Oldalainkat jelenleg 6 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1248

A személyes ülések. Seth-könyv, 3. könyv

Borító

Roberts, Jane [mint médium], The Personal Sessions. A Seth Book, 3. könyv, New Awareness Network Inc., Manhasset, New York, 2004. (1973. december 3 – 1977. augusztus 22.)

I. A sorozatról általában

A személyes ülések könyvei azokat a Seth-szövegeket tartalmazzák, melyekre Robert F. Butts a különféle Seth-könyvekhez írt jegyzeteiben mint „törölt ülések”-re utalt – olyan szövegeket, melyet Jane Roberts és férje nagymértékben személyes természetűeknek tartottak, s a Seth-anyag többi részétől elválasztva, külön jegyzetfüzetekben tároltak.

Robert F. Butts így írt ezekről az ülésekről: „A nagy érték, amit most a sok törölt vagy privát ülésben látok, abban áll, hogy megvan a potenciáljuk arra, hogy segítsenek másokon, éppúgy, ahogy Jane-nek és nekem is segítettek az évek során. Nagyon fontosnak érzem, hogy ezek az ülések gyarapítsák Jane szép, kreatív életművét, hogy mindenki láthassa őket.”

A sorozat a tervek szerint 7–9 könyvből áll majd, melyek a már említett „törölt ülések” mellett tartalmaznak néhány eddig kiadatlan szabályos ülést is, valamint Jane Roberts egy eleddig szintén publikálatlan, a Rembrandt van Rijn világszemlélete (The World View of Rembrandt van Rijn) című művét; annak a három „világszemlélet”-nek az egyike ez, melyeket Jane írt – a másik kettőt már kiadták Paul Cézanne világszemlélete: pszichés értelmezés (The World View of Paul Cézanne: a Psychic Interpretaion, 1977) és Egy amerikai filozófus halál utáni naplója: William James világszemlélete (The Afterdeath Journal of an American Philosopher: The World View of William James, 1978) címmel.

II. A harmadik könyvről

Néhány idézet A személyes ülések harmadik könyvéből:

„Ha már megszületsz egy meghatározott időben és országban, valóban egy koncepciókból, előfeltevésekből és előre megszabott ideákból álló, szinte láthatatlan, de határozott környezetben nősz fel, ami alapként szolgál, melyből saját egyéni hiteid fakadnak. Állandó adok-kapok áll fenn bármely egyén és kulturális rendszere között.”

„Egyfelől abban ’hisztek’, hogy ti formáljátok saját valóságotokat, másfelől abban hisztek, hogy a legnagyobb valószínűséggel rosszabbra fordulnak a dolgok, hacsak nem tesztek valamit ellene; s ez a lehető legkonvencionálisabb világszemlélet... Nem engedhetitek meg magatoknak többé, hogy két urat szolgáljatok egyszerre.”

„Kérjetek, és megkapjátok; kérjetek bátortalanul, s pontosan olyan mértékben fogtok kapni.”

„Félelem, de mitől? Olyan emberektől, akiknek megvan a hatalmuk arra, hogy bántsanak. De én azt mondom, hogy szó szerint senkinek nincs ilyen hatalma. Csak magadat bánthatod. Amikor úgy tűnik, hogy mások bántanak téged, bizonyos tekintetben fegyverként használod őket önmagad ellen; s ők természetesen a maguk okai miatt engedik meg, hogy így használd őket.” „Biztonságos univerzumban élsz. Amikor ezt érzelmileg is felismered, akkor semmiféle szükség nem lesz védelmi berendezésekre önmagad részei vagy a világ ellen.” „Biztonságos univerzumban élsz. Amikor ezt megérted, akkor igazán helyénvalóak a cselekedeteid.”

„Amikor aggodalmaskodó időszakon kapod magad, ez azért van, mert nem bízol a biztonságodban. Nem élhetsz biztonságos és nem biztonságos univerzumban ugyanakkor. Teljes döntést kell hoznod.”

Nic, 2005.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 28.© 2003-2022. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség