Oldalainkat jelenleg 7 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1248

A korai ülések. Seth-könyv, 5. könyv

Borító

Roberts, Jane [mint médium], The Early Sessions. A Seth Book, 5. könyv, New Awareness Network Inc., Manhasset, New York, 1999. (199–239. ülés, 1965. október 18 – 1966. március 7.)

A borítón látható két kép 11 év eltéréssel készült Jane Robertsről. A kis képen 30 éves; Jane és Rob négy éve voltak ekkor házasok. A nagy képen 41 éves; a fényképet egy fotóriporter készítette 1970-ben, amikor Jane transzban volt. Jane ekkor már valamivel több, mint hat éve beszélt Seth médiumaként.

I. A sorozatról általában

A korai ülések könyvei a Seth, Jane Roberts és Robert F. Butts kapcsolatának első hat évéből származó Seth-szövegeket – az első 510 Seth-ülés anyagát – tartalmazzák. Nagy részük sehol, semmilyen formában nem jelent meg korábban. E kezdeti ülések nemcsak Seth elméleti fejtegetései miatt érdekesek: segítségükkel nyomon követhetővé válnak Jane és Rob első Ouija-táblás kísérletei, kérdései és a Seth-anyag fejlődése.

A korai ülések kilenc könyvből álló sorozat.

II. Az ötödik könyvről

A korai ülések ötödik könyve több szempontból is eltér a korábbi könyvektől: körülbelül a felét Dr. Instream, valamint Jane Roberts és Robert F. Butts ezt követő, Seth érvényességét firtató ESP-kísérleteinek leírását tartalmazza – így kevesebb idő marad a korábban bevezetett koncepciók további fejtegetésére. Látszik emellett, hogy Seth nem könyvnek diktálta a tartalmát képező ülések sorozatát (szabadon csapong; olykor előfordul, hogy bejelenti szándékát egy téma megvitatására, de az olvasónak várnia kell, míg néhány ülést követően tényleg belekezd).

A könyv mindemellett bevezet néhány új koncepciót: Seth taglalja ideáit az Elsődleges és Másodlagos valóságról, és információt szolgáltat az asztrál-szelfről. Összeveti továbbá két író, Dunne és Priestly elképzeléseit, akiknek Jane Roberts ekkoriban olvasta műveit.

Nic, 2005.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 28.© 2003-2022. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség