai, mint nekem. A múlt héten azt álmodtam, hogy összegyűjtöttem egy csapat verebet 4-5 ilyen kis műanyag dobozba, mint amilyenbe a tortát és a sütit adják, hogy majd valamikor kezdek velük valamit. Szegény madarak, mindegyik nagyon apró és teljesen szürke volt, némelyik feje kilógott a dobozból, a nyakára rá volt csukva a doboz fedele... szóval, nem voltak túl élettelik. Elkezdtem foglalkozni velük, mert a feleségem kért, hogy most már valamit csináljak velük. Ahogy kinyitottam a dobozt és nézegettem őket, elkezdtek színessé válni, volt hófehér, volt olyan, amelyiknek a tolla sárga, a lába piros, a csőre kék volt, de határozottan tudtam, hogy ezek verebek, nem papagájfélék. Ahogy színesedtek, egyúttal nőttek is, felálldogáltak, és olyan erősen nyomták a doboz fedelét, hogy nem tudtam visszazárni, és pánikba esve kértem a feleségem, segítsen már, a végén még megszöknek... :D

  Előzmény: atta [234] (2015-09-21 20:40:27)
 
atta | 2015-09-21 20:40:27 Válasz erre Adatok E-mail (234)
Eddigi hozzászólásai:
1408 db

:) Én nagyon ritkán írok bele, biztos ezért vagyok néha a fórumon. :)

  Előzmény: Mario [233] (2015-09-21 11:34:50)
 
Mario | 2015-09-21 11:34:50 Válasz erre Adatok E-mail (233)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

De lehet, hogy mindenki az álomnaplóját írja :)
Egy darabig vezettem én is, de aztán elmaradt, nem láttam értelmét.

  Előzmény: atta [232] (2015-09-20 21:15:40)
 
atta | 2015-09-20 21:15:40 Válasz erre Adatok E-mail (232)
Eddigi hozzászólásai:
1408 db

Vagy mindenki azt olvas és ezért nincs ideje fórumozni. :)

  Előzmény: Mario [231] (2015-09-19 23:48:09)
 
Mario | 2015-09-19 23:48:09 Válasz erre Adatok E-mail (231)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Nagyon le van ülve ez a fórum, senki nem olvas már Seth-et? Undecided

 
Mario | 2015-09-12 16:48:44 Válasz erre Adatok E-mail (230)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

A psziché természetét olvasom, a SZEXről szóló fejezetet fejeztem be, és belekezdtem a következőbe, itt tettem le a könyvet tegnap délután. Nem meglepő módon szexuális tartalmú álmom volt az éjszaka, és - hogy is mondjam ezt úgy, hogy szalonképes legyen? - egész nap éreztem magamban ezt az energiát. Úgy érzem, mintha tetemes mennyiségű energiát kaptam volna, amit szexuális úton fejezek ki, mind álmomban, mind ébrenléti állapotomban. Egyébként elalvás előtt azt szuggeráltam magamnak, hogy ma éjszaka ötletet fogok kapni egy találmányhoz, amin már régóta gondolkodok (egy műszaki cucc), lehet, hogy ennek az ötletnek az energiája jött át, ill. maga az ötlet mint energia?

 
Roy | 2015-06-14 20:45:11 Válasz erre Adatok E-mail (229)
Eddigi hozzászólásai:
158 db

Dettó.:D

  Előzmény: Mario [228] (2015-06-13 22:00:07)
 
Mario | 2015-06-13 22:00:07 Válasz erre Adatok E-mail (228)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Dívány

Sosem tudtam komolyan venni ezt a portált.

 
tida | 2015-02-17 19:39:02 Válasz erre Adatok E-mail (227)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Nahát, de jót mondtál. Hogy ez nem jutott eszembe:) Ez nem a mindenkihez szóló könyv része, hanem egy személyes beszélgetés, és könnyen lehet, hogy Seth pontosan látta a barát háttereit is.

Köszi:)

 

  Előzmény: Roy [226] (2015-02-17 17:52:57)
 
Roy | 2015-02-17 17:52:57 Válasz erre Adatok E-mail (226)
Eddigi hozzászólásai:
158 db

Ez egy kötetlen ESP ülés részlete talán, nem? Szerintem mindig az adott kontextusban kell értelmezni Seth közléseit. A fő cél itt az lehetett, hogy rávilágítson az illetőnek annak hátrányaira, ha elfojtja rendszeresen a dühét, és nem fejezi ki ezeket az érzelmeket.

Szerintem alap, hogy mellé kell képzelni a "ha mélyebb szinten beleegyezik"-et.. :) A hiedelmeivel egyezik bele. Ha a meglévő hiedelmei (pl. saját magát erőteljesen leértékelő; a saját fájdalmaiban örömmel fürdőző; az öt ért igazságtalanságokat gyűjtögető és hangsúlyozó attitűdökkel pl.) automatikusan beleegyezhet egy ilyen kimenetelbe.

Máshol ezt szerintem kifejti Seth. Itt éppen nem tette meg annyira.. :)

  Előzmény: tida [225] (2015-02-17 11:26:08)
 
tida | 2015-02-17 11:26:08 Válasz erre Adatok E-mail (225)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Köszi!

Zavar ez a kijelentés. Mert annyira kategórikus, hogy nehezen tudom melléképzelni azt, hogy "ha mélyebb szinten beleegyezik":)

  Előzmény: Roy [224] (2015-02-16 18:20:01)
 
Roy | 2015-02-16 18:20:01 Válasz erre Adatok E-mail (224)
Eddigi hozzászólásai:
158 db

Szia Tida!

 

Igen megvan angolul, sikerült is megtalálnom.

 

Az általad keresett mondat így hangzik az eredetiben:

"The thought-form causes your friend severe harm; and all of this because you were afraid that one stray aggressive thought of yours was more powerful than the vitality that resides in each of you." (kiemelés tőlem)

 

Megkérdezhetem, miért érdekelt a dolog? :)

  Előzmény: tida [223] (2015-02-16 11:58:05)
 
tida | 2015-02-16 11:58:05 Válasz erre Adatok E-mail (223)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Szia Roy!

Egy kis off. Neked nincs meg véletlenül angol szövegű Seth könyve II. ?

Van egy mondat, aminek kíváncsi lennék az eredeti verziójára. Úgy sejtem, jó angolos vagy.

A gondolatforma pedig komoly kárt okoz a barátodnak, és mindez csak azért, mert attól féltél, hogy egy futó, agresszív gondolatod hatalmasabb, mint a mindkettőtökben élő vitalitás.
 
Függelék
AZ ESP-CSOPORT ÜLÉSE
1971. JANUÁR 12., KEDD
Seth könyve II 225.oldal (magyar kiadásban)
 
Ha megvan, és van egy kis időd, megtennéd, hogy megnézed? Előre is köszi.
  Előzmény: Roy [222] (2015-02-14 21:14:41)
 
Roy | 2015-02-14 21:14:41 Válasz erre Adatok E-mail (222)
Eddigi hozzászólásai:
158 db

Vagy inkább küszködtem.. Undecided

  Előzmény: Roy [221] (2015-02-14 21:13:13)
 
Roy | 2015-02-14 21:13:13 Válasz erre Adatok E-mail (221)
Eddigi hozzászólásai:
158 db

Köszi Atta!

Igen, én is kihívásokkal küzdködtem a napokban a témát illetően, ezért kérdeztem.

Mások véleménye is érdekel, ha van.

  Előzmény: atta [220] (2015-02-13 20:16:45)
 
atta | 2015-02-13 20:16:45 Válasz erre Adatok E-mail (220)
Eddigi hozzászólásai:
1408 db

Szia Roy!

Én nagyon régen próbáltam, de nekem nem vált be. Volt egy-két álmom amit nagy jóakarattal esetleg a betegséggel összefüggésbe lehetett volna hozni, de változást nem tapasztaltam.

Üdv,

    Attila

  Előzmény: Roy [219] (2015-02-13 17:57:03)
 
Roy | 2015-02-13 17:57:03 Válasz erre Adatok E-mail (219)
Eddigi hozzászólásai:
158 db

Sziasztok!

 

Van esetleg valakinek tapasztalata a következőkben?

Seth írja, sokszor a gyógyulás álomállapotban következik be, amikor is a sejtmemória mintegy visszanyúlva a múltba regenerálja magát. Illetve javasolja az autoszuggesztiót is ilyen esetre. Engem most kifejezetten a gyógyító álom kérése érdekelne. Próbált már meg valaki közületek valamilyen betegségre (nem kell okvetlenül nagy kórra gonodlni) gyógyító álmot kérni? Milyen tapasztalatai voltak az illetőnek? Emlékezett-e valamilyen álmára? Volt-e szemmel látható változás az álom kérés utáni napon, napokban? "Kudarcok" is érdekelnek: érezte valaki, hogy nem működött neki a dolog, pedig próbálta?

 

Köszi a válaszokat, minden tapasztalat érdekel.

 

Üdv:

Roy

 
tida | 2014-12-05 21:46:19 Válasz erre Adatok E-mail (218)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Köszi köszi a megerősítést:)

Ja, majd megkérdezem tőle, ha már nem regisztrált:))

  Előzmény: atta [217] (2014-12-05 21:10:04)
 
atta | 2014-12-05 21:10:04 Válasz erre Adatok E-mail (217)
Eddigi hozzászólásai:
1408 db

Gratulálok! Szerintem egyértelműen tudatos álmodás volt. A második már kérdéses, ki tudná megmondani, hogy az álmodban ki beszélt? Na jó, Seth tudnád, de ő még (valószínűleg) nem regisztrált ide. :)

  Előzmény: tida [216] (2014-12-04 17:28:00)
 
tida | 2014-12-04 17:28:00 Válasz erre Adatok E-mail (216)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Képzeljétek, életemben először asszem tudatosan elkezdtem megváltoztatni egy ámot, álmomban. Vagy ez nem az?

Nem emlékszem tisztán, mi volt az, csak arra, hogy valami dolog koszos, zavaros volt, és egyszer csak bekattant, hogy lehet változtatni az álmokon. És mint valami varázsló, tisztává varázsoltam az egészet. Mintha ez lenne a tisztítás természetes módja.

 

Egy olyan másik álomra is emlékeztem, hogy egy hang folyamatosan mondja, mit hogy kell csinálni, mire figyeljek, stb. Mintha valami Beszélő beszélt volna hozzám a háttérben. Vagy én voltam?

 
Mario | 2014-10-10 22:27:17 Válasz erre Adatok E-mail (215)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Tudom, én is írtam egy másik topikban :)

  Előzmény: atta [214] (2014-10-10 20:12:21)
 
atta | 2014-10-10 20:12:21 Válasz erre Adatok E-mail (214)
Eddigi hozzászólásai:
1408 db

A belső érzék gyakorlatot nem kell az alvással összekapcsolni. Persze lehet, de nem igazán az álmodással függ össze a dolog. Ez az aminek mondjuk: belső érzékelés.

  Előzmény: Mario [213] (2014-10-10 00:37:41)
 
Mario | 2014-10-10 00:37:41 Válasz erre Adatok E-mail (213)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Többször is csináltam azt a gyakorlatot, ami úgy kezdődik, "Tehát tegyük fel, hogy ott vagy a kivilágított színpadon – a színpad az a szoba, amelyben most ülsz...", elalvás előtt (Laughing).
Egyik éjjel nagyon mély és intenzív történelmi jellegű álmom volt, két régiségkereskedőről szólt, akik különféle ósdi tárgyakat gyűjtenek, ilyesmi. A nagyon mély és tiszta álmaim általában történelemmel foglalkoznak, sokszor ébredés után kell még jónéhány másodperc, mire teljesen visszatérek ebbe a világba :)
Következő éjszaka kellemetlen álmom volt, szellemekkel álmodtam. A feleségem reggel megkérdezte, mit álmodtam, mert állítólag jajjgattam álmomban... :D

 
tida | 2013-05-10 09:08:16 Válasz erre Adatok E-mail (212)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Nekem is volt ma ébredésre egy érdekes álmom. Ún. rossz álom volt. De szorosan kapcsolódott egy tegnapi beszélgetésemhez, amiben arról beszélgettem valakivel, van egy dolog, ami nem az, aminek én tartom, vagyis totál eltúlzok valamit. Az álom pontosan erre rímelt rá, megmutatta, hogy na ilyen volna az, amikor az lenne, amit tévesen gondolok. Annyira jó fej ez a belső én:)

 
Richárd | 2013-05-10 02:21:37 Válasz erre Adatok E-mail (211)
Eddigi hozzászólásai:
2583 db

Mára virradóra megkaptam ennek az álomnak a reciprokát, nagyon kemény volt, halottal, ilyesmikkel. Úgy látszik az álmaim hol ilyen, hol olyan hormonok termelését végzik vagy épp fogják vissza.

  Előzmény: Richárd [203] (2013-05-05 18:07:35)
 
Richárd | 2013-05-05 20:27:19 Válasz erre Adatok E-mail (210)
Eddigi hozzászólásai:
2583 db

Én nem gondolom azt, hogy minden álmunkban magunk alakítjuk a másikat (pláne, ha erotikus töltete is van, hehe). Komoyra fordítva az ő egyik énje is eljátszhatja velem a szitut, ezt szerintem Seth sem zárja ki, úgy, hogy természetesen tudja, hogy szerepet játszik, így szerintem is szűkítő az önbizalomhiány, mint egyetlen megközelítés. Nekem pl. ez most jó volt a téridőn kívüli tudatmozgások megtapasztalására, felidézésére.

Ok, a holnapom sűrű, de keddtől jó lehet bármelyik nap, majd egyeztetünk priátban, köszi.:)

  Előzmény: Vanyai [208] (2013-05-05 19:57:49)
 
tida | 2013-05-05 20:04:42 Válasz erre Adatok E-mail (209)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

 

"itt az jon le hogy onbizalom,onertekeles hiany."

Bocs, hogy beleszólok, evvel óvatosabban bánnék, nem biztos, hogy a személyes világának személyes szibólumrendszere alapján így kell értelmezni:)

  Előzmény: Vanyai [208] (2013-05-05 19:57:49)
 
Vanyai | 2013-05-05 19:57:49 Válasz erre Adatok E-mail (208)
Eddigi hozzászólásai:
1209 db

Igazabol ezek olyanok mint egy elo kepeslap:) Azt ertem ezalatt hogy ha ilyen tiszta volt az almod akkor ugye ott eleg eros intenziv energia is jelen volt.Es ezert amikor visszagondolsz erre az alomra akkor ugye feljon a kep hogy ott beszelgetsz vegulis az akkori sajat magaddal akit raadasul a legjobb ismerosod alakit.Es ahogy erre a kepre fokuszalsz elkezd aramolni feled az ezzel kapcsolatos informaciok.Jonnek erzesek gondolatok bevillanasok.Igaz ehhez nyugodtnak kell lenni hogy eszre vedd ezeket.Szolj amugy mikor folytassuk mikor engedi a melod.

Elso blikkre fontos a 15 ev fontos hogy mas valaki alakit teged - itt az jon le hogy onbizalom,onertekeles hiany.

  Előzmény: Richárd [206] (2013-05-05 19:38:27)
 
tida | 2013-05-05 19:46:34 Válasz erre Adatok E-mail (207)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Amikor így aludtam, többször is voltak ilyen periódusok, nagyon felélénkült az álomemlékezésem, de aztán mindig visszatérek a régi kerékvágásba.:( Az élet:)

De azt már tartósan elértem, hogy alapból sokkal kevesebbet alszom, mint régen, ez is valami:)

(nagyon örülök annak, amiket írsz:))

  Előzmény: Richárd [206] (2013-05-05 19:38:27)
 
Richárd | 2013-05-05 19:38:27 Válasz erre Adatok E-mail (206)
Eddigi hozzászólásai:
2583 db

Hogyne, a valóságteremtésre, az időn és téren kívüli létezésre, a teljes szabadságra, mint alapvető létsajátosságra nagyon klasszul rámutat.:) Többször kellene ritmusváltásosan, Seth által javasoltan aludnom.:)

  Előzmény: Vanyai [205] (2013-05-05 19:10:00)
 
Vanyai | 2013-05-05 19:10:00 Válasz erre Adatok E-mail (205)
Eddigi hozzászólásai:
1209 db

Nagyon klassz!!:)

De ugye azert vizsgalgatod ezt az almot , igaz? Rengeteg dolgot tudsz feltarni vele onmagaddal kapcsolatban!

  Előzmény: Richárd [203] (2013-05-05 18:07:35)
 
tida | 2013-05-05 18:13:36 Válasz erre Adatok E-mail (204)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Smile

  Előzmény: Richárd [203] (2013-05-05 18:07:35)
 
Richárd | 2013-05-05 18:07:35 Válasz erre Adatok E-mail (203)
Eddigi hozzászólásai:
2583 db

Elképesztő álmom volt,-igaz, szükségből a Seth szerint legjobb pár óra alvs éjjel, majd ráalvás nappal kicsit periodikában voltam-, azt álmodtam, hogy visszamentem 15 évet az időben és beültem abba a testbe, aki voltam, és életem legfontosabb szereplője-aki meghalt azóta-úgy viselkedett velem, mint ha az akkori énem lettem volna, de közben pontosan tudtam álmomban is, hogy a mostani vagyok. És azon dilemmáztam, hogy mondjam, meg neki, hogy én a 15 évvel későbbi énem vagyok, és mit fog szólni hozzáű, de erre már nem került sor. Ez most megtöltött pszichés energiával és pozitív Sethita gondolkodással rendesen.:)

 
tida | 2013-03-22 23:10:24 Válasz erre Adatok E-mail (202)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Azt álmodtam, hogy egy piacon vagyok, és valahogy ráébredek, hogy hajnali négy óra van. Elkezdtem tervezni, hogy akkor hazamegyek még aludni, visszajövök 8 körül, és akkor még odaérek 10-re a délelőttre megbeszélt találkozómra. Ez a 10 órás találkozó a valós életben volt megbeszélve.

Seth azt mondja, az ébrenléti állapotban vajmi kevés emlékünk van az álombéli életünkről, és ugyanígy nincs emlékünk álomállapotban az ébrenléti életünkről. Hát nekem most volt:)

 
tida | 2012-08-06 10:03:39 Válasz erre Adatok E-mail (201)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Hát, én nem nagyon foglalkozom politikával, és mindig furcsa volt számomra, amikor valaki itt emlegette, hogy politikusokkal álmodik:)

Tegnap O. V. - vel álmodtam, nálam volt, kajált, meg tett vett, a részletekre nem nagyon emlékszem, csak arra, mennyire csodálkoztam, hogy milyen emberi, közvetlen, jó fej. No persze, ki tudja, melyik párhuzamos valóságról szólt ez;)
 
tida | 2012-08-03 13:40:59 Válasz erre Adatok E-mail (200)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

A végéhez nem tudok mit mondani, de hasonlókat én is tapasztaltam, és én is azon vacilláltam álmomban, most mi a valóság?:)
  Előzmény: Mario [198] (2012-07-04 21:34:40)
 
tida | 2012-08-03 13:37:44 Válasz erre Adatok E-mail (199)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Ma, amikor reggel kinyitottam a szemem, annyira szépnek láttam a szoba azon részét, amire elsőre rápillantottam, és az első gondolatom az volt, micsoda hatalmas kegyelemben részesülünk ebben a létállapotban.
 
Mario | 2012-07-04 21:34:40 Válasz erre Adatok E-mail (198)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Én minden nap leszokok, de 20 percen belül vissza is szokok, így már nem is erőltetem.

A minap megint érdekes álmom volt. Párhuzamos világokban jártam. Egyik jelenetben a párom lakásából vándoroltunk le a Balatonra, én lemaradtam valamiért, hazamentem, de a "haza" már egy másik ház volt, egy teljesen más városban. Akkor aludtam egyet, és mire felébredtem, a szülőfalumhoz hasonló településen állt a házunk, amit épp felújítottunk. A következő jelenetben pedig egy dadus is szerepelt, a párom gyerekeinek dadusa (a valóságban persze sosem volt dadusuk), és megint egy másik házban éltünk. Az egyik jelenetben a nagymamám a párom gyerekeinek nagyanyja volt.
Álmomban mindig én voltam "én", tehát velem nem volt gond, a párom, és a gyerekei is rendben voltak, és anyám is... de az aktuális házunk, az aktuális életkörülményeink mindig mások voltak.

Az álom vége volt a legdurvább. A párom feküdt az ágyban, én pedig azt vettem észre, hogy plusz két lába, és plusz egy karja nőtt valami betegség miatt. Akkor ott próbáltam kitalálni, hogy nem álmodom-e, de teljesen valóságosnak tűnt az egész, szomorúan konstatáltam, hogy ez a valóság, nem álom. Aztán két perc múlva felébredtem.
  Előzmény: tida [197] (2012-06-22 21:16:02)
 
tida | 2012-06-22 21:16:02 Válasz erre Adatok E-mail (197)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

(én meg mostanában álltam neki leszokni, és 19-én születtem)
  Előzmény: nannan [196] (2012-06-22 10:19:03)
 
nannan | 2012-06-22 10:19:03 Válasz erre Adatok E-mail (196)
Eddigi hozzászólásai:
200 db

pontosabban az volt a terve, h 19-étől akar leszokni
 
nannan | 2012-06-22 10:16:43 Válasz erre Adatok E-mail (194)
Eddigi hozzászólásai:
200 db

na ez érdekes. azzal a gondolattal léptem erre a topicra, h érdemes elolvasni hátha vki álmához tudok kapcsolódni. tegnap egy társaságban elmeséltem, hogy egyszer egy esküvőre azt kérte a pér, hogy ne ajándékot hozzanak neki, hanem egy kitöltött lottószelvény volt a "belépő". Még ezen az estén mondta  abarátnőm, hogy e hónap 19-én akar leszokni a doháynzásról, mert akkor újhold van és akkor könnyebb állítólag...:)
  Előzmény: tida [193] (2012-06-21 11:02:04)
 
nannan | 2012-06-22 10:16:43 Válasz erre Adatok E-mail (195)
Eddigi hozzászólásai:
200 db

na ez érdekes. azzal a gondolattal léptem erre a topicra, h érdemes elolvasni hátha vki álmához tudok kapcsolódni. tegnap egy társaságban elmeséltem, hogy egyszer egy esküvőre azt kérte a pér, hogy ne ajándékot hozzanak neki, hanem egy kitöltött lottószelvény volt a "belépő". Még ezen az estén mondta  abarátnőm, hogy e hónap 19-én akar leszokni a doháynzásról, mert akkor újhold van és akkor könnyebb állítólag...:)
  Előzmény: tida [193] (2012-06-21 11:02:04)
 
tida | 2012-06-21 11:02:04 Válasz erre Adatok E-mail (193)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Tegnap délután nagyon kimerült voltam, ment a tévé, leheveredtem, és gondoltam, kicsit becsukom a szemem. Elaludtam, de olyan ingázás volt az álom-és félálom között. Valamelyik lottót sorsolták éppen, és vissza-vissza kerültem olyan félálomszerű állapotba, olyan volt, mintha időnként egyes mondatokat hangosabban mondták volna, és erre "kizökkentem" az álomállapotból. Magamban morgolódtam közben, minek kell időnként kiabálnia a műsorvezetőnek:) persze nyilván az én tudatom hangolódott hol gyengébbre, hol erősebbre. Két érdekes dolgot tapasztaltam. az egyik, hogy emlékeim szerint nagyon sokszor történt meg ez a ki-be kapcsolás, és hosszú időnek tűnt. Amikor megelégeltem a dolgot, és a felébredés mellett döntöttem:) még csak a második számnál tartottak. Tehát nem volt az olyan hosszú idő, amit megéltem az álomállapot során. Úgy is mondhatnám, kétféle időszámítás "zajlódását" értem tetten. A másik érdekes dolog, hogy álomban-félálomban láttam egy számot elmosódva, aztán mellette a 19-es számot vékonyan, halványan, és valami olyan volt bennem, a 18-nak kell lenni, és azt vastagon élesen láttam a 19 mellett-előtt. Utána halottam a műsorvezető hangját, hogy tizennyolc. Ezután még a félálombéli időérzékem szerint sok idő eltelt. amikor felébredtem, a képernyőn láttam az első két számot, a második 18 volt, és még csak itt tartottak "a valóságban".
Na ez lehet, hogy jó zavaros volt, elég nehéz ezeket megfogalmazni és leírni.:)
 
Mario | 2012-06-12 23:29:48 Válasz erre Adatok E-mail (192)
Eddigi hozzászólásai:
610 db

Mostanság mindig emberek halnak meg álmaimban. Egy folytatásos álmom volt a múlt héten, mindkettőben ismerősök hunytak el, csak úgy semmi ok nélkül.
 
naughty | 2012-06-09 23:24:23 Válasz erre Adatok E-mail (191)
Eddigi hozzászólásai:
203 db

Az elmúlt éjjel elég furcsa álmom volt. Mint írtam vizsgaidőszakban sok filmet nézek, most sok dokumentumfilm is volt közöttük, mely többek között a cigányság, mélyszegénység,munkanélküliség problémáit is feszegette.

Van egy cipőm, ami amolyan császkálós cipő, a jobb lábbelin elől a ragasztás eleresztett, de nem volt szívem kidobni, mert a kertbe kijárkálni, vagy vásárolni menni még jó száraz időben, nem látszik rajta - sajnos a cipész nem tud vele mit csinálni. Álmomban ez a cipő volt rajtam, társasággal mentem valahová, és egyszer csak levált elől a talpa, úgy lötyögött, hogy lehetett látni a lábfejemet. Ez azért érdekes, mert jó évtizeddel korábban egy igen csóró korszakomban egyszer zuglóból gyalogoltam haza télviz idején - nem volt bérletem, se pénzem taxira, kb 2,5 órát sétáltam a hidegben - és a kedvenc feles bokacsizmámnak lejött a talpa, csak a saroknál tartotta össze valami. Emlékszem, már a lakástól csak 10percre lehettem, mikor megállt egy taxis - megszánt - hogy hazavigyen-e. Kellemetlen élmény volt.

Az álom folytatásában hétvége volt, majd elmúlt, tudjátok, pörögnek a naptárlapok -  és én valamiért két napig nem mentem be dolgozni hétfőn és kedden és erről a főnökömnek sem szóltam (Tida, ez a cucc még mindig kísért:) majd utána másnap ébredtem fel álmomban és tudtam, hogyha bemegyek, igazolatlan napért ki fognak rúgni.

So, addig foglalkoztam a munkanélküliséggel és a szegénységgel mint idea, hogy végül szegény ego segítséget kért és álomállapotban most tartott egy kis feszültségoldást. 

 
naughty | 2012-06-08 09:59:34 Válasz erre Adatok E-mail (190)
Eddigi hozzászólásai:
203 db

Tamás, most megleptél:) Én az elmúlt időszakban azt tapasztalom, kezdek megbékélni a "cuculizmussal" és a rendszerváltás utáni bizonytalan -nemtudomhovátartozom értékrendileg - érzéssel. 

Tegnap a francia intézetben voltam egy kiállítás megnyitón, ahol Philipe Gras privát fotói voltak láthatóak, néhány hónappal a köztársaság kikiáltása után készültek.

 Minden korszaknak van "humán" arca, függetlenül attól, hogy a hatalom milyen formában hülyült el éppen. A mások élete nagyon szép példa arra, hogy egyénileg is lehet sorsokat alakítani, befolyásolni, és bármikor, bármilyen pozícióból ráébredhetsz arra, van a kezedben hatalom. 

Sztem a civilizált társadalmak egyik fontos problémája a túlszabályozottság és az ellenőrzési kényszer. (ezért vagyunk "datálva")

Ilyenkor láthatjuk nagytotálban az "ego" bizatmatlanságát a belső motivációk természetes erejével szemben.  

 

  Előzmény: Vanyai [188] (2012-06-07 21:53:18)
 
Richárd | 2012-06-07 23:33:12 Válasz erre Adatok E-mail (189)
Eddigi hozzászólásai:
2583 db

Nem véletlenül nyert legjobb külföldi film Oscart, ez egy zseniális alkotás. Én még az átkosban nőttem fel, annyiban nem bánom, hogy erősen aktív vagyok társadalmi-kjözjogi kérdésekben, néha túlzottan is, árgus szemmel figyelem a mindenkori kormányzatok disznóságait. Korábban elhúztam az egyik irányba, de mára már oldalfüggetlen kritikus szemlélő vagyok. Kell ilyesmivel is foglalkozni, hagyni, hogy az igazságérzetünk magával ragadjon, persze mértékkel, mint mindenben.:)
  Előzmény: Vanyai [188] (2012-06-07 21:53:18)
 
Vanyai | 2012-06-07 21:53:18 Válasz erre Adatok E-mail (188)
Eddigi hozzászólásai:
1209 db

Nem lattam meg ezt a filmet es ezert tegnap le is szedtem a netrol.
Engem annyira felzaklatott hogy hihetetlen.Egyszeruen azt a kort es a rola szolo filmeket nem csipetem.Tuti ha akkor annyi idos lettem volna mint most szabadsag harcos lettem volna:)))Pedig tisztaban vagyok vele hogy ami ellen harcolsz azza valsz.De ez olyan belso harag vagy nem si tudom mi ez....
  Előzmény: Richárd [179] (2012-06-05 19:40:05)
 
Richárd | 2012-06-07 15:17:56 Válasz erre Adatok E-mail (187)
Eddigi hozzászólásai:
2583 db

Nemrégiben erős álmokat kértem, mert valahogy olyan tingli-tangli álmaim voltak sorban, hát, megkaptam.:)
  Előzmény: naughty [185] (2012-06-07 09:50:04)
 
naughty | 2012-06-07 09:56:26 Válasz erre Adatok E-mail (186)
Eddigi hozzászólásai:
203 db

igazad van Tida. Mikor fókuszálok az érzésekre, nem ostorozom, hanem megérteni próbálom magam és közben bármilyen hülyén vagy szarul érzem magam, ismételgetem a "minden jóra fordul" és "csak konstruktív suggalmakra reagálok" mantráimat, érezhetően simábban "siklok".

És:) miután múltkor Tamás (Ványai úr:) ott az óceán túlpartján) írogatott ezekről a címkékről, az összes innivalós akármimet feliratoztam boldogságra, illetve van egy szépség dobozom is:) amiben mindenféle szendvicskrémeket tárolok. 

 bizonyos vizualizációs gyakorlatok is - hogy valaki és köztem leomlik egy üvegfal - is sikerrel járt. Több napig gondoltam rá, aztán elengedtem és jó pár napja áttörés és változás érezhető, egyre kisebb az ellenállás. (az annyira jó, mikor az ilyen szavakban nem kifejezhető jó dolgok egybeesnek a bioritmuson fent görbéivel:) most azt csinálom ma:) hogy nem csak a múltbéli énemnek üzenek, hanem annak is,aki esetleg a jövőben hajlamos lenne visszaesni és átmenetileg elhülülni. 

  Előzmény: tida [183] (2012-06-06 23:00:29)
 
naughty | 2012-06-07 09:50:04 Válasz erre Adatok E-mail (185)
Eddigi hozzászólásai:
203 db

:) szívesen átküldök hozzád néhányat az állandóan tevékenykedő különböző módokon kiképzett manóimból:) De ha ragaszkodsz a rettenethez éjszakánként, nem muszáj;)

Nekem az a tapasztalatom, mikor kint szarul megy a teremtés vagy fáradt vagyok teremteni:), pihennem kell(ene)  akkor az álomföld sokkal aktívabb.

most például óra nélkül ébredtem 4 óra alvás után és semmire nem emlékszem mit csináltam a másik valógásban, odakint viszont:) nagyon érdekes és szórakoztató események zajlanak. talán ezért:) 

  Előzmény: Richárd [184] (2012-06-07 06:56:30)
 
Richárd | 2012-06-07 06:56:30 Válasz erre Adatok E-mail (184)
Eddigi hozzászólásai:
2583 db

Most kifogtam -nem először-, egy II.világháborúsat, a házunk előtt húzódó német-orosz fronttal, ablakon kikukucskálós rettenettel, a polgári lakosságot vegzáló hadseregekkel, annyira átjön az iszony ilyenkor, hogy biztos vagyok benne, hogy belenyúlok a kollektív tapasztalatba ilyenkor.

 
tida | 2012-06-06 23:00:29 Válasz erre Adatok E-mail (183)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

Milyen szépen körvonalazódnak benned az eset különböző összetevői:) Szép lassan kitisztul a kép. Nem, nem is olyan lassú ez:)

nyersen és huncutul:)))
  Előzmény: naughty [182] (2012-06-06 10:39:10)
 
naughty | 2012-06-06 10:39:10 Válasz erre Adatok E-mail (182)
Eddigi hozzászólásai:
203 db

:) én mostanában a magánéleti problémámra kitaláltam valami mókás megoldást és úgy tűnik, működik a telepátia:)

Azt hiszem, ez az egész ügy a saját "alkalmazott"ságom és nőiségem megélésével kapcsolatos. Nem kell az én pártomat fogni ez ügyben, hiszen én teremtettem a szituációt, tehát valamit meg akarok látni belőle.

Itt a mérnöki közegben másképp viselkedek, mint egyébként, kicsit befelé fordulóbb vagyok, és ha beszélgetünk, sztem durvább, nyersebb ahogy reagálok, mert valahogy életképesnek kellett maradni:)

persze lehet, hogy erre nem lenne szükség, csak az otthonról, múltból hozott reakciókat ismételem és akár sokkal jobban is érezhetném magam. 

Nem hiszem, hogy rossz ember lenne - meg úgy alapvetően senki - azt gondolom, valamit én csinálok, amire ő így reagál. tehát, mikor őt nem tisztelem,akkor valamit magamban sem. például azt, hogy bizonyos gondolataimnak nagyobb érvényessége van, mint másoknak és erről elfeledkezem. (lásd örömteli gondolatok)

 

Abban is igazad van, már régóta hagytam, hogy poénkodjon. Bennem van valami huncut, amit lehet ártatlanul is kezelni, az elejétől fogva ettől zavarban volt. (tehát ez a huncutság valszeg engem a munkámban időnként zavar, nem engedem szabadon áramolni, spontán módon.

Ha elfogadom és megtalálom a helyét:) akkor megoldódik a helyzet.

 

A másik, igaz az, hogy nem vagyok hajlandó sokszor felvenni a vezető szerepet az együttműködésre hivatkozva pedig meglennének a képességeim és csak válsághelyzetben mozgósítom. Sokkal könnyebb lehet az életem, ha elébe megyek a szituációknak. A főnökséggel kapcsolatos agresszív hiteimet le kellene vetni:) és elhinni, hogy az, hogy van hatalmam az életem felett és én irányítok, az jó.

  Előzmény: tida [181] (2012-06-05 20:54:20)
 
tida | 2012-06-05 20:54:20 Válasz erre Adatok E-mail (181)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

"A személyes problémáink szerintem sokszor miniatürizált vetületei társadalmi problémáknak"

Ha, de bambának érzem most magam, hogy ezt a kérdést egyáltalán feltettem:))))
Hát persze hogy:) Az álomvilágból mégis valahogy kihagytam ezt a momentumot.

Hatalomvesztettség érzete, persze. Intellektuálisan valószínűleg sokan értjük ezt az egészet, meg talán hisszük is, de érzelmileg még nem. Ez az "érzelmileg is megérteni" valamit, egy idézet kapcsán ütött szöget a fejemben, igazából nem is tudom pontosan, mit jelenthet, de nagy a valószínűsége, ez hiányzik sokunkból.

A történethez még hozzáteszem azért, hogy bár reménytelennek tűnt "logika szerint" a helyzet megoldhatósága, ennek ellenére fogtam magam, felhagytam a meglévő helyzeten való morfondírozással és belső ellenségeskedéssel, puffogással:), sokszor elképzeltem azt a helyzetet, amit szeretnék, és így lett:)

Lehet, hogy ez a "főnök-eset" nem olyan nagy kaliberű probléma egyébként, mint amilyennek megélted. Simán elképzelhető, hogy a főnököd egyszerűen önmagával szembeni elvárásnak engedelmeskedett, mert hát milyen főnök az, aki szó nélkül hagy ilyesmit. Az meg külön megér egy kis elemzést, miért is minősíted megalázónak azt, amit a másik poénosnak gondol.:) Mert ha poénosnak gondolja, nyilván nem megalázni akar:) Persze, tudom, tudom, mint nő.:) Egyes férfiak hihetetlen "érzékkel" tudnak ártatlan poénjukkal porig alázni egy nőt - de nem tudják ám:) Ahogy sokszor a nők sem, ugyanezt fordított esetben. A lényeg viszont , mint mindig, magunkban kell keresgélni.

Bocs, hogy nem avval jöttem most, hogy igen, igazad van, ez egy tahó, és nem érdemli, hogy szóba állj vele, semmi tiszteletet nem érdemel az ilyen, meg egyáltalán, hogy jön ahhoz, hogy nem tartja evidenciában, hogy mikor melyik nap vizsgázol, és különben is mit játssza itt a multi-főnökösdit, majd te el tudod dönteni, hogyan oszd be a munkaidődet, nem vagy már gyerek. Mert én ilyet szeretek hallani ilyen esetben, ha velem történik:))))

Egyébként szerintem ahogy a leírásodból nekem kitűnik, rendesen görgetted ennek a viszonynak a kis hópelyheit, amik benned aztán labdaméretű hógolyóvá állnak össze.

(Szerintem az együttműködésre való hajlam nem ellentétes valamiféle "vezető" tevékenységgel, sőt. Én dolgoztam már "középvezetői" pozícióban, és mondhatom, rengeteget tanultam és tudtam meg magamról ezalatt - persze, nem mindenkinek ugyanazt, vagy ugyanabban a helyzetben kell megtanulnia)
  Előzmény: naughty [173] (2012-06-04 12:00:34)
 
Richárd | 2012-06-05 19:40:53 Válasz erre Adatok E-mail (180)
Eddigi hozzászólásai:
2583 db

Én az utolsó pillanatban még minden esetben felébredtem, amikor ki akartak végezni vagy menekültem.:)
  Előzmény: naughty [178] (2012-06-05 14:02:38)
 
Richárd | 2012-06-05 19:40:05 Válasz erre Adatok E-mail (179)
Eddigi hozzászólásai:
2583 db

A mások élete nekem is nagy kedvenc, toplistás.:)

Nem, sőt, szabadon felhasználható bármely eleme bármire.:)

  Előzmény: naughty [177] (2012-06-05 14:01:58)
 
naughty | 2012-06-05 14:02:38 Válasz erre Adatok E-mail (178)
Eddigi hozzászólásai:
203 db

naná:) még szép:) én is ritkán purcanok ki álmomban. Néha elcsípnek, de olyankor is felébredek!
  Előzmény: Richárd [176] (2012-06-05 04:53:10)
 
naughty | 2012-06-05 14:01:58 Válasz erre Adatok E-mail (177)
Eddigi hozzászólásai:
203 db

:) ez nagyon érdekes volt, amit írtál, mert az egyik filmes vizsga miatt két rendszerváltós filmet is láttam Németországról pár napja. A mások életét és a Good by Lenint.  Utóbbiban túl későn mennek átváltani a pénzt és 30ezer márkát ereszt szélnek a srác a tetőről.

Barátom pedig - Vámpírka - szerepjátékos és rendszeresen harcol mindenféle virtuláis háborúkba és ő is hisz a párhuzamos valóságokban, ezért most a te álmod kicsit az enyém is:) (remélem, nem baj!)
  Előzmény: Richárd [175] (2012-06-05 04:16:48)
 
Richárd | 2012-06-05 04:53:10 Válasz erre Adatok E-mail (176)
Eddigi hozzászólásai:
2583 db

Az "üldöztek" rész után kimaradt, hogy leráztam őket.:D
  Előzmény: Richárd [175] (2012-06-05 04:16:48)
 
Richárd | 2012-06-05 04:16:48 Válasz erre Adatok E-mail (175)
Eddigi hozzászólásai:
2583 db

Tegnap volt egy erős álmom. Rossz szándékú létszereplők között voltam (valami apa-fia dinasztikus kapcsolat lehetett), és a kezembe adtak egy ősi harcművészeti fegyvert, és majd megszakadtak a röhögéstől, hogy majd azzal kell kiállnom ellenük. Én kellően meg voltam illetődve, de mégis helytálltam valamiféle "felmérő"? küzdelemben, amit valahogy aközben is éreztem még előtte, miközben még a félelem volt az uralkodó érzés. Utána elkezdtem repülni, és elrepültem tőlük, üldöztek, a régi Nszk-ban találtam magam, ahol valami pénzügyi műveletben vettem részt, egy öreg adott valami papír alapján ha jól emlékszem 70 ezer márkát.

Úgyhogy jó kis álom volt, a szokásos kavalkád, több vagyok, mint hiszem magam, olyan dolgokat is tudok, amit jelenleg nem (a fegyver kezelése), tudok repülni, a pénzügyi szál (-amin sokat dolgozom mostanában, hogy rendben legyen-) is belekerült bíztató elemként. Érdekes, hogy a poz.-negatív polaritást, jók-rosszak harcát bizonyos álomaspektusaimból továbbra sem hagyom ki.

 
naughty | 2012-06-04 12:03:17 Válasz erre Adatok E-mail (174)
Eddigi hozzászólásai:
203 db

ja igen, és a hatalomvesztettséghez hozzátenném, ha ezen változtatsz és elhiszed, hogy ha te másképp csinálod, akkor az hatással van az egész rendszerre is, akkor neked is könnyebb lesz és másoknak is.


  Előzmény: naughty [173] (2012-06-04 12:00:34)
 
naughty | 2012-06-04 12:00:34 Válasz erre Adatok E-mail (173)
Eddigi hozzászólásai:
203 db

A személyes problémáink szerintem sokszor miniatürizált vetületei társadalmi problémáknak, hiszen csak egyéni szinten nem élhetsz, mindenképp nap mint nap egy közösség része vagy, ha nem Robinson Crusoeként élsz egyedül egy szigeten. 

Közömbösség. Valószínűleg hatalomvesztettnek érzed magad, mint egyén, úgy gondolod, ezen nem változtathatsz. néha én is így érzem, (hogy gondolom, hiszem is, nem tudom, vannak ellentmondásos tapasztalatok)

 7végén én is gondolkoztam, miért nem szóltam neki, csak a kollégáimnak, korábban más főnökeimmel nem történt ilyen. (bár mióta itt kint vagyunk, olyan mértékben elszakadtunk a főnökeinktől néha napokig nem látjuk, hogy talán ez is okozza, nincs személyes kapcsolat, csak amolyan látszat, emiatt önálló(bbnak) hiszem magam, mint kellene egy ilyen multin belül.

Az igazi ok máshol volt, a múlt héten tett több olyan bántó- megalázó megjegyzést - pl. cipő nélkül ülök az asztalnál és azt mondta, valaki megkérte a lábadat - amit ő poénosnak gondolt, igazából ha az amerikai szempontokat nézzük, ez már a zaklatás kategóriába sorolható. Szóval volt egy-két elejtett ilyen megjegyzés és se mint nő, se mint kolléga, nem tudtam "értékelni" és elvesztette a tiszteletet, amit mondjuk az elmúlt hónapokban azért felépítgettem magamban. Ma egyébként írásban is megkaptam a dorgálást. úgy döntöttem, ha majd a sértettség és a mai indulatok elszálltak belőlem, beszélek vele erről. nem vagyok gyerek, hibát követtem el, viszont az, hogy ő férfi és a főnököm, az még nem mentesíti az alól, hogy itt az irodában más emberek előtt tisztelettel bánjon velem, akkor sem, ha a művészeti tevékenységeim miatt csodabogárnak tart. (ezt mondta az értékelésen)

Nem voltam még főnök, nem is tartom magam főnöknek valónak, csapattag voltam, egyedül is dolgoztam. Együttműködő típus vagyok. Talán nem is hiszem, hogy ez a multi féle "főnökösdi -alkalmazott állapot - sokáig működőképes lenne számomra. ( Sztem a bennem levő hatalommal való hitek is ütköznek jelenleg, főképp, mióta jobban aktivizáltam magam az Amnesty-nél, azóta sokkal több konfliktus, vita volt körülöttem, most hogy elköteleztem magam bizonyos dolgok mellett. 

A másik, beszéltem róla többször is a héten, hogy megyek pénteken vizsgázni, számomra egyértelmű volt, hogy tud róla, persze ezek gyakori félreértések, hogy azt gondolod, a másik figyel és közben nem. 

  Előzmény: tida [172] (2012-06-03 23:04:45)
 
tida | 2012-06-03 23:04:45 Válasz erre Adatok E-mail (172)
Eddigi hozzászólásai:
3174 db

"Talán a globalizációval és az ipari termeléssel, olcsó árukkal, ezekkel kapcsolatban lennének kétségeid? hogy jó irányba megyünk-e?"

Na ez fel sem merült volna bennem, hogy ilyen léptékű társadalmi problémával foglalkoznék álmomban:) És csak most tudatosult bennem, hogy mondod, sokat agyalok mostanában ezen. Hülyén hangzik, de mintha nem "tudtam" volna, hogy ezen rendszeresen gondolkodom. Mégis azt hiszem, ezek az álmok személyes problémákhoz kapcsolódnak, ha egyáltalán kapcsolódnak valamihez. Vagy gondolod, hogy személyes és társadalmi kérdésekkel való foglalkozás összeszövődhet az álomvilágban?

Egyébként kezd összeállni valami kép:) Valamikor jártam kineziológiai tanfolyamra, és most valamiért elővettem. Egy csomó kérdésben kitesztelgettem az adott dologgal kapcsolatban bennem lévő érzelmi hozzáállást és nagyon érdekes mozaik alakult ki. Nem részletezném teljesen, de van valami körülöttem, amit nagyon rossz látnom, köze van bizonyos etnikai csoporthoz, és közvetetten bizonyos "rabság"-érzethez. Ez az álomban elég jól megfeleltethető bizonyos szimbólumoknak. A tesztelésben meg egy mély szintű bénultság-érzés jött ki, ami közömbösséghez kapcsolódik. A hagymán még gondolkodom:))

A tekintélyelvűség nekem is nagy "gyengém":) A történetedben viszont inkább valami gesztusértékű tiszteletadásról lehet szó, szerintem:) Gondolom, a kollégáidnak is szólsz, ha elmész korábban, nem tekintélyelvűségből, hanem mert ..... miért is? Ha szó nélkül lelépnél, az olyan lenne, mintha totál semmibe vennéd őket. És ezt így gondolhatja a főnököd is ilyen esetben, akár csak emberileg:) Voltál már "főnök"?:)
  Előzmény: naughty [171] (2012-06-03 00:04:06)
 
1 | 2 | 3 |
db/lap


© 2003-2018. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség