Oldalainkat jelenleg 5 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1248

A személyes ülések. Seth-könyv, 1. könyv

Borító

Roberts, Jane [mint médium], The Personal Sessions. A Seth Book, 1. könyv, New Awareness Network Inc., Manhasset, New York, 2003. (1965. november 15 – 1971. december 6.)

I. A sorozatról általában

A személyes ülések könyvei azokat a Seth-szövegeket tartalmazzák, melyekre Robert F. Butts a különféle Seth-könyvekhez írt jegyzeteiben mint „törölt ülések”-re utalt – olyan szövegeket, melyet Jane Roberts és férje nagymértékben személyes természetűeknek tartottak, s a Seth-anyag többi részétől elválasztva, külön jegyzetfüzetekben tároltak.

Robert F. Butts így írt ezekről az ülésekről: „A nagy érték, amit most a sok törölt vagy privát ülésben látok, abban áll, hogy megvan a potenciáljuk arra, hogy segítsenek másokon, éppúgy, ahogy Jane-nek és nekem is segítettek az évek során. Nagyon fontosnak érzem, hogy ezek az ülések gyarapítsák Jane szép, kreatív életművét, hogy mindenki láthassa őket.”

A sorozat a tervek szerint 7–9 könyvből áll majd, melyek a már említett „törölt ülések” mellett tartalmaznak néhány eddig kiadatlan szabályos ülést is, valamint Jane Roberts egy eleddig szintén publikálatlan, a Rembrandt van Rijn világszemlélete (The World View of Rembrandt van Rijn) című művét; annak a három „világszemlélet”-nek az egyike ez, melyeket Jane írt – a másik kettőt már kiadták Paul Cézanne világszemlélete: pszichés értelmezés (The World View of Paul Cézanne: a Psychic Interpretaion, 1977) és Egy amerikai filozófus halál utáni naplója: William James világszemlélete (The Afterdeath Journal of an American Philosopher: The World View of William James, 1978) címmel.

II. Az első könyvről

A személyes ülések első könyve Robert F. Butts 39 oldalas, 2003-as keletkezésű életrajzi bevezetőjével indul, mely részletes leírást tartalmaz Jane és Rob közös életéről, s Robert személyes nézőpontjából mutatja be a Seth-anyaghoz és egymáshoz fűződő kapcsolatukat.

Robert F. Butts második felesége, Laurel Lee Davies, aki együttlétük tizennyolc esztendeje során folyamatosan segédkezett a Jane- és/vagy Seth-könyvek kiadásában, ezúttal egy rövid esszét is a bevezetőbe foglalt.

E könyv elsősorban olyan, korábban publikálatlan anyagot tartalmaz, melyek Jane Roberts 1967-től kezdődő „szimptómái”-val foglalkoztak.

Nic, 2003–2005.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 28.© 2003-2022. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség