Név: Regisztráció
Jelszó:

Most itt vagy: Fórum >> Seth.hu közösség >> Egészség - betegség

1 |
db/lap
tida | 2018-06-29 00:52:10 Válasz erre Adatok E-mail (45)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

bocsánat, elírtam, Dr. Hamer

  Előzmény: tida [44] (2018-06-29 00:47:55)
 
tida | 2018-06-29 00:47:55 Válasz erre Adatok E-mail (44)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

Láttam egy videót egy riportról Dr. Hamel-lel, ebben azt mondja, ez az "Új medicinás" ember ellopta tőle a felfedezéseit, és még át is írta az általa felvázolt rendszert. Csak informálásként, ha már belinkeltem ide. (germangyogytudomany.hu honlapon vannak Hamel-lel készült riportokról feliratos videók)

  Előzmény: tida [40] (2016-10-09 23:12:44)
 
atta | 2017-04-14 20:34:59 Válasz erre Adatok E-mail (43)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Múlt havi HVG-ben van egy nagyon érdekes cikk a rákszűrések valódi hasznának kérdésességéről. Ebben írják: "Végső soron tehát - bármilyen furcsán hangzik is a statisztika ilyen értelmezése - csupán arról van szó, hogy ezer közül egy nő "elcserélte" a halálának az okát." Erről rögtön Seth jutott eszembe, szerinte aki meg akar halni az meg is fog.

 
Roy | 2016-10-28 19:06:37 Válasz erre Adatok E-mail (42)
Eddigi hozzászólásai:
221 db

Jómultkor belenéztem, pár percet, a látásromlásosba, de engem már akkor nem győzött meg.

  Előzmény: tida [41] (2016-10-24 23:55:24)
 
tida | 2016-10-24 23:55:24 Válasz erre Adatok E-mail (41)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

Azt hiszem, ezt inkább törölni kellene innen, most, hogy továbbiakat is megnéztem.

Nem tudom, honnan veszik azt, hogy a betegség tünetei csak akkor jelennek meg, ha már megoldódott a konfliktus. Aztán adott egy ember, aki megtanulja ezt az elméleti rendszert, van egy nagy horderejű konfliktusa, amit megold, majd várja a tünetek megjelenését (hit, elvárás), és lássunk csodát, csontrákja lesz. Van erről egy videó, nem néztem végig, valaki elmeséli boldogan, csontrákján túljutva ezt a történetet, hogy kíváncsian várta a "betegség megjelenését" a konfliktusmegoldása után, mert majd a betegség jellegéből tudja meg, milyen mély volt ez az ügy.

 

Ők is csak jót akarnak persze, és mekkora baklövést követnek el:( Vagy nem?

  Előzmény: tida [40] (2016-10-09 23:12:44)
 
tida | 2016-10-09 23:12:44 Válasz erre Adatok E-mail (40)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

Ez meg egyenesen szenzációs:

 

Legalábbis nekem. Régóta van egy olyan agymenésem, hogy márpedig a fogaim csodásan befogadják az inlay-ket, és a továbbiakban egy egységként léteznek, életem végéig. Már sok évvel túlhaladtam a fogorvosom akkori jóslatát, amikor csinálta, hogy hány évig tudnak ezek szuperálni. Na ilyet viszont még sose hallottam, olvastam sehol, és most ez az ember ezt mondja, mintha mi sem lenne természetesebb, hogy a fogak képesek regenerálódni, vagy a tömések köré szépen felépülni. Eszméletlen....

 
tida | 2016-10-09 22:56:02 Válasz erre Adatok E-mail (39)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

Hú, ez nagyon érdekes.

 

Azt mondja, a kancsalság valamilyen menekülési konfliktus következménye, és átmeneti. Gyerekkoromban kancsal voltam, aztán elmúlt. Most jutott eszembe, amikor avval a házzal álmodom, ahol akkor laktunk, amikor kancsal voltam, álmomban sokszor menekülök valami vagy valaki elől. Arra sosem emlékszem, konkrétan mi vagy ki elől.

 

Aztán, azt mondja, a rövid vagy távollátás "hátbatámadás-félelem" konfliktus következménye. Attól függ, rövid, vagy távollátásról van szó, amikor a konfliktus beindult, éppen közelre vagy távolra nézünk gyakran. A látásromlásomon régóta molyolok, és most visszagondolva, akkor kezdődött, amikor egy új munkahelyre mentem, ahol olyan feldatköröm volt, amiben egyáltalán nem voltam biztos, hogy elbírom. Gyakorlatilag folyton volt bennem egy belső félelem, hogy mikor jönnek rá, nem vagyok erre alkalmas. Plusz volt egy olyan dolog is, amit titkolnom kellett, és az is állandó belső feszültség volt, nehogy kiderüljön. A munkámból kifolyólag folyton közelre néztem, és közelre látok egyre gyengébben....

 

Van egy egész sorozata ennek az embernek a youtube-on különböző betegségekkel kapcsolatban.

Valahol máshol azt mondja, nincs öröklődő betegség, csak másolt érzelmi konfliktus-séma.

 
atta | 2012-11-17 18:20:42 Válasz erre Adatok E-mail (38)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Érdekes. Kissé meglepett, hogy pont Tajvanról érkezik ilyen hír. Azt hittem keleten kevésbé menő Seth, van nekik elég saját spirituális mesterük. Mi még kicsit le vagyunk maradva Tajvantó, nálunk még nincs Seth falu. :)
  Előzmény: Roy [37] (2012-11-16 23:35:47)
 
Roy | 2012-11-16 23:35:47 Válasz erre Adatok E-mail (37)
Eddigi hozzászólásai:
221 db

Sziasztok!

Talán ebbe  a topicba illik leginkább. Egy videó, amely egy tajvani pszichiátertől van, aki Seth koncepciója alapján gyógyítja pácienseit, és saját központot hozott létre. Már több, mint 20 éve folytatja a praxisát, és ahogy utánaolvastam, remek eredményeket ért el, nemcsak pszichiátriai betegekkel, hanem más betegségekkel kapcsolatban is. Főleg daganatos betegségekben utazik.

Kicsit (nagyon) bizonytalan vagyok hogyan lehet itt beágyazni videót, szóval szerintem csak csatolom a Youtube linket.

Dr Tien-Sheng Hsu bemutatkozó videó (Youtube.com) 

Ez pedig az oldalának a linkje, ha valaki szeretne olvasgatni. (Angolul tudók előnyben.)

ui.: multkor már frászt kaptam, hogy megszűnt az oldal, de ezek szerint csak a EE részecskék rakoncátlankodtak.

 

 
tida | 2012-02-23 13:09:54 Válasz erre Adatok E-mail (36)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

Az ilyen "válság révén egyesítő" események általában nem járnak tartós betegséggel, bár ez is előfordulhat; inkább komolyabb baleset lehet a következményük. Külsőleg például valamilyen végtagtörés formájában nyilvánulhat meg a nehézség az Én törése helyett, és a test felépülése közben végbemegy a hiedelem szükséges feldolgozása is.

A személyes valóság természete I. 153.o.
 
tida | 2010-06-11 20:13:44 Válasz erre Adatok E-mail (35)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

"Hozzászoktattátok a tudatot, hogy bizonyos mintákat kövessen, amelyek nem mindig természetesek a számára, és ezek a minták egyre fokozzák az éber és az alvó Én elidegenedését egymástól. Bizonyos értelemben szuggesztiók formájában kábítószert visztek a testbe, amitől azt hiszi: bizonyos számú órát egyhuzamban végig kell aludnia. Az állatok akkor alusznak, amikor fáradtak, és sokkal természetesebben ébrednek.

Sokkal többre emlékeznétek szubjektív élményeitekből, és a testetek is egészségesebb volna, ha megváltoztatnátok az alvási mintákat. Összesen hat-nyolc óra alvás bőven elég volna, az imént ismertetett szunyókálási periódusok beiktatásával. Akik ma úgy érzik, hogy ez számukra kevés lenne, meglátnák, hogy ha két részletben alusznak ennyit, akkor beérik vele. Ennek a teljes szervezet - a test, a lélek és a szellem egyaránt - hasznát venné.
Az Én felosztása sem lenne annyira szigorú. Könnyebbé válna a fizikai és a szellemi munka, maga a test is nyerne vele, hogy egyenletesebben frissül fel és pihen. Ma az a helyzet, hogy akármilyen állapotban van, jó tizenhat órát várnia kell. Más, az alvás közben végbemenő életfolyamatok miatt javulna a testi egészség; ez az időbeosztás segítene a skizofréniásoknak, a depressziósoknak, a mentális zavarokban szenvedőknek.

(21:52.) Az időérzéketek sem lenne annyira szigorú és merev. Felgyorsulnának a kreatív képességek, sikerülne leküzdeni az álmatlanságot, amelyben ma sok ember szenved - mert félnek túl sok időt eltölteni olyan állapotban, amelyről azt hiszik, hogy olyankor a tudatuk kikapcsol.
A felkelést kisebb étkezésnek kellene követnie. Ez az evési-alvási rendszer sokat javítana a különféle emésztési zavarokban szenvedők állapotán, és a spirituális és pszichés képességek kifejlődésében is segítene. Különböző okok miatt az éjszakai fizikai tevékenység másféle hatást gyakorol a testre, mint a nappali fizikai tevékenység, és az ideális állapot eléréséhez mindkét hatásra szükség van.

Az éjszaka folyamán bizonyos időpontokban megnő például a levegőben található negatív ionok mennyisége a nappalihoz képest; az ilyen időpontokban egészségi szempontból kiváltképp jótékony hatású a fizikai aktivitás, különösen a séta vagy a szabadban végzett tevékenység.
A közvetlenül napkelte előtti néhány óra gyakran válságos időszak a súlyos betegek számára. A tudat ekkorra már túl sokat volt távol a testtől; a visszatérő tudat nehezen képes kezelni a beteg testi mechanizmust. A kórházakban alkalmazott gyakorlat, mely szerint altatókat adnak a betegnek, hogy végigaludja az éjszakát, ezért különösen káros. Sok esetben túlságosan nagy megterhelést jelent a tudat számára, hogy újraindítsa a gyengélkedő szervezetet.
Az altatók alkalmazása gyakran megakadályozza azoknak az álomciklusoknak a lejátszódását, amelyek segítenék a test gyógyulását, és nagyon megnehezíti a tudat tájékozódását. Az Én különböző részei közötti felosztás tehát nem alapvetően szükségszerű: a megszokás és a kényelmesség eredménye.

Az időfolyamat korábbi szakaszaiban, bár villanyvilágítás például még nem létezett, az emberek éjszaka nem aludtak hosszan és folyamatosan, mert az alvóhely nem volt eléggé biztonságos. A barlanglakó ősembernek például alvás közben is óvakodnia kellett a ragadozóktól. Félig ébren tartották a természeti környezet rejtelmes eseményei. Gyakran felébredt, hogy szemrevételezze menedékét és a környező tájat.

Ettől tudata mozgékonnyá vált, ami valóban biztosította fizikai fennmaradását; emlékezett az álomállapotban átélt intuitív benyomásokra, és éberen is hasznosította őket.

Számos betegséget okoz ez a felosztás; az, hogy a test túl hosszan inaktív, és a figyelem túl sokáig koncentrálódik vagy az ébrenlét, vagy az álom valóságára. Normál tudatod hasznát veszi az alvás közben belépő valóságokban tett kirándulásoknak, és kipiheni magát bennük, az úgynevezett alvó tudat pedig úgyszintén hasznát látja, ha kirándul az éber állapotba.
Most tarthattok szünetet.

(Jane tempója a mély transzban végig gyors volt. Ennek ellenére emlékezett a szöveg egy részére, ami általában nem szokott előfordulni. Az utóbbi időben nem olvasott az álomról. - Ez eléggé távol áll tőlem - mondta. - Nem foglalkoztam ilyen gondolatokkal, legalábbis tudatosan nem. - Folytatás 22:22-kor, ugyanúgy.)

Tehát: Ezt a témát azért hozom elő, mert az ilyen beidegződések, megszokások megváltoztatása egyértelműen oda vezetne, hogy jobban megértenétek az Én tulajdonságait. A személyiség belső, álmodó része nemcsak azért tűnik számotokra furcsának, mert alapvetően máshová állítja a fókuszt, hanem azért is, mert olyan hangsúlyozottan szétválasztjátok a nap huszonnégy órás időtartamát, és a két részt külön-külön szentelitek az Én különböző területeinek.

Annyira szétválasztjátok ezeket, amennyire csak lehet. Ezáltal pedig szépen szétoperáljátok intuitív, kreatív, paranormális képességeiteket a fizikai, manipulatív, objektív képességektől. Nincs jelentősége, hogy mennyi alvásigényt tételezel fel magadról. Sokkal jobban járnál, ha többször, rövidebb ideig aludnál, és ezek együttesen kevesebb időt tennének ki. A leghosszabb alvási időszaknak éjszakára kellene esnie. De ismétlem: hat-nyolc órányi fizikai inaktivitás után az alvás hatékonysága csökken, és hátrányos következmények lépnek fel.

A hormon- és más kémiai funkciók, különösen a mellékvese működése sokkal jobb lenne, ha az általam javasolt alvási rendet követnéd. A test kopása a minimumra csökkenne, a regeneráló erők maximális hatékonysággal működnének. Ez a gyors és a lassú anyagcseréjű embereknek egyaránt jót tenne.

Az egyes pszichés központok gyakrabban aktiválódnának, ezáltal a személyiség teljes identitása erősödne. A tudat ebből származó, nagyobb mozgékonysága, rugalmassága pedig kamatozna a tudatos koncentráció fokozódásában, valamint abban, hogy a fáradékonyság mindig a veszélyes szint alatt maradna. Ennek nagyobb fizikai és pszichés kiegyensúlyozottság lenne az eredménye

Az efféle időbeosztást egyébként eléggé könnyű megvalósítani. Azok például, akik az Amerikában szokásos munkarend szerint dolgoznak, esténként alhatnának négy-hat órát, az egyéni igényeknek megfelelően, és vacsora után kerülhetne sor a rövidebb szunyókálásra. Világossá akarom tenni, hogy a hat-nyolc óránál hosszabb, folyamatos alvás ellenetek dolgozik, a tízórás alvási periódus már kifejezetten káros. Ébredéskor nem érzed kipihentnek magad, ellenkezőleg: mintha kiszivattyúzták volna az energiádat. Ez azért van, mert nem ügyeltél az energiaraktárra.

Ha nem érted meg, hogy alvás közben a tudatod valóban elhagyja a testedet, akkor értelmetlenné válik mindaz, amit elmondtam. A tudatod időnként vissza-visszatér, hogy ellenőrizze a fizikai szervezetet, az atomok és sejtek egyszerű tudata pedig állandóan jelen van, tehát a test nem üresedik ki. Az Én hatalmas, kreatív részei azonban elhagyják a testet, amikor alszol, méghozzá hosszú időre."


Seth könyve 532.ülés

 
prior | 2010-06-03 19:37:47 Válasz erre Adatok E-mail (34)
Eddigi hozzászólásai:
77 db

"... nem leszel beteg, ha úgy hiszed, hogy jól vagy ..."

(A szem. val. term. I. kötet, 626. ülés, 135. oldal)
 
prior | 2010-06-03 19:30:33 Válasz erre Adatok E-mail (33)
Eddigi hozzászólásai:
77 db

    "Nos, a szokásos nyugati tanítások közegében, és a modern gyógyszerek bevezetésével meglehetősen kínossá vált a helyzet. A test ugyanis tudja, hogyan kezelje a "természetes" orvosságokat, amelyek egyenesen a földtől származnak, legyen az darált, főtt, porított vagy gőzölt. Nagyon sok és sokféle "gyári" gyógyszer azonban szokatlanul hat a test eredeti felépítésére, amivel erőteljes védekezési mechanizmusokat indíthat el, és ezek a betegség helyett gyakran a gyógyszerre irányulnak. Ennek eredményeként egy újabb gyógyszerhez kell folyamodni az előző ellensúlyozásául.
    Nem azt akarom mondani, hogy ne járjatok orvoshoz vagy ne szedjetek ilyen gyógyszereket, ha valóban hisztek a nyugati világban kialakult orvosi gyakorlatban. Testetek születésetek óta hozzászokhatott az ilyen orvosságok alkalmazásához. Sok persze a halállal végződő eset, de ezt a rendszert választottátok, és a gondolataitok alakítják a valóságotokat. Senki sem hal meg, aki nem úgy dönt, hogy meghaljon - és egyetlen betegséget sem fogad el vakon az ember. Egyszerűbben fogalmazva, a gondolataitokat láthatatlan vírusoknak tekinthetjük, közvetítőknek; továbbá nem csupán a testetekben indítanak el és váltanak ki különféle reakciókat, hanem az egész általatok ismert fizikai rendszerben."
 

(A szem. val. term. I. kötet, 631. ülés, 160-161. oldal)
 
tida | 2010-05-12 20:58:27 Válasz erre Adatok E-mail (32)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

A második idézet egy nagyon, nagyon, különlegesen érdekes mondat:)
  Előzmény: prior [29] (2010-05-07 20:28:31)
 
prior | 2010-05-11 23:30:03 Válasz erre Adatok E-mail (31)
Eddigi hozzászólásai:
77 db

"Ugyanakkor az orvostudomány senkit sem menthet meg a haláltól, aki mellette dönt."

(A szem. val. term., II. kötet, 661. ülés vége, 204. oldal lap közepe)
 
prior | 2010-05-07 20:37:13 Válasz erre Adatok E-mail (30)
Eddigi hozzászólásai:
77 db

Egy kis gyakorlat:

"Amikor megpróbálod módosítani a hiedelmeidet, ezzel az új elgondolással nézd végig a múltad. Ha beteg vagy, arra emlékezz, amikor nem voltál az. Kutass a múltadban az egészségedet bizonyító jelek után. Életed önmagában is azt bizonyítja, hogy igenis benned van az egészség!"

(A szem. val. term. II. kötet, 657. ülés, 160. oldal alja)
 
prior | 2010-05-07 20:28:31 Válasz erre Adatok E-mail (29)
Eddigi hozzászólásai:
77 db

"Az egészségbe vetett hirtelen támadt, vagy nagyon erős hit valóban "visszafordíthat" egy betegséget, de roppant gyakorlatias módon, időbeli visszafordításról van szó. Új emlékek kerülnek a régiek helyére, már ami a sejteket illeti. Meglehetősen gyakran játszódik le ez a fajta spontán terápia: ilyenkor az emberek olyan betegségeiktől szabadulnak meg, amelyekről tudomásuk sem volt."

(A szem. val. term.: 654. ülés, 139. oldal közepe)


"A betegségbe vetett közvetlen hit visszahat a múltba, azon a szinten gyakorol befolyást a szervezetre, és beilleszti a sejtek múltbéli tapasztalatába mindazon biológiai események kezdetét, amelyek így létrehoznak akkor egy jelenlegi betegséget."

(A szem. val. term.: 654. ülés, 141. oldal alsó harmada)

 
prior | 2010-05-04 23:50:44 Válasz erre Adatok E-mail (28)
Eddigi hozzászólásai:
77 db

"A betegséget a magatok valóságának természetéről alkotott hiedelmeitek okozzák. Akkor is meg kell oldali a hiedelmek belső problémáját, ha a gyógyszeres kezeléssel javítani lehet a pillanatnyi helyzeten. Ellenkező esetben más betegségek fognak jelentkezni.
      Iszonyatosan nehéz az önmagaddal való együttműködés természetes útját választani, ha minden irányból az a hiedelem vesz körül. hogy bizonyos gyógyszerek, bizonyos élelmiszerek vagy bizonyos orvosok megoldást adnak a problémáidra. Azok tehát, akik szeretnék megadni önmaguknak a saját eredendő gyógymódjuk luxusát, az ellenkező vélemények szorításában számolniuk kell azzal, hogy örökösen döntésük helyességén fognak rágódni.
      Sajnos minél inkább a külső módszerekre hagyatkozik az ember, annál határozottabban úgy érzi, hogy valóban ezekre kell hagyatkoznia, és egyre kevésbé bízik a saját természetes képességeiben. Sokszor előfordul, hogy bizonyos drogok allergiát váltanak ki, egyszerűen azért, mert a szervezet rájön, hogy ha elfogadja a gyógyszert, akkor újfent elmarad a kérdéses probléma megoldása, vagy a helyzet fizikai palástolása nyomán egy másik, sokkal súlyosabb betegség fogja felütni a fejét.
      A természetes terápiát tehát nagyon nehéz teljes sikerre vinni a ti társadalmatokban, mivel már a születés pillanatától állandóan beleavatkoznak. Márpedig ez folytonosan működik, minden beleavatkozástól függetlenül, és mindig a rendelkezésedre áll, hogy egészséget és vitalitást adjon az eleven szobornak, melyben jelenlegi tapasztalatodat éled."

(A szem. val. term., 2. kötet, 41-42.oldal, 641. ülés)  

 
tida | 2010-04-20 23:30:33 Válasz erre Adatok E-mail (27)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

Épp tegnap próbáltam ki. (kapóra jött egy vállfájás) áramolt:) de sehova nem jutottam vele - vagy csak nem tudok róla:))
  Előzmény: atta [23] (2010-04-20 20:22:47)
 
Richárd | 2010-04-20 21:25:38 Válasz erre Adatok E-mail (26)
Eddigi hozzászólásai:
2618 db

De nekem akkor is áramlanak, amikor uralni szeretném őket.:D Sehogyse jó, így megy ez.:)
  Előzmény: atta [25] (2010-04-20 21:07:20)
 
atta | 2010-04-20 21:07:20 Válasz erre Adatok E-mail (25)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Nagyjából semmit se csinálnak. :) Szerintem, jó ha Neked áramlanak.
  Előzmény: Richárd [24] (2010-04-20 20:34:45)
 
Richárd | 2010-04-20 20:34:45 Válasz erre Adatok E-mail (24)
Eddigi hozzászólásai:
2618 db

Hát mit csinálnak? Stagnálnak? Nekem mindig áramlanak, túlzottan is.:)
  Előzmény: atta [23] (2010-04-20 20:22:47)
 
atta | 2010-04-20 20:22:47 Válasz erre Adatok E-mail (23)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Kipróbáltátok ezt a gyakorlatot? Nektek működik? Nálam, nem áramolnak érzelmek és nem vezetnek sehová. :(
  Előzmény: prior [22] (2010-04-19 19:56:28)
 
prior | 2010-04-19 19:56:28 Válasz erre Adatok E-mail (22)
Eddigi hozzászólásai:
77 db

"Ha valamilyen fizikai tünetet észlelsz, ne futamodj meg előle. Érezd a testedben a valóságát. Engedd, hogy szabadon áramoljanak az érzelmeid. Ha szabad folyást engedsz nekik, el fognak vezetni a nehézséget okozó hiedelmekhez. Valóságod sok olyan aspektusán fognak átvezetni, amelyekkel neked kell szembenézned, és amelyeket neked kell felderítened. Ezek a módszerek felszabadítják a mindaddig visszafojtott természetes agresszivitásodat. Ekkor úgy érezheted, hogy elárasztanak az érzelmek, de bízzál bennük - ismétlem, az emóció nem más, mint lényed mozgása, és felébreszti saját kreativitásodat. Ha követed, megleli a választ a problémáidra."

(A személyes valóság természete - 2. kötet, 66. oldal közepe - 644. ülés)
 
atta | 2010-02-04 23:30:20 Válasz erre Adatok E-mail (21)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Az "ismeretlen" valóság 703. és 704. ülésein esik szó a mesterorvosról. Érdekes elolvasni. Az külön tetszik, hogy "Olyan embereket keresne elő, akik egészségesek, és azt tanulná meg tőlük, hogy hogyan mozdítsa elő az egészséget, nem pedig azt, hogy hogyan készítsen diagramot a betegségről."

 
atta | 2010-01-22 21:01:52 Válasz erre Adatok E-mail (20)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Részlet egy "Az orvos a legnagyobb beteg" c. írásból:

Az orvosok bátorsága egyébként sem nagy, ha a saját egészségükről van szó. Magukra nézve nehezen tudják elfogadni a betegszerepet, gyakran öngyógyítással próbálnak úrrá lenni bajukon, amíg olyan súlyos állapotba nem kerülnek, hogy mégis kollégáikhoz fordulnak. Ez a magatartásuk vonatkozik a testi, és különösen a lelki betegségeikre. Márpedig a lelki betegség szintén gyakori az orvosoknál, nem véletlen, hogy sokan koffein-, nikotin-, alkohol- és gyógyszerfüggők.

(Kiemelés tőlem - Atta).

Ezt a betegszerep dolgot akár Seth is írhatta volna.
 
tida | 2010-01-04 14:11:40 Válasz erre Adatok E-mail (19)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

Nem mindenki tud ebben hinni, és még aki tud, annak sem mindig könnyű megtalálni a megfejtést. Úgyhogy az orvostudományra is szükség van azért.
  Előzmény: prior [18] (2010-01-02 23:59:59)
 
prior | 2010-01-02 23:59:59 Válasz erre Adatok E-mail (18)
Eddigi hozzászólásai:
77 db

Egyetértek hogy a "modern" orvoslás a gyógyszeres kezeléseivel nagyon távol áll attól, ami a gyógyítás lényege lenne. Ez a szemlélet a betegséget mintegy kívülre helyezi, mintha magának az egyénnek semmi köze nem lenne hozzá...
Míg ha elfogadjuk amit Seth is mond, hogy gyakorlatilag testünket magunk teremtjük a legutolsó sejtig, akkor teljesen egyértelmű, hogy a gyógyítás kiinduló pontja a saját elménk kéne legyen. A kiváltó okot kéne megszüntetni, ami valahol bennünk van, nem pedig a betegséget mint tünetet kezelni.
Nyilván ezért is korlátozottak az orvostudomány lehetőségei...
  Előzmény: tida [17] (2010-01-02 23:33:00)
 
tida | 2010-01-02 23:33:00 Válasz erre Adatok E-mail (17)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

Elhiszem.:) Amikor intenzíven foglalkoztam evvel, én is rá tudtam hangolódni ilyesmire.
Erről a "jóslásról" azért eszembe jut a "tudatalatti együttműködés".

Ha Seth-nél maradunk, még mindig jobb ez a hitrendszer (mint keretrendszer), mint a gyógyszeres orvoslásé, közelebb kerül önmagához, aki elkezd evvel foglalkozni:)
  Előzmény: prior [16] (2010-01-02 23:05:41)
 
prior | 2010-01-02 23:05:41 Válasz erre Adatok E-mail (16)
Eddigi hozzászólásai:
77 db

Nekem ezekkel a könyvekkel és a bennük leírt magyarázatokkal nagyon jó tapasztalataim vannak. Eddig gyakorlatilag minden stimmelt, amit ott olvastam. Olyannyira, hogy sokszor már egy-egy nagyon ismerős emberrel kapcsolatban meg tudom "jósolni", hogy milyen betegsége lesz... Vagy többször volt, hogy az adott betegnek elmondtam, hogy mi lehet a hátterében a problémájának, és mint kiderült, tényleg rátapintottam a lényegre, csak addig nem akart tudomást venni róla. És amint elkezdett foglalkozni a dologgal, hirtelen rohamosan szűntek a panaszai.

  Előzmény: tida [11] (2010-01-02 20:39:10)
 
tida | 2010-01-02 21:04:20 Válasz erre Adatok E-mail (15)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

Hm. érdekes gondolat:)

Ha arra gondolok, Seth mit mondott Robnak, miért esett nehezére az írás egy esetben, vagy hogyan orvosolhatná a makacs nyakfájását - hát elég egyedi megoldások voltak. Olyan lehet ez, mint az álmok - bár vannak kollektív szimbólum-rendszerek, mégis fontosabbak az egyedi jelentéstartalmak.

Eddig erre így nem is gondoltam:)
  Előzmény: atta [14] (2010-01-02 20:57:19)
 
atta | 2010-01-02 20:57:19 Válasz erre Adatok E-mail (14)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

Köszönöm a magyarázatot! Én arra gondoltam, hogy valamiféle saját, csak magadra érvényes szimbólum rendszert használtál, de ezek nem erről volt szó.
  Előzmény: tida [13] (2010-01-02 20:54:32)
 
tida | 2010-01-02 20:54:32 Válasz erre Adatok E-mail (13)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

Tulajdonképpen csak hangosan gondolkodtam:)

Nem tudom pontosan, mi az érdekes, csak benyomásaim, érzeteim vannak a dologról.

Mintha fontosabb volna pl. maga az odafordulás, figyelem a betegség jelzései felé, a nyitottság, a hajlandóság megléte a változásra, a bizalom a testben és "önmagunkban"... és mintha ezek már önmagukban valamiféle automatikus folyamatot indítanának be testi szinten. Valami ilyesmi:)

  Előzmény: atta [12] (2010-01-02 20:45:13)
 
atta | 2010-01-02 20:45:13 Válasz erre Adatok E-mail (12)
Eddigi hozzászólásai:
1499 db

"De mintha nem is ez lenne az érdekes, mármint, hogy a szimbolika értelmezése "pontosan stimmel" vagy nem - tapasztalatom szerint."
 

Kicsit bővebben kifejtenéd, hogy mi érdekes? Nem tudom mire célzol. Csak találgatok.
  Előzmény: tida [11] (2010-01-02 20:39:10)
 
tida | 2010-01-02 20:39:10 Válasz erre Adatok E-mail (11)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

Ha jól emlékszem, ez a könyv volt az első mérföldkő a gondolkodásom (és az egészségem) megváltozásában (Út a teljességhez/ A betegségek jelentése és jelentősége):)


A betegség-szimbolika tekintetében viszont azóta sokféle "megfejtésrendszerrel" találkoztam, mind más. Egyre emlékszem Seth-nél (gyomorfekély férfi esetében) - merőben más megközelítés, mint az addig olvasott bármelyik. De mintha nem is ez lenne az érdekes, mármint, hogy a szimbolika értelmezése "pontosan stimmel" vagy nem - tapasztalatom szerint.
  Előzmény: prior [10] (2010-01-02 17:22:14)
 
prior | 2010-01-02 17:22:14 Válasz erre Adatok E-mail (10)
Eddigi hozzászólásai:
77 db

"Seth újra és újra elmondja, hogy a testi betegségek a belső Én üzenetei, jelzések arról, hogy valamilyen mentális tévedést követünk el."

Ezzel teljesen összecseng Rüdiger Dahlke és Thornwald Dethlefsen elmélete a betegségek kialakulásáról, okairól. Ők egyébként a pszichoszomatikus orvoslás megalapítói. Aki szeretne többet tudni a betegségei mögött meghúzódó okokról, hogy mire akarja a betegség felhívni a figyelmét, illetve hogy hogyan lehetne megoldani a háttérben lévő problémákat és ezáltal a kiváltó okot, az feltétlenül olvassa el könyveiket. Különösen ajánlom az ÚT A TELJESSÉGHEZ, A BETEGSÉG MINT SZIMBÓLUM és a NŐI EGÉSZ-SÉG című írásaikat. 
  Előzmény: tida [8] (2009-06-05 13:44:06)
 
Györgyi | 2009-06-29 15:34:06 Válasz erre Adatok E-mail (9)
Eddigi hozzászólásai:
37 db

Kedves Lilian! Nagyon köszönöm a válaszodat. Máris utána járok a könyvbeszerzésnek. Tapasztalataidat szívesen olvasnám´ az álmkról, vagy a lehetségességekről, ha van ilyen. Szeretettel üdvözöllek Györgyi
  Előzmény: Lilian [5] (2009-06-02 20:21:37)
 
tida | 2009-06-05 13:44:06 Válasz erre Adatok E-mail (8)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

" A személyiség eltolhatja a fókuszt a konstruktív területekről, és az energiát az akadályozó eseményre, a betegségre fordíthatja. Ilyenformán a betegség valójában egy új egyesítő rendszer alapját képezi. Mármost, ha a személyiség eredeti egyesítő rendszere romokban hever, előfordulhat, hogy átmenetileg maga a betegség őrzi  meg érintetlen állapotban a személyiség integritását. - időlegesen, amíg egy új, konstruktív egyesítő elv föl nem merül és hatni nem kezd."

" A betegségek szinte mindig valamely akadályba ütközött, természetes lefolyásában meggátolt mozgás következményei. .... Viszont az is lehet, hogy a zátonyra futott mozgás katasztrofális következményeket vonhatna maga után, és a betegség épp ezt akadályozza meg. A személyiségnek megvan a maga logikája."


"Seth újra és újra elmondja, hogy a testi betegségek a belső Én üzenetei, jelzések arról, hogy valamilyen mentális tévedést követünk el."

seth megszólal 192, 193 o. (13. fejezet)
 
tida | 2009-06-05 13:21:50 Válasz erre Adatok E-mail (7)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

" A valódi önismeret az, ami nélkülözhetetlen az egészség és a vitalitás megőrzéséhez. Felismerni a valódi Ént - ez egyszerűen annyit jelent, hogy először fel kell ismerned, milyen képet alkottál önmagadról tudat alatt. Ha ez a kép kedvező, építhetsz rá. Ha kedvezőtlen, tekintsd pusztán véleménynek, ne abszolút, megmásíthatatlan lényegnek."

"A negatív gondolat, ha ki nem törlöd, szinte bizonyosan negatív eredményt szül, átmeneti levertséget, fejfájást, a gondolat intenzitásától függően.
Ha megfájdulna a fejed, azonnal mondd azt magadnak: Ez a múlt. Most, ebben a pillanatban, az új jövőben máris jobban érzem magam. És utána tereld el a figyelmedet az állapotodról. Koncentrálj valami kellemesre, vagy kezdj új tevékenységbe.
Ily módon nem sugalmazod, hogy a test tartsa fenn a fejfájás állapotát."

"Nem elég a negatív gondolatokat, a félelmet, a haragot, a keserűséget egyszerűen elfojtani. Seth más üléseken azt hangsúlyozta, hogy ezeket fel kell ismerni, szembe kell nézni velük, és csak utána megváltoztatni."

"Ha igazán spontán módon, elfojtások nélkül élnénk, állítja Seth, nem kellene pozitív szuggesztiókkal foglalkoznunk, mert természetünknél fakadóan lennénk egészségesek."


Seth megszólal 186,187,188. o. (13.fejezet)
 
tida | 2009-06-03 10:56:17 Válasz erre Adatok E-mail (6)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

De szép nevet választottál magadnak:)
  Előzmény: Lilian [5] (2009-06-02 20:21:37)
 
Lilian | 2009-06-02 20:21:37 Válasz erre Adatok E-mail (5)
Eddigi hozzászólásai:
1 db

Kedves Györgyi! A http://www.emotionalfreedom.net/-en találod meg a EFT-ről szóló letölthető kézi könyvet, és a Bookline oldalán a Bioenergetic kiadótól megtalálod az EFT-vel kapcsolatos könyvet is.
Azonban a letölthető kézi könyv teljes mértékben tökéletes tájékoztatást nyújt neked a használatról.
A YouTube-on pedig itt van Csontos Ági, és Dénes Éva magyarul feltett anyaga, amiket én is szivesen használok: http://www.youtube.com/watch?v=NLBVgyu1CMA
Az EFT érzelmi felszabadulás technika a legegyszerűbb technikák közé tartozik, mégi mivel a meridiánokból szabadítja fel a stresszt, a dugót, így a régi hiedelmeinket kitakarítva lelki és testi gyógyuláshoz juthatunk.....
  Előzmény: Györgyi [2] (2009-04-09 12:53:24)
 
tida | 2009-05-29 18:10:54 Válasz erre Adatok E-mail (4)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

" Meg lehet szabadulni a betegségektől, még a halálosaktól is - de csak akkor, ha törlöd, vagy eléggé megváltoztatod ahhoz a mögöttük álló hiedelmeket, hogy felszabadulhasson a testre irányuló meghatározott fókuszáló hatás."

A szem. val . term. 156.o. (656.ülés)
 
tida | 2009-04-09 17:09:32 Válasz erre Adatok E-mail (3)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

Szia! sajnos nem tudom, de a klip környezetében a YouTube-on biztos lehet találni róla valamit.

üdv, tida
  Előzmény: Györgyi [2] (2009-04-09 12:53:24)
 
Györgyi | 2009-04-09 12:53:24 Válasz erre Adatok E-mail (2)
Eddigi hozzászólásai:
37 db

Szeretnék egy ilyen könyvet vásárolni. Hol lehet? Kérlek írd meg az email címemre. varfoki@vizslaskft.hu köszönöm györgyi
  Előzmény: tida [0] (2009-01-18 19:40:17)
 
tida | 2009-01-18 19:43:40 Válasz erre Adatok E-mail (1)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

 
tida | 2009-01-18 19:40:17 Válasz erre Adatok E-mail (0)
Eddigi hozzászólásai:
3457 db

Lehet, hogy ezért kikapok - tán csak telepatikusan:), de egész véletlenül bukkantam az alábbi klipre, semmi ilyesmit nem kerestem. Érdekesnek találom. Azért gondoltam, hogy felteszem, mert - állítólag - ingyenesen letölthető a könyv, amiről szól - igaz, csak angolul.

Eszembe jutott, hogy régebben egyszer allergiás tüneteim jelentkeztek, és valakitől kaptam egy kis gyakorlatsort, nem tudtam honnan származott, vagy milyen módszer pontosan, de megcsináltam, és elmúltak a tünetek, azóta sem emlékszem, hogy visszajöttek volna. És nagyon hasonlít az itt bemutatott módszerre, különböző helyeket ütögetni kellett, némi szöveg kíséretében.:)


 
1 |
db/lap


© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség