Oldalainkat jelenleg 5 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1248

A mágikus megközelítés: Seth a kreatív élet művészetéről beszél. Seth-könyv

Borító

Roberts, Jane [mint médium], The Magical Approach: Seth Speaks About the Art of Creative Living. A Seth Book, Amber-Allen/New World Library, 1995. (külön számozású ülések, 1980. augusztus 6 – 1980. október 15.), Bevezetőt és függelékeket írta Jane Roberts, szerk. Laurel Lee Davies, El?szót és jegyzeteket írta, a borítót festette és néhány festményének képével illusztrálta Robert F. Butts

A mágikus megközelítés viszonylag kicsi, körülbelül 160 oldalas könyv; Seth körülbelül három hónap alatt diktálta tartalmát. Az ülések főként azt célozták, hogy segítsék Jane Roberts gyógyulását. Robert F. Butts és társa, Laurel Lee Davies körülbelül 10 évvel Jane Roberts halála után állította össze a könyvet a publikációra.

A könyvben Seth kifejti a valóság racionális és mágikus (spontán, kreatív, intuitív) megközelítésének ellentétét; előbbit használhatónak tartja ugyan bizonyos gyakorlati problémák megoldására, mint amilyen például a javak tömegtermelése és a tudományos mérések bizonyos fajtái; de nem tartja működőképesnek mint átfogó megközelítést az élethez – rámutat arra, hogy az inkább szubjektív (mintsem objektív) méréseket és kalkulációkat igénylő problémák megoldásában nagyobb sikerrel jár a mágikus megközelítés, melynek megvan az az előnye a racionálissal szemben, hogy nagyobb a súlya, mint azé: alapvető, természetes beállítódásunk súlyával bír. A mágikus megközelítés témái közé tartozik még a futószalag-idő versus természetes idő; a racionális és a mágikus megközelítés vegyítésének lehetősége; mágikus megközelítés és belső hangjaink, késztetéseink viszonya.

Maga Jane Roberts is meg akarta jelentetni a könyvet, mégpedig A mágikus megközelítés: Jane/Seth-könyv (The Magical Approach: A Jane/Seth Book) címmel, ennek megvalósítását azonban megelőzte a halála. Mivel a tervezett cím arra mutatott, hogy Jane eredeti szándéka szerint a könyvet saját írásaival gyarapította volna, Robert F. Butts és Laurel Lee Davies függelékeket foglalt A mágikus megközelítésbe, melyek tartalmazzák Jane Roberts témába vágó szövegeit.

Robert F. Butts kiterjedt jegyzetekkel látta el a könyvet, s belefoglalta néhány festményének képét is – az egyik Jane Robertst ábrázolja.

Nic, 2003–2005.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 28.© 2003-2022. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség