Név: Regisztráció
Jelszó:

Most itt vagy: Fórum >> Seth.hu közösség >> Telepátia kísérlet

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
db/lap
borzas | 2006-07-11 10:18:58 Válasz erre Adatok E-mail (747)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Nem találom az idézetet.
Majd megkérdezem Attát, hátha esetleg ő emlékszik rá.
Üdv

borzas

  Előzmény: borzas [746] (2006-07-09 12:49:36)
 
borzas | 2006-07-09 12:49:36 Válasz erre Adatok E-mail (746)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Megértettem, hogy mire gondolsz.
Biztos vannak etéren összefüggések.

Nekem az jut eszembe a kísérlet kapcsán, hogy az információt tekinthetjük egy szimbólumoktól semleges valaminek.

A vevő ahhoz hogy értelmezni tudja az informácót majd dekódolja azt, minekután kialakul benne egy kép.
( Persze ez a kép olyan lesz amilyennek az ő saját szimbólumrendszere kikódolja. )

Ebből fakadóan teljesen eltérő benyomások ugyanazt az információt dekodolják a legkülönbözőbb egyéni szimbólumrendszerek alapján.

Mst hogy ezeket írtam, az adóval kapcsolatban vagyok gondban, hogy ő is voltaképpen ugyanazt az információt dekódolja.

Ez érdekes mert így voltaképpen arról van szó, hogy van egy  " függetlennek mondható " informáci és vannak emberek akik ezt az infót dekódolják a saját szimbólumrendszereiken keresztül.

Ebből fakadóan elveszíti az értelmét annak ajelentőssége, hogy adóról vagy vevőről van szó, hiszen tök mind1 hogy adjuk vagy vesszük az információt, mindkét esetben ugyanazt tesszük éspedíg dekódoljuk azt.

Hogy érthetőbb legyen.


Van egy infó ami független.

Vannak emberek akik ezt az információt dekódolják.
Minden egyes egyén a saját szimbólumrendszerén keresztül dekódolja azt.

Az adó is pusztán ugyanazt az infód dekódolja mint a vevők. Mindenki a saját szimbólumrendszerén keresztül.

A következtetésem az egészből az, hogy itt a kérdés nem más, mint hogy mennyire egyezik meg az " ADÓ "-nak a szimbólumrendszere a " VEVŐK " szimbólumrendszerétől.

Mintha nem is olyan régen valaki , talán Atta idézetta telepátia kapcsán, ami merőben idevág az elmélkedésemhez .

Arra gondolok, hogy mitől működik a telepátia.

Úgy rémlik Seth említett valamit az adók és a vevők kapcsolatáról ami lehetővéteszi magáta telepátiát.

Utánna nézek...

  Előzmény: Nic [745] (2006-07-08 17:32:10)
 
Nic | 2006-07-08 17:32:10 Válasz erre Adatok E-mail (745)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Szia, Borzas!

 

Nekem tetszik a kép, az ilyen feladványok is érdekesek.

Ami a benyomásaimat illeti, ha abból a hipotézisből indulok ki, hogy a benyomásaim zömének van valami közük a képhez, és ilyen szögből nézem meg, hogy ez esetben milyen összefüggésben állhattak vele, a következő megállapításokra jutok:

- A medúzaszerű vízi lény és az ehhez hasonló gombakalap a kalapra utalhatott.
- Az "egy lány gyorsan úszik" benyomás a "csapkodás"-sal együtt talán a képen látható ember karjainak tartását akarta közvetíteni (a lány nagy karcsapásokkal úszott a vízben).
- A lány odaér egy nagy halhoz: ez talán annyiban feleltethető meg a képnek, hogy a jellegzetes kartartású ember egy hozzá képest nagy valamivel van együtt ábrázolva (kabát).
- A terjedő ragacsos valami sötétbarna volt; nagyon hasonlított a szín a képen látható kabát színére. Ez a valami egyre nagyobb lett, egyre nagyobb területet lepett be. Ez szintén a kabát nagy terjedelmére lehetett utalás.
- "Róka- vagy farkasszerű állat benyel valamit": ez az előző benyomást folytathatta, bár elég távolinak tűnik. Belep, benyel: talán variációk ugyanarra a témára: arra, hogy van valami kiemelkedően nagy a képen.
- Az utolsó benyomásban egy rajzolt állatot láttam a könyökén támaszkodni; ez a benyomás ismét a kar tartásán keresztül kapcsolódhatott a képhez, és utalhatott a rajz-jellegre is (a korábban megjelent róka- vagy farkasszerű állat, valamint az úszó lány is rajzszerű volt).

Ha így nézem, a következők jöttek át valamilyen formában a képről:
- kalap
- ember jellegzetes kartartással valamilyen közegben mozog egy nagy valami közelében
- ez a nagy kiterjedésű valami sötétbarna
- rajzszerű a kép.

A fent látható három arc és a város egyáltalán nem jelent meg. Ha tovább folytattam volna a "vételt", talán ezek is jelentkeztek volna valamilyen formában, de az is lehet, hogy nem, mert pl. a pszichém nem tartotta ezeket olyan lényegesnek. Igazából jó kérdés, hogy pontosan mi történik ilyenkor, "vétel" során. Van egy olyan részünk, ami tökéletesen tisztán "veszi" a képet, csak valamiért különféle torzításokon megy át az információ, míg elér a tudatunkig, vagy már eleve torzítva "vesszük" azt (pl. mert a gyakorlatlanságunk és/vagy pl. az igazán intenzív érzelmi érdekeltség hiánya miatt egyelőre nem látunk tisztán a "belső szemeinkkel")?

A torzításokkal, bezavarásokkal kapcsolatban van egy olyan ötletem, hogy ezeknek (legalább részben) az az okuk, hogy - a psziché valamely szintjén - nem észleljük tisztán az információt, és ezért kénytelenségből nemrég érzékelt dolgok emlékeit használja fel a pszichénk. Mert ezeknek a memóriáját valamiért még viszonylag könnyen aktiválni tudja, fel tudja idézni a psziché, és így ezek révén képeket tud elénk tárni (ha már valamiért nem tudja megjeleníteni magának a megoldásnak a képét). Az álmokra is jellemző, hogy gyakran zömmel pár napos emlékekkel operálnak. Arra szeretnék kilyukadni, hogy amiket általában "bezavarások"-nak minősítünk, talán nem azok alapvetően, hanem a korábban érzékelt dolgok ilyenkor megjelenő emlékei (legalább részben) tartalmaznak információt a megoldásról. Talán az információ átjuttatására használja fel a psziché a könnyen felidézhető és megjeleníthető emlékanyagot, és azok nem egyszerűen a korábbi tevékenységeinkből fakadó "bezavarások". Ez esetben nem (vagy nemcsak) arról van szó, hogy szimbolikusan vesszük a dolgokat. Nem (vagy nemcsak) szimbólumokról van szó, hanem emlékek kényszerű felhasználásáról; arról, hogy az emlékanyag az a közeg, melyen keresztül az információ meg tud jelenni. Nem tudom, mennyire helytálló ez a gondolat, csak már motoszkál bennem egy ideje, úgyhogy gondoltam, leírom.

Megnézem innen a benyomásaimat.

- "Medúzaszerű vízi lény halad vízben". A "vételt" megelőző nap láttam egy rajzfilmet, ami tele volt állatokkal, víz is akadt benne bőven. Nem tudom, köze van-e ehhez a benyomásomhoz, mert medúzaszerű vízi lényre nem emlékszem, de a legutóbbi "adásom" alkalmával Borzas benyomásai között szerepelt a következő: "Megjelent még egy medúzaszerű vízi élőlény aminek hosszú csápjai
voltak és úszkált a vízben. Az úszáshoz a csápjait használta." Még a megfogalmazásom is nagyon hasonlít Borzaséra, holott tudatosan csak az imént jutott eszembe, hogy Borzasnak nemrég volt egy hasonló benyomása. A memória kontextushoz is kapcsolódik; ez esetben a telepátia kísérlet kontextusa mozgósíthatta a hasonló kontextusban korábban már felbukkant motívum emlékét. Az emlék annyiban módosult, hogy nálam nem jelentek meg csápok, csak a gombakalaphoz (és tényleg fejfedőhöz) hasonló rész. Az emlék módosulása összhangban állt a képpel (a kalapról nem lógnak le csápok). Az, hogy "halad", szintén összefüggésben állhatott a képpel, hiszen a kalap - gyaníthatóan legalábbis - nem egy helyben áll, hanem esik lefelé.

- "Gombakalap (ez az előző benyomás átalakulásából jöhetett)". Nem tudom visszakövetni, honnan jött maga a kép (mint emlék), de az előző benyomás pontosítása lehetett. Egy fokkal közelebb vitt a kalaphoz - benne is van a nevében.

- "Egy lány gyorsan úszik, odaér egy nagy halhoz, és küzdeni kezd vele". Az említett rajzfilmben úsztak emberek, gyorsan; küzdöttek is, bár nem nagy hallal, hanem az életükért. :) Nem tudom, miért pont lány jelent meg most nálam; a rajzfilmben fiú is úszott, és ez jobb lett volna a kép "vétele" szempontjából, hisz itt férfi zuhan. Mindenesetre így jelenhetett meg a jellegzetes kartartással párosuló gyors haladás egy nagy valami közelében. Hogy ez a nagy valami miért jelenhetett meg halként: 4-én egy beszélgetés során felmerült a "nagy hal" kifejezés (nőnemű egyed említette), és megmaradt bennem, később többször is eszemben járt. A benyomásom úszáshoz hasonlította az ember jellegzetes kartartásást + zuhanását. Ezekből jöhetett a nagy hal. (Már volt víz a benyomásomban, így a "valami nagy" megjelenítéséhez kézenfekvő lehetett a "nagy hal" emléke.)

- "Ragacsos valami terjed". Ez a benyomás nagyon hasonlított az említett rajzfilm egyik jelenetére. A sötétbarna szín és a nagy terjedelem hasonlított a kabátra.

- "Róka- vagy farkasszerű állat benyel valamit". Az alak szintén a rajzfilmből jött. A rajzolt jelleg mellett szintén utalhatott a kabátra.

- "Csapkodás". Ez ismét a jellegzetes kartartásra utalhatott.

- "Rajzolt, rókaszerű, amúgy fehér állat támaszkodik a könyökén egy vízparton." Az állat a színével és a vízparttal együtt a rajzfilmből származott; a rajzszerű jelleget hangsúlyozhatta. A rajzfilmhez képest (emlékeim szerint) új elem volt benne, hogy az alak a könyökén támaszkodott. A behajlított könyök motívuma pontosíthatta a képen látható férfi kartartását, ami eddig úszó mozdulatként és csapkodásként jelent meg.

Természetesen lehet, hogy merő belelátás részemről az egész, és gyakorlatilag akármilyen emléket meg lehetne feleltetni bizonyos részeiben akármilyen kép bizonyos részeinek. :) De szerettem volna megvizsgálni azt a lehetőséget, hogy mi van akkor, ha a benyomások zöme valóban a megoldásra vonatkozik valamiként.

Üdv:
Nic

  Előzmény: borzas [743] (2006-07-07 23:00:45)
 
borzas | 2006-07-08 16:57:59 Válasz erre Adatok E-mail (744)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Jövő héten is leszek adó.
Üdv

Borzas

  Előzmény: borzas [743] (2006-07-07 23:00:45)
 
borzas | 2006-07-07 23:00:45 Válasz erre Adatok E-mail (743)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Hát, nem tudom,

Nekem a " Rajzolt rókaszerű állat " amit kötnék a képhez, azt is a hangulatát tekintve.

Úgy érzem a mostani képválasztásom nem volt a legkönyebb.
Elég nhezen kivehetőek a formák.

Ráadásul elég elvont ábráolások láthatóak rajta.

Nekem aza dás meglehetősen nehezen ment, nem csodálom hogy ennekmegfelelő eredménye lett a kísérletnek.

Egyszerűbben értelmezhető képet kellett volna választanom.
Üdv

borzas

  Előzmény: borzas [742] (2006-07-07 22:56:21)
 
borzas | 2006-07-07 22:56:21 Válasz erre Adatok E-mail (742)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Nic benyomásai a következőek voltak:

- Medúzaszer"u vízi lény halad vízben;
- Gombakalap (ez az el"oz"o benyomás átalakulásából jöhetett);
- Egy lány gyorsan úszik, odaér egy nagy halhoz, és küzdeni kezd vele;
- Ragacsos valami terjed;
- Róka- vagy farkasszer"u állat benyel valamit;
- Csapkodás;
- Rajzolt, rókaszer"u, amúgy fehér állat támaszkodik a könyökén egy
vízparton.

  Előzmény: borzas [741] (2006-07-07 22:54:41)
 
borzas | 2006-07-07 22:54:41 Válasz erre Adatok E-mail (741)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Íme a megoldás

 

 

  Előzmény: Nic [740] (2006-07-06 15:40:42)
 
Nic | 2006-07-06 15:40:42 Válasz erre Adatok E-mail (740)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Szia, Borzas!

 

"Veszek" ma is.

Üdv:
Nic


  Előzmény: borzas [739] (2006-07-06 12:53:50)
 
borzas | 2006-07-06 12:53:50 Válasz erre Adatok E-mail (739)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Sziasztok,

Ma est is lesz adás.
Üdv

Borzas

  Előzmény: Nic [738] (2006-07-05 22:38:02)
 
Nic | 2006-07-05 22:38:02 Válasz erre Adatok E-mail (738)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Szia, Borzas!

Köszi a megerősítést! Annyit tennék hozzá, hogy a "repülés, távlatok" benyomásom hangulatában hasonlított a képhez. Ugyanebben a benyomásomban szerepelt kék szín, csak nem emeltem ki külön a leírásban. Vajszínre viszont nem emlékszem.

Köszi az "adást"!

Üdv:
Nic

  Előzmény: borzas [737] (2006-07-05 20:12:08)
 
borzas | 2006-07-05 20:12:08 Válasz erre Adatok E-mail (737)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Nic benyomásai a kép kapcsán a következőek voltak:

- Szobrászkodás, talán agyaggal. Gyertya?
- Ovális alakban simítás.
- Repülés, távlatok.
- Valami bolyhos, puha; talán virág.

 

Adás közben gondoltam szobrokra. Az épület homlokzati részén szobrok találhatóak. Mindezek melett nem tudtam nem kiverni a fejemből az épület körül lévő egyéb szobrokat.
Valószínüleg inne Nic-nek a szoborral kapcsolatos vétel.

Az "ovális alakban való simítás" onnan jöhetett hogy az épület kapcsán többször elmondtammagamban hogy félkör alakú az épület eleje.

Ebből a szemszögből az épület széleinén láthatóak gyertyára hasonlító oszlopok.
Mivel nem nagyon tudtam mit kiemelni a kép kapcsán fontosnak tartottam koncentrálni erre az apró részletetnek tűnő tárgyra.

Kíváncsi lettem volna még színekre.
Erősen koncentráltam az g kék színére és a vajszínű falakra.

Üdv
Borzas

  Előzmény: borzas [736] (2006-07-05 20:05:41)
 
borzas | 2006-07-05 20:05:41 Válasz erre Adatok E-mail (736)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Íme a megoldás:

  Előzmény: Nic [735] (2006-07-04 15:16:25)
 
Nic | 2006-07-04 15:16:25 Válasz erre Adatok E-mail (735)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Szia, Borzas!

 

Leszek "vevő".

 

Üdv:
Nic 


  Előzmény: borzas [734] (2006-07-04 10:41:15)
 
borzas | 2006-07-04 10:41:15 Válasz erre Adatok E-mail (734)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Sziasztok,

Este 10-kor adok.
Üdv

Borzas

  Előzmény: Nic [733] (2006-06-30 23:42:38)
 
Nic | 2006-06-30 23:42:38 Válasz erre Adatok E-mail (733)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Szia, Borzas!

 

Szerintem is megnehezíti a kísérletet, és én is úgy képzelem, hogy üres kép esetén is mindenféle benyomások lennének, mert "vevőként" nem akarnánk elhinni, hogy üres is lehet egy kép. Viszont el tudom képzelni azt is, hogy ez esetben azért talán több olyan benyomás is jelentkezne, ami fehér (ha, mondjuk, egy fehér négyzet lenne az üres kép). Szóval talán lennének utalások azért a megoldásra is.

Én azt szoktam csinálni, hogy közvetlenül a "vétel" (és "adás") előtt képzeletben áthúzok a testemen felülről lefelé egy fehér, "tisztító" valamit. Ezt most jól elmondtam. :) Lucas javasolta eredetileg valami mással kapcsolatban, amit kipróbáltunk, hogy képzeletben húzzak át a testemen egy fehér papírlapot, csak a papírlapot nem tudtam rendesen elképzelni, valahogy zavart okozott bennem a képzet, nem akaródzott elképzelni, hogy papírlap van bennem. :) De az ötlet lényegét megtartottam, és úgy hajtom végre, hogy nem rögzítem le magamban, hogy pontosan mit is húzok át a testemen. :) Közben az a tudat van bennem, hogy ez a kis rítus kiviszi belőlem a zavaró gondolatokat, és utána nyugisan csak az "adó" által küldött benyomásokra fogok összpontosítani. Persze nem tudom, mennyire segít bármiben; de gondoltam, leírom.

Köszi, hogy jövő hétre vállalod az "adást"! :)

Üdv:
Nic  Előzmény: borzas [730] (2006-06-30 23:17:59)
 
Nic | 2006-06-30 23:23:33 Válasz erre Adatok E-mail (732)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Sajnálom, hogy nem lehet látni; nekem tegnap még tényleg jó volt. :(( De örülök, hogy végül is megoldottad. :)
  Előzmény: borzas [729] (2006-06-30 23:09:01)
 
Nic | 2006-06-30 23:21:22 Válasz erre Adatok E-mail (731)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

OK. :) Na, milyen? :))
  Előzmény: atta [728] (2006-06-30 21:57:54)
 
borzas | 2006-06-30 23:17:59 Válasz erre Adatok E-mail (730)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Hello,

Szerintem megnehezíti a kísérletet a vevők részéről, hogy valamilyen elvárásaik vannak a kép kapcsán.

Ha mondjuk kiválasztanék egy képet amin mondjuk nincsen semmi minden bizonnyal a legkülönbözőbb motívumokról számolnának be a vevők.

Azutóbbi időben egyfajta félelem is van bennem a vételek közben, hogy vajon eltalálom, eltaláom vagy nem találom most el...

Nekem ezek a gondolatok zavarnak be.

Igyekszem higgadtabban venni.

Jövő héten leszek adó.
Üdv

Borzas

  Előzmény: Nic [722] (2006-06-30 20:14:01)
 
borzas | 2006-06-30 23:09:01 Válasz erre Adatok E-mail (729)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

A keddi képet úgy néztem meg hogy jobb gombal az " X " -re kattintva megnéztem a tulajdonságait, ott kimásoltam az URL-jét és külön oldalon néztem meg...
Üdv

Borzas

  Előzmény: Nic [724] (2006-06-30 21:11:37)
 
atta | 2006-06-30 21:57:54 Válasz erre Adatok E-mail (728)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Nem köszi, az újabb képet már látom, a másikat meg majd telepatikusan veszem! :)

 
 


  Előzmény: Nic [727] (2006-06-30 21:14:56)
 
Nic | 2006-06-30 21:14:56 Válasz erre Adatok E-mail (727)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Atta, elküldjem neked őket mailben? (Ha kíváncsi vagy rájuk.)
  Előzmény: atta [723] (2006-06-30 20:34:30)
 
Nic | 2006-06-30 21:13:51 Válasz erre Adatok E-mail (726)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Tegnap még nem volt vele gond. :(
  Előzmény: Nic [725] (2006-06-30 21:13:06)
 
Nic | 2006-06-30 21:13:06 Válasz erre Adatok E-mail (725)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Hmm. Az előző képet nem, csak a mostanit.
  Előzmény: Nic [724] (2006-06-30 21:11:37)
 
Nic | 2006-06-30 21:11:37 Válasz erre Adatok E-mail (724)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Hali!

 

Én látom. Borzas?

Üdv:
Nic

  Előzmény: atta [723] (2006-06-30 20:34:30)
 
atta | 2006-06-30 20:34:30 Válasz erre Adatok E-mail (723)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Sziasztok!

 Lenne egy kérdésem: ti látjátok a képeket? Én csak ennyit látok: boat, magic eye. Hmm.

Üdv,

   Atta
 

 
Nic | 2006-06-30 20:14:01 Válasz erre Adatok E-mail (722)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Hali!

 

Borzas küldött egyedül benyomásokat.

"Eléggé csapongtak a gondolataim.

Megjelentek olyan járművek, amikek közlekedési múzeumokban lehet
látni. Volt csühös gőzmozdony, motorkerékpár és repülőgép is. A
színűkre jellemző volt a fekete és érzékelhető volt az a fehér és a piros
szín is helyenként. Nem tudom megmondani hogy a járműveken hol, de
fehér és piris festések is voltak.

Volt még egy hegyszerű forma ami felfelé mutatott. talán hegy...

Megjelent még egy medúzaszerű vízi élőlény aminek hosszú csápjai
voltak és úszkált a vízben. Az úszáshoz a csápjait használta.

Volt egy motívum, ami többször is megjelent.
Egy hatalmas nagy világosbarna színű mamusz aminek a sarka a
levegőben volt és körbe körbe forgott."


Borzas, úgy látom, egész jó volt a "vízi élőlény"-benyomásod. A járműveket tekintve a fehér és a fekete stimmel. A többinek az alakja vagy egyéb eleme hasonlít a képhez?

 

Üdv:
Nic

 

 
Nic | 2006-06-30 20:11:02 Válasz erre Adatok E-mail (721)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Hali!

 

Most egy eléggé trükkös feladványt "küldtem", mert kíváncsi voltam, mi lesz belőle: 

Magic eye

 

 

Üdv:
Nic

 

 

 
Nic | 2006-06-29 15:59:17 Válasz erre Adatok E-mail (720)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Szia, Borzas!


Természetesen a saját asszociációid számítanak. :) Te láttad a benyomásokat, így te tudod legjobban megítélni a hasonlóságokat. Örülök a kiegészítésednek! :)

Ma este "adás".

 

Üdv:
Nic 

 


  Előzmény: borzas [719] (2006-06-29 09:22:27)
 
borzas | 2006-06-29 09:22:27 Válasz erre Adatok E-mail (719)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Hozzá szeretnék még fűzni valamit.

Nem belemagyarázni akarom, de számomra a motorcsónak a képen így ebből a szemszögből nézve egy madárfejre hasonlít.  ( Gondolok itt a legelső asszociációra a karvajcsőrös fekete öltönyös emberre )

A szélvédője amotorcsónaknak a madár szemei és a hajó test ahogy végignyűlik maga a csőre a madárnak.

Engem ez a motorcsónak alakzat emlékeztet egy madárfejre, és végsősoron az őszes haj kapcsolatba hozható a motorcsónak színével.

Csak ennyit akartam.
üdv

Borzas

  Előzmény: Nic [717] (2006-06-28 20:56:17)
 
borzas | 2006-06-29 09:14:01 Válasz erre Adatok E-mail (718)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Elég gyatrán mennek a vételeim az utóbbi időben. Valahogy nehezen megy a ráhangolódás, koncentrálás.
Régebben, amikor volt egy-két jobb vételem akkor határozottan körvonalazódott mindaz, amiről beszámoltam.
Mostanában kesze-kusza és eccerűen nem tudom, hogy mit kéne kiragadni ebből a zavaros valamiből.

Jelentkezem mára is vevőnek.
Üdv

Borzas

  Előzmény: Nic [717] (2006-06-28 20:56:17)
 
Nic | 2006-06-28 20:56:17 Válasz erre Adatok E-mail (717)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Hali!

 

Borzas küldött csak benyomásokat; ezek a következők:

"Legelőször egy őszhajó idős embert láttam fekete öltönyben. Olyan 
feje volt mint egy kesejűnek.
Kellemetlenül vicsorgott.

A második dolog ami beugrott az madártoll. Barnás vöröses és sárga
madártollak. De volt köztük fekete színű madártoll is.
Maga a kép az egy madárnak a szárnya volt. Magáta madarat nem
láttam, csak a szárnyát ahogyan repül.
Méreteit tekintve igennagy madár lehetett.
A benyomásom a madár kapcsán az volt, hogy nem egyszerűen egy
hétköznapi ragadózómadár ( már csak a méreteit tekintve sem ) hanem
merőben inteligens madár, és egyfajta kommunikációt érzékeltem
aszerint, hogy miközben repült valakikkel -akikről feltételeztem hogy a
földön vannak- kommunikál mert valami feladatot meg akar oldani.
A feladat amit meg akartak oldani nem veszélyeztette sem a madarat
sem azokat akikkel kommunikált a madár.

Hozzáteszem, hogy a kép, ami beugrott az pusztán a madár szárnyai
esetleg némi kékes égbolt ( de ez az égbolt is csak megérzés volt )
Inkább képek nélküli gondolatokból szűrtem le mindazt amit most
leírtam."

 

Nem tudom... Többször elmondtam magamban "adás" során, hogy fent kék égbolt látható fehér felhőkkel; így a "kékes égbolt"-megérzésed stimmel. A madár talán eredetileg ebből kiinduló asszociáció volt részedről. Ami az ősz hajú embert illeti, talán ez a benyomás a haj fehérségén keresztül kapcsolódhat a képhez.

"Adás" során tapasztalt szubjektív érzeteimről: majdnem végig úgy éreztem, nincs köztünk kapcsolat, valahogy "nem vagy meg". A vége felé éreztem olyasmit, hogy valakivel telepatikus összeköttetésbe kerülök, és azt gondoltam, te lehetsz az. Emellett a vége felé úgy éreztem, jobban tudok koncentrálni a képre.

Üdv:
Nic

 

 
Nic | 2006-06-28 20:50:11 Válasz erre Adatok E-mail (716)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Szia, Borzas!

 

A megoldás a következő:

 

boat 

Üdv:
Nic

 


 
Nic | 2006-06-27 20:40:31 Válasz erre Adatok E-mail (715)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Szia, Borzas!

 

OK, akkor "adok".

 

Üdv:
Nic
 


  Előzmény: borzas [714] (2006-06-27 20:32:53)
 
borzas | 2006-06-27 20:32:53 Válasz erre Adatok E-mail (714)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Ma este megpróbálom a vételt.
Üdv

Borzas

  Előzmény: Nic [713] (2006-06-27 20:20:53)
 
Nic | 2006-06-27 20:20:53 Válasz erre Adatok E-mail (713)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Sziasztok!

 

Ha gondoljátok, leszek "adó" ezen a héten. Van jelentkező ma estére?

 

Üdv:
Nic


 
arlok | 2006-06-25 11:01:16 Válasz erre Adatok E-mail (712)
Eddigi hozzászólásai:
63 db

Sziasztok!

Nem tartom lehetetlennek, hogy pontosan a macskazene kavart be keverőasztalon, ugyanis nagyon szeretem a zenét, de a macskazene sérti a dobhártyám.

Üdv.

Arlok  

 
borzas | 2006-06-24 19:33:16 Válasz erre Adatok E-mail (711)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Pusztán csak megakaromjegyezni, hogy szerintem nagyon jól sikerültattának az előző vétele.
Üdv

Borzas

 
atta | 2006-06-23 20:19:25 Válasz erre Adatok E-mail (710)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Köszönöm Mindenkinek a közreműködést!

 Úgy tünik nem sikerült tökéletesen a koncentrációm. :(

Pedig nagyon szugeráltam, hogy: macska, macska...fül, fül...meglepett, meglepett :)))

Nic: talán a macska a pattogó labdára figyel, a boxzsák esetleg az állat alakjára utal

Borzas: a ló orrán a hatalmas fehér folt, szerintem találat - a színre is nagy hangsúlyt tettem

Arlok: nálad sajnos nem találtam, kapcsolatot... de, én is ki-ki estem az összpontosításból, így lehet, h vmit ilyesmit láttam egy pillanatra.

Tisztelettel,

    Atta 


 


 
atta | 2006-06-23 20:08:49 Válasz erre Adatok E-mail (709)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Arlok eredménye:

 

Kezdetben úgy éreztem mintha egy zenestudióban lennék, láttam
a nagy keverőaztalt.
Sajnos a folytatást megzavarták, és még reggel sem tudtam magam
ráhangolni a vételre, rossz passzban voltam.
Sajnálom.

 


 
atta | 2006-06-23 20:07:57 Válasz erre Adatok E-mail (708)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Borzas meglátásai:

 

Eleinte egy lovat láttam, ami repült de szárnyai nem voltak. A ló barna 
színű volt és az orrán egy hatalmas fehér folt volt látható.

Ezután egy rovart láttam amint a vizen vagy vízben úszik. Esetleg a víz
tetején. De mindenképpen úszó mozdlatokat tett a végtagjaival.
A színek zöldesek és vöröses árnyalatúak voltak.

 


 
atta | 2006-06-23 20:07:03 Válasz erre Adatok E-mail (707)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Sziasztok!

Az alábbiakat kaptam: 

 Nic

Benyomásaim a következők:
- két láb megy hátrafelé, majd előre; futásba kezdenek, de mintha nem haladnának előre; e gondolat nyomán megjelent egy szobabicikli ("vétel" előtt olvastam egy cikket, melyben az összes elem szerepelt)
- labda pattog nagy sebességgel ide-oda
- kék szín
- valaki erősen üt valamit; a valami egy idő után boxzsák alakját ölti; ezután valaki más átöleli a boxzsákot
- egy férfi lecsatolja nadrágjáról az övet, és elkezd verni vele egy lányt; dulakodás (ez talán a boxzsák nyomán jött, bár furcsa)
- gyors ütemben fut egy alak.

Itt abbahagytam. Hát, nem tudom... Talán a dinamizmus közös a fenti benyomásokban.

Volt egy olyan benyomásom is, hogy valaki nagy erővel elrúg egy labdát. 

 
atta | 2006-06-23 20:04:56 Válasz erre Adatok E-mail (706)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

A célszemély :)

 
 


 
Nic | 2006-06-22 13:31:56 Válasz erre Adatok E-mail (705)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Szia, Atta!

 

Én is leszek ma "vevő".

 

Üdv:

Nic 


  Előzmény: atta [702] (2006-06-21 21:44:52)
 
borzas | 2006-06-22 12:58:15 Válasz erre Adatok E-mail (704)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Leszek ma is vevő.
Üdv

Borzas

 
arlok | 2006-06-22 09:02:12 Válasz erre Adatok E-mail (703)
Eddigi hozzászólásai:
63 db

Sziasztok!

Még egy észrevétel: A rab pontosan a napfénytől van elzárva.

A közmondás is azt mondja "Hűvösre tették".

Üdv: Arlok

 

 
atta | 2006-06-21 21:44:52 Válasz erre Adatok E-mail (702)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Holnap adás a szokott időben.

 Az atta-t@chello.hu címre kérem szépen az eredményeket. És köszönöm minden résztvevőnek és olvasónak!

Üdv,

   Atta
 


 
atta | 2006-06-21 21:41:29 Válasz erre Adatok E-mail (701)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Köszönöm Arlok!

 Arlok benyomásai:

"Az első kép egy bilincsbevert rabot mutat aki egy hosszú folyosót felmos és takarit.

A második kép egy hatalmas szőlőfűrt aminek a hamvas bogyóin megcsillanó napfénytől élővé válik az egész étvágygerjesztő látomás.

Azután a patkányok inváziója következik, amik hatalmas tömegegben
csődülnek elő a kanálisok üregeiből.


Az egésznek csak a reggeli napfény tud gátat vetni amitől a förtelmes
állatsereglet visszamenekűl a földalatti járatokba."

Valóban napfényes jelenetek :)

Szeretettel,

Atta 

 

 


  Előzmény: arlok [700] (2006-06-21 20:54:15)
 
arlok | 2006-06-21 20:54:15 Válasz erre Adatok E-mail (700)
Eddigi hozzászólásai:
63 db

Kedves Atta!

Amikor elkezdtem írni a beszámolómat a megoldás még nem volt fenn.

Az én beszámolóm 20,41-kor lett elküldve.

 
Ha elolvasod rájössz,hogy nem az adással van a hiba.

Szeretettel: Arlok 


  Előzmény: atta [699] (2006-06-21 20:17:41)
 
atta | 2006-06-21 20:17:41 Válasz erre Adatok E-mail (699)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Sziasztok!

 Csak borzastól kaptam visszajelzést. Ez a következő:

"Egy fa deszka jelent meg, ami átalakult egy ajtóvá. Az ajtó a levegőben
volt és enyhén mozgott.
A háttér rendkívül sötétkék volt.
Az ajtó színe barna volt, és voltak rajta átlátszó üveg berakások.
Ennyi volt amit észleltem."

A barna színt tudom kapcsolni a képhez. A többi túl bizonytalan.

Attól tartok nem vagyok igazán jó adó. :(

Üdv,

Atta 

 
atta | 2006-06-21 20:15:17 Válasz erre Adatok E-mail (698)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

A célpont:

 

 

 
atta | 2006-06-20 19:54:54 Válasz erre Adatok E-mail (697)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Sziasztok!

 Köszönöm az érdeklődést!

22:00-22:10 között lesz az adás.

Az eredményeket az atta-t@chello.hu címre küldhetitek.

Köszönettel

   Atta
 

 
arlok | 2006-06-20 07:37:03 Válasz erre Adatok E-mail (696)
Eddigi hozzászólásai:
63 db

Sziasztok!

 Maradok ezen a héten is vevőnek.

Üdv. Arlok


 

  Előzmény: atta [694] (2006-06-17 21:41:26)
 
borzas | 2006-06-19 21:05:12 Válasz erre Adatok E-mail (695)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Hello,

Jelentkezem Keddre vevőnek
Üdv

Borzas

  Előzmény: atta [694] (2006-06-17 21:41:26)
 
atta | 2006-06-17 21:41:26 Válasz erre Adatok E-mail (694)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Sziasztok!

 Szerintem borzas jól megfogta a legutóbbi kép "kockás" jellegét.

Ha van érdeklődés, szívesen leszek adó a jövő héten.

Üdvözlettel

   Atta
 

 
borzas | 2006-06-16 21:10:02 Válasz erre Adatok E-mail (693)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Még az előző kísérletben szereplő kép kapcsán szeretnék valamit megemlíteni.

A másik Topic részlegen hozzáfűztem egy-két gondolatomat a SELF-ekhez ahogy bennem kialakult egy kép.

Seth többször említette a virágot, mint hasonlatot a tudat kapcsán.

Számomra ezen a képen szereplő virágok szirmai reprezentálják a selfeket és a spirál bennem a történelmi tengelyt jelképezi.

Üdv

Borzas

  Előzmény: Nic [688] (2006-06-15 16:41:58)
 
Nic | 2006-06-16 20:52:59 Válasz erre Adatok E-mail (692)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Hali!

 

Atta a következő benyomásokat küldte:

"Nem nagyon tudtam összpontosítani, mert a lábamban kellemetlen érzés volt. (Mintha be akart volna görcsölni.)

1. Kő virágtartó:  edény, kocka alakú alapzaton. Jellegzetes, piszkos fehér, porózus kőzet volt az anyaga.
2. Krómozott alkatrészek. Cső ami négyzetes lemezben végződik, azon két lyuk.
3. Cirmos cica.
+ egy pegazus, de ezt inkább félig tudatosan elképzeltem."


Borzas pedig a következőket:
"Először egy favágót láttam szerszámmal akezében. A szerszámoról 
nem tudtam eldönteni, hogy milyen pontosan.
lehetséges hogy láncfűrész volt a kezében.
Az erdő szélén volt és dolgozott. Piros kockás inget viselt és kék
farmert és citromsárga védősapka volt a fején.

A másik kép ami megjelent az egy kiskacsa. Citromsárga kiskacsa."


A kocka, a négyzetes jelleg mindkettőtöknél megjelent, és véleményem szerint nagyon jó találat. Atta, nálad a lemezen lyukak voltak, ami szerintem szintén passzol. Borzas, úgy tűnik, nálad a favágó a kockás ing miatt jelent meg. A színek is jók: piros, kék, citromsárga; ráadásul még a citromsárga helye is stimmel (nálad védősapkaként jelent meg, ami a képen a fejek fölött látható). A kiskacsa a citromsárga szín miatt jelenhetett meg, mely színre az "adás" során nagyobb hangsúlyt fektettem, mint a többire (egyszerűen azért, mert olyan vakító, kirívó a képen). Atta, "adás" közben kimondtam magamban, hogy "sziámi ikrek", erről viszont futólag eszembe jutott a sziámi macska... A "vételedben" szereplő cirmos cica talán innen jött.

Üdv:

Nic


 
Nic | 2006-06-16 20:45:15 Válasz erre Adatok E-mail (691)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Sziasztok!

 

A megoldás:

One

 

Üdv:

Nic 

 

 

 
borzas | 2006-06-15 19:23:38 Válasz erre Adatok E-mail (690)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Szerintem Atta benyomásai kiválóak voltak.
Szerintem az amit Atta írt szinte megjeleníti a képet.
A női alak is megjelent.

Szerintem ezhihetetlenül jó vétel volt.

A DNS Spirál annyira passzol a képre ahogy azt meg szokták jeleníteni akutatók különböző illusztrációkon.

Ügyes
Üdv

Gergely

  Előzmény: Nic [689] (2006-06-15 16:52:03)
 
Nic | 2006-06-15 16:52:03 Válasz erre Adatok E-mail (689)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Sziasztok!

 

Atta benyomásai:

"Késve kezdtem a kisérletbe, ezért csak "kutyafuttában"  kaptam néhány képet.

1. Színes felhők. Mintha csillagközi ködök lennének.
2. Kettős spirál mint a DNS.
3. Vmi párducmintás dolog.
4. Egy néger nő szoptatja a gyerekét. (Vagy esetleg átöleli.)
5. Viking hajó, oldalán színes pajzsokkal.
6. Tajtékos, zöld színű tenger.

Körülmények
1-4. képek: ültem, szemem csukva volt, egy kivilágított terembe invitáltál.
Falon az 1. kép, középen a 2. szoborként (először ember alaknak néztem).
Zavart, h automatikusan képzőművészeti alkotásokat keresek, ezért kimentem a teremből.
3-4. kép sötét felület előtt jelent meg.
5-6. képek: A változatosság kedvéért álltam és nyitva volt a szemem. :)
Fehér felületre néztem."


Atta, szerintem az 1-2. benyomáscsoport könnyen köthető a képhez; a körülmények közül a kivilágított terem is (magamban többször hangsúlyoztam, mennyire fényesek néhol a fehér vonalak). Az emberalak is stimmel.


Borzas benyomásai:

"Rendkívül nehezen ment, hogy koncentráljak, nehezen tudtam
öszeszedni a gondolataimat.
Voltaképpen egy kép ugrott be amire emlékszem a sokaság közül.
Egy olyan citromsárga színű forgalmi jelzőlámpa ugrott be. Azthiszem
amerikában használhatnak ilyet.
A kereszteződés közepén volt és mind a négy oldalán volt színsor.
Ennyi volt érdemleges amire emlékszem a vételből."


A lámpa talán párhuzamba állítható Atta kivilágított termével és azzal, hogy hangsúlyt fektettem a fényességre.


Arlok benyomásai:

"Egész idő alatt egy papirtekerccsel foglalkoztam. Azt kitekertem
olvsgattam belőlle, majd visszatekertem.
Végig ez ismétlődött de ,hogy papír vagy papiruszból volt és,hogy mi volt
beleírva nem tudom megmondani."


Talán az élet könyve lehetett?
Megj.: azt írod, ismétlődő jelleggel kitekerted, majd visszatekerted a tekercset. Én szintén ismétlődő jelleggel jártam be tekintetemmel a lentről felfelé vezető utat.


Üdv:
Nic

 
Nic | 2006-06-15 16:41:58 Válasz erre Adatok E-mail (688)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Sziasztok!

 

Akkor hát a megoldás:

awakening

 

Üdv:

Nic 

 

 

 
Lucas | 2006-06-14 21:26:51 Válasz erre Adatok E-mail (687)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
329 db

Nic most azt üzente, elfogyott a regimentje, de még inkább azt, hogy a szolgáltatójával problémái akadtak, mert az szervizeli a központját a régióban. Így még egy kis türelmet kér, de remélhetőleg holnap már fel tudja tölteni a képet.

 

Lucas 


 
Lucas | 2006-06-13 21:10:28 Válasz erre Adatok E-mail (686)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
329 db

Nic üzeni, hogy elszállt a Nethozzáférése, de ma 22:00-kor lesz adás.

 

Lucas 


 
atta | 2006-06-13 20:03:58 Válasz erre Adatok E-mail (685)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Sziasztok!

 Tetszik az idézet. Ez valamiféle magyarázatot ad arra, hogy néha a vevők az adó helyett egymás gondolatait érzékelik :)

Én is megpróbálkozok a vétellel.

Üdvözlettel

   Atta
 

 
borzas | 2006-06-13 19:37:27 Válasz erre Adatok E-mail (684)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Szaisztok,

Nagyon érdekesnek találom amit Nic idézet Seth-től a telepátia kapcsán.

Furcsa azt olvasni, hogy a telepáti akkor működik, ha kölcsönös a szimpátia a felek közötv agy ha hasonlóak az egyének.
Üdv

Borzas

  Előzmény: Nic [680] (2006-06-13 03:50:18)
 
borzas | 2006-06-13 12:38:57 Válasz erre Adatok E-mail (683)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Leszek a héten vevő.
Üdv

Borzas

  Előzmény: arlok [682] (2006-06-13 06:31:43)
 
arlok | 2006-06-13 06:31:43 Válasz erre Adatok E-mail (682)
Eddigi hozzászólásai:
63 db

Sziasztok!

 Leszek a héten is vevő.

Üdv.

Arlok
 

 
arlok | 2006-06-13 06:30:00 Válasz erre Adatok E-mail (681)
Eddigi hozzászólásai:
63 db

Sziasztok!

 Nic, nagyon örülök az idézetnek,hiányzott.

 
Köszönöm!

Arlok
 


  Előzmény: Nic [680] (2006-06-13 03:50:18)
 
Nic | 2006-06-13 03:50:18 Válasz erre Adatok E-mail (680)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Sziasztok!

 

Találtam egy Seth-idézetet a telepátiáról:

"Az egó önmagát a szelfnek tekinti, és mindent, ami a szelfjén kívüli, nem-szelfnek vagy egy másik ilyen elkülönült identitásnak tekint, s így az egyes egyén arra a hitre jut, hogy a telepátia alapvetően két vagy több, alapvetően egyedülálló, elkülönült és kívülálló szelf közötti kommunikáció. A telepátia nem az egó szintjén működik, bár cselekedetei behatolhatnak az egó területére. A telepátia a belső szelfen belül, változatos szinteken, a tudatalatti különböző szintjein működik, ahol a szelf elkülönültségével és korlátaival kapcsolatos ideák közel sem ilyen korlátozóak."

"Azt próbálom megértetni, hogy az eddig véghezvitt felszínes kutatások miatt úgy tűnik, a telepátia elkülönültséggel operál, mert az egó korlátozásokat állított fel a szelf definíciójában. A telepatikus kommunikáció résztvevőinek hasonlósága vagy szimpátiája teszi lehetővé a telepátiát. Az egó korlátozott ideája a szelfről elködösíti és eltorzítja a lényeget, ugyanis az egó nincs tudatában a szimpátia rejtett kötelékeinek, melyek arra szolgálnak, hogy átmenetileg összeolvasszák az  érintett identitásokat."

(A korai ülések, 3. könyv, 121. ülés)


Üdv:
Nic

 
Nic | 2006-06-12 23:57:52 Válasz erre Adatok E-mail (679)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Sziasztok!

 

A hétre vállalom az "adást".

 

Üdv:

Nic 

 
atta | 2006-06-11 09:11:00 Válasz erre Adatok E-mail (678)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Sziasztok!

 

Nem lehet, hogy Arlok 2 nappal korábban érzékelte ezt a képet? Arra gondolok, hogy egy fához kötött őrző kutyáról írt. Szerintem teljesen ilyen a hangulata az új képnek. Még a póráz is ott volt.

A lebegő szent haja hasonlít arra a sapkaféleségre amit én láttam.

Üdvözlettel,

    Atta 

 
borzas | 2006-06-09 21:08:06 Válasz erre Adatok E-mail (677)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Véleményem szerint a kép alapgondolata összefügg a Loky által érzékelt macska problémájához:

A vadász nem engedi a macskát.

Ellenben itt a képen nem viszis sétálni akutyát.

Én párhuzamot látok a képen a tagadás gondolata mentén.

Küldés közben azt próbáltam előtérbe hozni, hogy a kutyát gátolják abban, amit szeretne csinálni.
Üdv

Borzas

  Előzmény: borzas [676] (2006-06-09 21:04:42)
 
borzas | 2006-06-09 21:04:42 Válasz erre Adatok E-mail (676)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Loky benyomásai akövetkezőek voltak:

Kezdetben nem tudtam szabadulni, mindig Gergely képe jött be a cigarettával.
Miután sikerült rád koncentrálnom, keresve a témát egy nagyon szép
brilliáns jött be a ritkaságok közzül.
Majd egy kedves kis erdészház mellett találtam magam egy kis patak
közelében, ahol jelen volt az erdész és felesége.Utána jött a mesébe illő
jelenet: a macska veszekedett az erdésszel,mert az nem engedte vadászni.

Üdv
Borzas

  Előzmény: borzas [675] (2006-06-09 21:03:26)
 
borzas | 2006-06-09 21:03:26 Válasz erre Adatok E-mail (675)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Íme a megoldás:

 
borzas | 2006-06-08 10:07:20 Válasz erre Adatok E-mail (674)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Ma is lesz adás 10 órai kezdettel.
Üdv

Borzas

 
borzas | 2006-06-08 10:04:05 Válasz erre Adatok E-mail (673)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Hello,

A megfejtésen a Copertinói Szent József látható amint lebeg.
Nem csukott szemmel küldtem a képet és mindez számomra merőben az újdonság erejével hatott.

Én nagyon találónak ítélem meg Atta benyomásait.
Szerintem a színekre kiválóan ráhangolódott.
A reneszánsz korrra való utalás és a sapka is találó.
A sapkával talán azt a "glóriát " lehet összefüggésbe hozni.

Üdv
Borzas

  Előzmény: borzas [670] (2006-06-07 23:08:29)
 
Nic | 2006-06-08 03:00:54 Válasz erre Adatok E-mail (672)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Sziasztok!

 

Hmm, úgy látom, az első benyomásom egész jó lett. A többi bezavarás vagy csak nagyon távoli asszociáció lehetett.

Üdv:
Nic

 

  Előzmény: borzas [670] (2006-06-07 23:08:29)
 
Nic | 2006-06-07 23:31:52 Válasz erre Adatok E-mail (671)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Sziasztok!

 

Az előbb eszembe jutott még az előző kísérlettel kapcsolatban, hogy a Holdhoz sok kultúrában a női elvet társítják (szemben a maszkulin Nappal). Ez talán összefüggésben állhat az Arlok benyomásaiban szereplő nők túlsúlyával, és azzal is, hogy az egyetlen megjelent férfi "sovány" volt. Szimbolikusan kötődhet a képhez. Arlok, mi a véleményed?


Üdv:
Nic

  Előzmény: borzas [663] (2006-06-02 22:40:37)
 
borzas | 2006-06-07 23:08:29 Válasz erre Adatok E-mail (670)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

A benyomások:

Nic benyomásai

Bár nem jelentkeztem a kísérletre, végül mégis megpróbálkoztam vele. A
"vétel" nyugtalan lelkiállapotban zajlott.
Pár benyomásom támadt csak:
- valami fehér, ami két oldalon domború (talán emberi haj; "Drakula"
jutott róla eszembe); ez a fehér valami átalakul leped"ové;
- vízparton mászik egy kisgyerek (ez egyszer már szerepelt valamelyik
"vételem" során; nem tudom, honnan jön)
- négy részre osztott kör alak, melynek bal fels"o részén egy labda pattog;
- beugrott a "vízpart" szó;
- nyalóka.
 
 
 
Arlok benyomásai

Először egy kőből faragott, férfi mellszobrot láttam egy téren,
onnan bementem egy helységbe ahol egy másik férfi a távíró billentyüjén
kopogtatta le a kijelölt szöveget.
Majd egy hosszú léckerítés melletti járdán egy fiatal lány vitt egy vedret.
Utána egy gyümölcsösben sétálva láttam egy fához kötve az örzőkutyát.

Erősen érzem,hogy szép találatom van.
 
 
 
Atta benyomásai

Bár a kísérletet csukott szemmel hajtottam végre, a képek  fehér alapon
jelentek meg előttem. Valószínűleg Lucas ötlete hatott a tudatalattimra
:) Ennek ellenére a képek sötétek voltak.

1. Csendélet. Sötét tónusok. Gyümölcsök és egy hosszúkás üveg vagy váza.
Csak messziről láttam.
2. Reneszánsz férfi arcképe. Jellegzetes sapkát visel.

Sajnos, ezután kiestem az összpontosításból. Csomó összefüggéstelen kép
tűnt fel, pl. folyó, forgó kerekek, japán/kínai írásjel stb.


  Előzmény: borzas [669] (2006-06-07 23:04:37)
 
borzas | 2006-06-07 23:04:37 Válasz erre Adatok E-mail (669)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

A megoldás:

 
Nic | 2006-06-07 20:03:16 Válasz erre Adatok E-mail (668)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Szia, Borzas!

 

Köszi a kiegészítést! Akkor ezek szerint az udvar és a forgó mozgás is kapcsolható az "adás"-hoz.

Még egyszer köszi!


Üdv:
Nic


  Előzmény: borzas [665] (2006-06-04 15:10:16)
 
arlok | 2006-06-06 08:42:42 Válasz erre Adatok E-mail (667)
Eddigi hozzászólásai:
63 db

Sziesztok!

 Leszek vevő a héten is.

 
Üdv: Arlok
 

 
borzas | 2006-06-05 09:15:44 Válasz erre Adatok E-mail (666)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Hello,

Erre a hétre vállalom az adást.
Üdv

Borzas

  Előzmény: borzas [665] (2006-06-04 15:10:16)
 
borzas | 2006-06-04 15:10:16 Válasz erre Adatok E-mail (665)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Adás során többször beugrott egy kép aszerint ahogy fogyatkozik a hold. Ezt agondolatot nem tudtam elhesegetni.
Ebből fakadóan az a szó is folyton a fejemben volt hogy a Holdnak udvara is van, bár maga a kép nem köthető a holdudvarhoz.

Adás közben koncentráltam arra hogy ez a nagy égitest Mozog. Kifejezetten nem forgásra gondoltam adás közben hanem egy lassú de erőteljes forgó mozgásra.

A malomkerés szerintem egyértelműen utal aképre és persze a körmotívumok mind-mind erre utalnak.
Üdv

Borzas

  Előzmény: borzas [662] (2006-06-02 20:46:52)
 
Nic | 2006-06-04 05:50:19 Válasz erre Adatok E-mail (664)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Sziasztok!

 

:DD

A kör alakot tudom összefüggésbe hozni a képpel; a többi sallang.

 

Üdv:

Nic 

 
borzas | 2006-06-02 22:40:37 Válasz erre Adatok E-mail (663)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Később érkezett meg Arlok e-mailje. időben küldte el. Arról van szó, hogy később ért ide.
Most pótlom.

Arlok benyomásai a következőek voltak:

Az este egyszerre találkoztam a történelemmel és a művészettel.
Az első kép Székely Bertalan Egri nők címü festménye volt. A kép egésszen
tisztén jelent meg előttem szinesben.
Utánna egy fehérruhás tornászlány jelent meg egyedűl. Majd egy sovány
feketeruhás kalapos férfit láttam.
A képsort egy nagyon szép csendélet zárta piros almákkal.


Üdv
Borzas

  Előzmény: borzas [662] (2006-06-02 20:46:52)
 
borzas | 2006-06-02 20:46:52 Válasz erre Adatok E-mail (662)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Nic benyomásai a következők voltak:

 Ahogy megpróbáltam rád összpontosítani, rögtön beugrott egy aranyszín"u
korsót tartó (talán n"oi) alak. A korsó tele volt valamivel; hogy mivel,
annak kapcsán el"oször édességekre asszociáltam, majd homályosan vízben
lév"o kis kígyókat láttam. Mindkét benyomást kötni tudom korábbi (mai
napi) tudattartalmakhoz, így talán torzítások voltak részemr"ol.

Ezután egy n"o mintha megsimogatta volna valaki fejét, vagy mintha áldást
osztott volna valakire.

Visszatért az els"o benyomás. Itt eszembe jutott egy telepátia-technika,
melynek leírásába tegnap futottam bele, és úgy döntöttem, kipróbálom.
Emlékeim szerint 3 lépésb"ol áll: 1. egy dologra összpontosítod a
figyelmed; 2. lecsendesíted az elméd; 3. odafigyelsz a spontán
felbukkanó tudattartalmakra. A benyomásomban szerepl"o aranyszín"u korsó
kézenfekv"o koncentrációs célpontnak t"unt, így erre összpontosítottam
figyelmem. Ill. próbáltam. Felmerült bennem, hogy a 3 lépés talán nem
biztosítja, hogy épp a te tudattartalmaidat "vegyem", így szükségesnek
éreztem leszögezni magamban, hogy az általad "küldött" képet és csakis
azt fogom "venni".

Visszatértem a korsóhoz; beugrott egy másik kép: sötétbarna rúd két
végén egy-egy kör alakú nehezék - mintha súlyzó lenne, csak éppen az
emberalak, aki a benyomásban hozzá társult, nem emelgette, hanem körben
tolta maga el"ott.

Úgy döntöttem, megpróbálkozom a 2. lépéssel. Miközben a gondolataimat
csendesítgettem, beugrott egy újabb kép: dupla boltíven át egy udvarra
láttam.

Többször megjelent a tudatomban az "évek súlya alatt" kifejezés.

Láttam egy ágyban fekv"o férfit, akinek az orra alól két oldalra kiívelt
valami (talán bajusz, talán valami cs"o).

Egy - talán zöldes szín"u - kis üvegen végighúzódott egy ujj; amikor
leért az üveg aljára, az üveg átalakult: egy ajtó két szárnya lett
bel"ole, s az ajtó kitárult.

N"oi alak vagy alakok díszes szobában. Kb. itt elt"un"odtem, van-e közük a
benyomásaimnak egymáshoz + a képhez.

Malomkereket láttam forogni.

Visszatért az üveges benyomás. Itt abbahagytam.

  Előzmény: borzas [661] (2006-06-02 20:44:44)
 
borzas | 2006-06-02 20:44:44 Válasz erre Adatok E-mail (661)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

A megolás a következő:

  Előzmény: Nic [660] (2006-06-01 20:50:30)
 
Nic | 2006-06-01 20:50:30 Válasz erre Adatok E-mail (660)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Sziasztok!

 

Jelentkezem "vevőnek".

 

Üdv:

Nic 

  Előzmény: borzas [659] (2006-06-01 16:45:58)
 
borzas | 2006-06-01 16:45:58 Válasz erre Adatok E-mail (659)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Ma is lesz adás.
Üdv

Borzas

  Előzmény: borzas [658] (2006-06-01 13:14:07)
 
borzas | 2006-06-01 13:14:07 Válasz erre Adatok E-mail (658)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Üdv,

Az adás során töbször bennem volt egy motívum ahogy a képen látható ember csapkod a lábaival és a kezeivel.
Én ennek tulajdonítom az ószó ember motívumot.

A 18. század mint kor nem tudom mennyiben kapcsolódik a képhez. Nem tudom mikor élt Davinci.
Üdv

Borzas

  Előzmény: borzas [657] (2006-05-31 20:06:24)
 
borzas | 2006-05-31 20:06:24 Válasz erre Adatok E-mail (657)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

Sziasztok a vételek akövetkezők

 
Atta benyomása a következő volt:

1. Asztalitenisz, sport, emberek melegítő ruhában.
2. Vki úszik a tengerben. A napfény visszaverődik a vízről. Déltengeri
szigetek.
3. Angol fiú XVIII. századi öltözetben egy városi, sáros utcán.
4. Hatalmas, világosbarna fal, rajta alagútszerű be- és kijárat, amin át
lehet látni. Talán egy nagy raktár.

 
Arlok benyomásai a következők voltak:

Kezdetnek egy nagyon kedves hangulatu , szép napsütéses időben, kis
ligettel körülvett nádfedeles tanyát láttam.
Utánna egy nő jelent meg egy régi tipusu mikrofon előtt, hogy énekesnő
vagy rádióbemondó volt-e nem tudtam magállapítani.
Majd egy véndéglőben egy elegáns pincér került a fókuszba.
Egy hatalmas vihar menydörgése zárta a sorozatot, amiről nem tudom mi az
igazság,mert ez az adás végére itt nállunk be is következett.

  Előzmény: borzas [656] (2006-05-31 20:01:56)
 
borzas | 2006-05-31 20:01:56 Válasz erre Adatok E-mail (656)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

A megoldás:

  Előzmény: borzas [655] (2006-05-30 15:03:16)
 
borzas | 2006-05-30 15:03:16 Válasz erre Adatok E-mail (655)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Megerősítés képpen.
Este 10h-tól a szokás módon adás lesz.
Üdv

Borzas

 
atta | 2006-05-29 19:03:09 Válasz erre Adatok E-mail (654)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Sziasztok!

 Én is venni fogom az adást.

Üdv,

   Atta
 

 
arlok | 2006-05-29 12:09:24 Válasz erre Adatok E-mail (653)
Eddigi hozzászólásai:
63 db

Sziasztok!

 Jelentkezem erre a hétre is mint vevő.

Szeretettel:

Arlok
 

 
borzas | 2006-05-28 10:39:34 Válasz erre Adatok E-mail (652)
Eddigi hozzászólásai:
440 db

hello,

Nem az adott időben történt avételem. Ennek gyanítom a mostani eredményt olyannak amilyen.
Arlok vételét találom a legközelibbnek a megfejtéshez.
Gondolok itt a hófödte tájra ami jelképezheti a tányért. A kovácsműhely meg azt ami a tányéron van...

Jövő hétre vállalom az adást.
Üdv

Borzas

  Előzmény: Nic [651] (2006-05-26 22:14:48)
 
Nic | 2006-05-26 22:14:48 Válasz erre Adatok E-mail (651)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Sziasztok!

 

A benyomások:

Borzas:

"Mindenek előtt elmondom hogy a tegnapi adásróllemaradtam ésa
vételt most hajtottam végre mai napon hét óra körül.
A benyomásaim akövetkezőek voltak:

A színek sötétes árnyalatúak voltak. Talán kékes és a Lila színek
domináltak.
Eleinte egy zepelint láttam amint balról jobbra halad és közben
közeledik.

Alapvetően egy balról jobbra irányuló tendencia dominált.

Ezután megjelent egy fehér ruhába öltözött nő Idősebb nőnek tűnt.
Amolyan muzilmán ruhában volt és a fején egy nagyobb leples
sapkaszerűség volt látható.
Tehát az egést ruhája fehér volt a fején is, de nem volt eltakarva az
arca és a fejrész egy kék szalaggal át volt kötve.
Éppen egy sziklára ült le. Ellenben nem sziklás volt a terület ahol
üldögélt hanem többnyire barna földből állt a környezet."

A benyomások utolsó részéhez tudok hozzászólni. "Adás" során többször is hangsúlyoztam, hogy a tányér fehér; ezzel összefüggésben állhat a nővel kapcsolatos elemek fehérségének dominanciája. Az édességek színe pedig a barna föld képében jelenhetett meg.

 

Atta:

"Nagyon fáradt voltam. Küzdöttem, hogy ne aludjak el. Állandóan álomképek tűntek fel előttem.
Az alábbiakat vettem:

1. Szakállas férfi kalapban.
2. Csúcsíves ablak.
3. Vaskerítés - ez is csúcsíves.
4. Terem vagy szoba. Trónterem? Mintha egy várban lenne.
5. Nő egy trónuson. Talán uralkodónő."


Számomra ismét úgy tűnik, hogy a benyomásaid rokoníthatók Borzaséival. A kalap párhuzamba állítható a Borzas benyomásaiban szereplő nő sapkájával; a "nő egy trónuson" pedig azzal, hogy Borzasnál a nő leült egy sziklára. Érdekes.

 

Arlok:

"Az egész hómezőkkel és kutyaszánokkal kezdődött.
Majd egy kovácsmühelyben találtam magam ahol a patkókon
és kerékráfokon kívül vasálarcokat is készítettek.
A folytatásban egy cirkusz porondján találtam magam bohócok,
akrobaták,bűvészek és álatszelíditők között."


Véleményem szerint a hőmező a képre jellemző fehérséggel állhat kapcsolatban. A vasálarcok párhuzamba állítóhatók az Attánál megjelent vaskerítéssel, de talán még Arlok múltkori benyomásainak elolvasása miatt jelentkeztek a mostani "vételekben".

 

Üdv:

Nic

 
Nic | 2006-05-26 21:09:29 Válasz erre Adatok E-mail (650)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Sziasztok!

 

A megoldás a következő:

 

chocolate 

 

Üdv:

Nic 

 
atta | 2006-05-26 19:34:14 Válasz erre Adatok E-mail (649)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Szia Nic!

 Már az első után sejtettem, h Arlok Erdélyről szóló képeket fog adni :)

Nem tiltakozom, ezt is ki kell próbálni. Valószínűleg csak nekem jelent ez "nehezítést".

Üdv,

   Atta
 


  Előzmény: Nic [647] (2006-05-26 15:29:34)
 
Nic | 2006-05-26 15:45:00 Válasz erre Adatok E-mail (648)
felhkep
Eddigi hozzászólásai:
571 db

Szia, Borzas!

 

Szerintem is. :)

 

Üdv:

Nic 


  Előzmény: borzas [646] (2006-05-25 20:14:13)
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
db/lap


© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség