Oldalainkat jelenleg 3 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1248

A korai ülések. Seth-könyv, 2. könyv

Borító

Roberts, Jane [mint médium], The Early Sessions. A Seth Book, 2. könyv, New Awareness Network Inc., Manhasset, New York, 1997. (43–85. ülés, 1964. április 13 – 1964. szeptember 7.)

A borítón látható két kép 11 év eltéréssel készült Jane Robertsről. A kis képen 30 éves; Jane és Rob négy éve voltak ekkor házasok. A nagy képen 41 éves; a fényképet egy fotóriporter készítette 1970-ben, amikor Jane transzban volt. Jane ekkor már valamivel több, mint hat éve beszélt Seth médiumaként.

I. A sorozatról általában

A korai ülések könyvei a Seth, Jane Roberts és Robert F. Butts kapcsolatának első hat évéből származó Seth-szövegeket – az első 510 Seth-ülés anyagát – tartalmazzák. Nagy részük sehol, semmilyen formában nem jelent meg korábban. E kezdeti ülések nemcsak Seth elméleti fejtegetései miatt érdekesek: segítségükkel nyomon követhetővé válnak Jane és Rob első Ouija-táblás kísérletei, kérdései és a Seth-anyag fejlődése.

A korai ülések kilenc könyvből álló sorozat.

II. A második könyvről

A korai ülések második könyvében Seth folytatja az első könyvben bemutatott új koncepciók kibontakoztatását.

A könyv témái között szerepel a tág jelen; az univerzum alapvető „törvényei” (értékkiteljesítés, energiaátalakítás, spontaneitás, tartam, teremtés, tudat, kapacitás a határtalan mozgékonyságra, változékonyságra és átváltozásra; együttműködés, minőségi mélység); hipnózis, szuggesztió és pszichológiai idő; a belső érzékek mint a fénynél gyorsabb térbeli utazás alapjai; várakozás és érzelmek mint a személyes élet változásainak alakítói; tisztánlátás és telepátia.

Nic, 2003.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 28.© 2003-2022. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség