Oldalainkat jelenleg 7 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1248

Hogyan fejlesszük ESP-képességeinket

Borító

Roberts, Jane, How to Develop Your ESP Power, Frederik Fell, 1966.

Későbbi kiadások címei:

The Coming of Seth

How to Develop Your ESP Power: the First Published Encounter with Seth

Fell’s Official Know-It-All Guide to ESP Power

Magyar kiadás: Roberts, Jane, ESP – Az érzékeken túli tapasztalás fejlesztése, Kinizsi Kiadó, Debrecen, 2001., ford.: D & B

A Hogyan fejlesszük ESP-képességeinket Jane Roberts elsőként kiadott nem fiktív tárgyú könyve. (Az „ESP” az „extrasensory perception” rövidítése, és "érzékfeletti észlelés"-t jelent.) A szerző első tudatos paranormális tapasztalata és férje, Robert F. Butts festőművész biztatása nyomán egy útmutató kézikönyv megírását vette tervbe, mely közös kísérleteik során kipróbált gyakorlatokat tartalmaz az ESP-képességek fejlesztésére. A kísérletek eredménye ugyanakkor túlnőtt az eredeti szándék keretein: a gyakorlatok kipróbálása során, a Ouija-táblás kísérletek révén Jane Roberts közvetlen kapcsolatba került Sethtel – először a tábla mutatója betűzte ki az üzeneteket, majd hamarosan maga Jane Roberts mint médium kezdett el Sethként beszélni.

A szerző szemelvényeket is idéz a műben a legkorábbi kommunikációk tartalmából; a témák között szerepel a pszichológiai idő, a jóslás és a halál utáni élet. Így, bár a könyv tartalmazza Jane beszámolóit különféle tapasztalatairól, melyeket többek között a prekognitív álmok, álomnaplók, Ouija-tábla, telepátia és tisztánlátás, belső érzékek (például a pszichológiai idő) terén szerzett, a Hogyan fejlesszük ESP-képességeinket inkább a Seth-ülések kezdeteinek története, mintsem ESP-fejlesztő kalauz.

Nic, 2003.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 28.© 2003-2022. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség