Oldalainkat jelenleg 8 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1248

Seth beszél: A lélek örök érvényessége. Seth-könyv

Borító

Roberts, Jane [mint médium], Seth Speaks: The Eternal Validity of the Soul. A Seth Book, Prentice-Hall, Englewood Cliffs, N.J., 1972 (511–596. ülés, 1970. január 21. – 1971. augusztus 11.), Bevezetőt írta Jane Roberts, jegyzetekkel ellátta Robert F. Butts

A képen látható borítót Robert F. Butts festette.

Magyar kiadás: Roberts, Jane, Seth könyve: A lélek örök érvényessége, két kötet, Édesvíz Kiadó, Budapest, 1995., 1996., ford.: Révbíró Tamás

A Seth beszél: A lélek örök érvényessége talán a legnépszerűbb Seth-könyv; Seth első műve, melyet kifejezetten a nyilvánosság számára szánt, s egységes könyvnek diktált. Létrejöttében Jane Roberts mint médium és férje, Robert F. Butts mint a szövegek lejegyzője működött közre.

A könyv bemutatja Seth nézeteit a fizikai és nem-fizikai valóságról; arról, hogy alapvetően függetlenek vagyunk fizikai testünktől, s hozzáféréssel rendelkezünk az intuitív tudáshoz és a valóság más dimenzióihoz – hogy az emberi lélek alapvetően sokdimenziós. Seth már ekkor közli fő üzenetét: hogy mi teremtjük saját valóságunkat, s említést tesz a „koordinációs pontok”-ról, melyek a gondolatokat és érzelmeket fizikai anyaggá alakítják át.

A Seth beszél témái közé tartozik emellett Seth valósága; reinkarnáció és reinkarnációs drámák; emberi lélek és érzékelés; álmok és tudat; testen-kívüli-tapasztalat; módosult tudatállapotok, többszörös fókusz; valószínűségek; a halál-tapasztalat, a közvetlenül a halál utáni élet; a sokdimenziós Isten (Minden, Ami Van); a Beszélők; a Krisztus-dráma – a három Krisztus (János, Jézus, Pál) –; a három elveszett civilizáció, mely megelőzte Atlantiszt.

Utolsó frissítés: 2005. 01. 08.© 2003-2022. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség