Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Beszél még Seth?

„Hogy is van az, hogy azok a másik emberek azután tették ismertté az ő "Sethjeiket", hogy Jane elkezdett az ő Sethje számára beszélni, és elkezdte nyilvánosságra hozni a Jane-Seth-anyagot? Ha valaki inspirációt merít saját képességeinek használatához, ez tökéletesen érthető fejlemény, aminek nagyon is tudunk örülni. De ha azt állítja, hogy Jane Sethje számára – az ő kifejeződésének eszközeként – beszél per se, az már egy egészen másik dolog...”

Rob (Álmok, „evolúció” és értékkiteljesítés, 1. kötet)

Gyakran felmerülő kérdés, hogy Seth beszél-e még most is, Jane Roberts halála után, valamely más médiumon keresztül. Seth világosan leszögezte: „Az anyag integritásának védelme miatt mindig kizárólag Ruburton keresztül fognak érkezni közléseim” (1970. január 19., 510. ülés). Ennek ellenére már Jane Roberts életében felléptek a Seth-majmolók („Seth mimics”, ahogy Jane nevezte).

Kalandok a tudatban című könyvemben elmagyaráztam, hogy véleményem szerint mi történik az ilyen esetekben, s hangsúlyoztam az ilyen epizódok kreativitását – hogy a psziché megszemélyesíti önmagát, Sethet használva szimbólumként” – írta Jane 1980 augusztusában. „De az anyag minőségének különbsége annyira drasztikus (legalábbis azt illetően, amit eddig láttam vagy hallottam), hogy még világosabbá vált számomra Seth eredetisége.

Olykor ravaszkodás is szerepet játszik olyan emberek esetén, akik rendelkeznek ugyan némi pszichés képességgel, de nem ismerik az eredetiség nyitját, s nem őszinték önmagukkal... Ezek az emberek, akik ’nagy tisztelettel’ viseltetnek irántam, Seth nevét használják, a mi könyveink írójaként azonosítják őt, majd azt mondják, hogy az embereknek kell meghozniuk a maguk döntését az ügyben. Nem említik, hogy tájékoztattam őket arról: ’az ő Sethjük nem az enyém’, de annyira silány az anyaguk, hogy csodálom, hogy egyáltalán találnak maguknak közönséget.”

Jane Roberts halálát követően nem csökkent az állítólagos Seth-médiumok száma, sőt, közülük néhányan már publikációhoz is jutottak. Ide kattintva találsz róluk egy listát, amit pusztán a Seth-jelenség utóhatásainak feljegyzése végett állítottam össze (és frissítek időnként). A Seth.hu-csapat egyébiránt nem foglalkozik ezekkel a szövegekkel; autentikus voltukat erősen megkérdőjelezi.

Ha kicsit többet szeretnél tudni Jane Roberts és Robert F. Butts életéről, kattints a nevükre. Itt találsz összesített listát Jane Roberts és Seth kiadott műveiről. Kiadatlan és befejezetlen műveikről pedig itt.

következő

2005. 12. 20.

Utolsó frissítés: 2006. 05. 26.© 2003-2024. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség