Oldalainkat jelenleg 6 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1248

Álmok, „evolúció” és értékkiteljesítés. Seth-könyv, 2. kötet

Borító

Roberts, Jane [mint médium], Dreams, ”Evolution,” and Value Fulfillment. A Seth Book, 2. kötet, Prentice Hall, New York, 1988. (909–941. ülés, 1980. április 21 – 1982. február 8.), kommentárokat, Bevezetőt és jegyzeteket írta Robert F. Butts

A képen látható borítót Robert F. Butts festette.

I. A kétkötetes műről általában

A kétkötetes Álmok, „evolúció” és értékkiteljesítés Seth utolsó előttiként diktált könyve; Jane Roberts már az első kötet kiadása előtt, 1984-ben meghalt.

A könyv bemutatja Seth nézeteit az anyagi valóság „evolúció”-járól. Az értékkiteljesítést nevezi meg mint olyan célt, melynek megvalósítására Minden, Ami Van összes aspektusa törekszik.

A két kötet emellett továbbviszi Seth elméletét a valóságteremtésről, taglalja az egyéni képzelet és a csoport sorsának kapcsolatát; tárgyalja reinkarnáció és genetika viszonyát, s kifejti, hogyan alkalmaz a lélek fizikai hátrányokat és előnyöket egyaránt ugródeszkaként további teljesítményeihez.

Robert F. Butts terjedelmes Bevezető esszéi (melyek az első kötet körülbelül egyharmadát teszik ki) összegzést adnak felesége egyre súlyosbodó betegségéről, mely végül Jane Roberts halálához vezetett.

II. A második kötetről

A második kötet továbbviszi Seth gondolatait a teremtésről – ezúttal nem univerzumunk kezdetét, anyagivá teremtését taglalja, mint az első kötetben, hanem a fizikai világ folyamatos teremtését helyezi előtérbe. Bevezeti a „mester-események” fogalmát: ezek az események sokdimenziósak, kívül esnek az idő kontextusán, de nagy hatást gyakorolnak ránk az időben – mítoszaink, művészeteink és tudományaink belső, kreatív forrásai.

A kötet bepillantást nyújt a hit, remény és könyörületesség genetikai alapjaiba; alapvető emberi szükségletként mutatja be a törekvést az örömre; kifejti, hogy az univerzumban minden lehetőség létezik, s folyamatosan bátorítást is kap arra, hogy megvalósítsa legmagasabb potenciálját; tárgyalja az élet „mágikus megközelítés”-ét, impulzusaink (késztetéseink) követését, s említi az „életfelhők”-et, melyek új valóságok „magvai”.

Nic, 2003.

Utolsó frissítés: 2006. 01. 22.© 2003-2022. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség