Oldalainkat jelenleg 5 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1248

A személyes valóság természete. Seth-könyv

Borító

Jane Roberts [mint médium], The Nature of Personal Reality. A Seth Book, Prentice-Hall, Englewood Cliffs, N.J., 1974. (609–677. ülés, 1972. április 10 – 1973. július 11.), Bevezetőt írta Jane Roberts, jegyzetekkel ellátta Robert F. Butts

A képen látható borítót Roberts F. Butts festette.

Magyar kiadás: Roberts, Jane, A személyes valóság természete, két kötet, Édesvíz Kiadó, Budapest, 2001, 2002, ford.: Ambrose Montanus

Jane és férje, Robert még javában szerkesztették a Seth beszélt (magyar kiadás címe: Seth könyve), amikor Seth már belekezdett új, második könyvének diktálásába.

A személyes valóság természete valóságteremtés és tudatosság összefüggését hangsúlyozza: Seth azt a koncepciót fejtegeti a könyvben, mely szerint önmagunkról, másokról és a világról alkotott tudatos hiteink, vágyaink és várakozásaink révén teremtjük személyes valóságunkat. Ezzel összhangban kijelenti, hogy nem vagyunk kiszolgáltatva sem a tudatalattinak, sem olyan erőknek, melyek túl vannak megértésünkön. „Azt kapod, amire koncentrálsz; nincs más alapvető szabály” – szögezi le. Bizonyos szempontból érinti valóságteremtés és idő viszonyának kérdését is: közli, hogy „a jelen az erő [más lehetséges fordítás szerint: hatalom] pontja”, értve ezalatt azt, hogy a jelenben zajlik minden tudatos teremtés – hogy bármely pillanatban megváltoztatható egy-egy adott élet menete.

A könyv témái közt szerepelnek még a következők: jóról és rosszról alkotott hitek, s hatásuk a személyes és tömeges teremtésre; a természetes kegyelem állapota; valószínű események, szelfek és mindennapi élet; természetes hipnózis; gyógyulás.

A személyes valóság természete technikákat, gyakorlatokat is tartalmaz a hétköznapi problémák megoldására és az élet gazdagabbá tételére.

Nic, 2003–2005.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 28.© 2003-2022. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség