Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Útmutató a Ouija-tábla használatához

Tartalom

Hogyan használj Ouija-táblát A Ouija-tábla használata

Hogyan használj Ouija-táblát

Bevezetés

A Ouija-tábla igen izgalmas tapasztalatokat nyújthat. Egyesek szerint kapu egy másik világba, és óva intenek a használatától. De a legtöbb ember ártalmatlan szórakozásnak tekinti, főleg, ha a használói nem veszik túl komolyan. Íme, néhány irányelv.

A használat módja

1. Ketten kellenek hozzá. Általában egy személy nem képes használni a táblát; kérd meg egy barátod, hogy segítsen neked. Egy férfi és egy nő az ideális pár.

2. Időzítés. A gyakorlottabbak általában késő este szokták használni a táblát, amikor állításuk szerint kevesebb a zavaró interferencia az atmoszférában.

3. Hangulatteremtés. A Ouija sokkal szórakoztatóbb, ha elsötétíted a szobát, és meggyújtasz néhány gyertyát. Kapcsold ki a TV-t és mindenféle zenét, hogy minimálisra csökkentsd a zavaró tényezőket.

4. Foglaljatok helyet. A két használó üljön egymással szemben; ha lehetséges, a térdük érjen össze, a tábla legyen az ölükben. Ne használjatok asztalt.

5. Válasszatok kérdezőt vagy médiumot. Mindkét használó személy, illetve a szobában mások is kérdezhetnek, de a használók közül csak az egyik legyen kérdező (aki formálisan kérdez a táblától).

6. Mindketten tegyétek ujjaikat a mutatóra, könnyedén.

7. Mozgassátok szándékosan a mutatót körbe-körbe a táblán egy-két percig, hogy „bemelegedjen”.

8. Attitűd. Ne hagyjátok, hogy a tábla átvegye az irányítást az ülés felett. A médiumnak azzal kell kezdenie, hogy bejelenti: az ülés kizárólag pozitív tapasztalatok megszerzése érdekében jött létre, illetve jó célból, és negatív energiákat nem látnak szívesen.

9. Egyszerű kezdés. Kezdjetek egy egyszerű kérdéssel, amire igennel vagy nemmel lehet válaszolni.

10. Legyetek türelmesek. Ne akarjatok egyből fontos válaszokat kapni, és hagyjatok lehetőséget a táblának a „bemelegedésre”.

11. Legyetek udvariasak. Amikor a tábla munkába fog, köszönjétek meg az entitásnak vagy a táblának az együttműködést.

12. Ne kérdezzetek butaságokat. Óvakodjatok az olyan típusú kérdésektől, mint pl. mikor halok meg, mert ha a tábla azt feleli, hogy 6 hónapon belül, csak feleslegesen aggódnátok miatta.

13. Ne kérjetek fizikai jeleket. Sok tapasztalt felhasználó int attól, hogy a tábla használói fizikai jeleket kérjenek annak bizonyítására, hogy a „szellem” valódi vagy jelen van.

14. Ne higgyetek el feltétlenül mindent, amit a tábla mond. Ugyanúgy, mint bármilyen más információ esetében, ne fogadjatok el bármit, amit a tábla igaznak vagy hitelesnek tart.

15. Zárjátok le a táblát; ez egy fontos lépés! Ha végeztetek az üléssel, csúsztassátok a mutatót a táblán lévő „viszontlátásra” feliratra, és vegyétek le róla a kezeteket.

Tippek

1. Kérjetek meg valakit, hogy írja le a válaszokat. Néha igen gyors lehet a mutató betűzése, és bonyolult lehet fejben tartani a tábla válaszait.

2. Legyetek józanok. Jobb eredményeket kaptok, ha az ülés előtt és közben nem isztok alkoholt, és nem dohányoztok.

3. Tartsátok fenn a kontrollt. Ha a tábla durva, trágár, obszcén vagy egyéb elfogathatatlan válaszokat kezd adni, azonnal hagyjátok abba az ülést: zárjátok le a táblát.

Forrás: Wagner, Stephen, How To Use a Ouija Board, http://paranormal.about.com/cs/ouijaboards/ht/use_ouija.htm

Fordította: Setanta, 2004.

A Ouija-tábla használata

Gyakran igen nagy segítséget nyújthat, ha leírjátok a kérdéseket, mielőtt elkezditek az ülést. Készítsetek elő papírt és ceruzát vagy magnót az üzenetek rögzítésére. Ha van rá lehetőség, videokamerát is használhattok. Infrakamerát használva egy gyengén megvilágított szobában nagyszerűen lehet látni a szellemek energiáit.

Egyesek egyedül sikeresebbek, mások egy társsal együtt szeretik használni a táblát.

Tedd kényelmessé a környezeted, és gondoskodj róla, hogy láthatólag mentes legyen a negatív energiáktól. Vannak, akik egy imát szeretnek elmondani a tábla felett – vagy valami más rítust szeretnek végezni. Ez esetben képzelj el egy védelmező, fehér energiafényt magad, a tábla és a társaid körül, sőt, az egész szobában. Kérd meg szellemi vezetődet – mindannyiunknak van vezetője –, hogy védelmezzen benneteket, és tegye szellemeteket a magasabb frekvencián tartózkodók médiumává.

Bizonyosodj meg róla, hogy a tábla tiszta és pormentes. Finoman töröld át egy puha, tiszta ronggyal, mielőtt használod.

Nem muszáj kísérteties fényt vagy gyertyát gyújtanod.

Jobb, ha nem szól zene, hogy a kapcsolatra tudj koncentrálni.

A szellemek is szeretik a virágokat; ha akarsz, elhelyezhetsz néhányat egy vázában a közelben.

A szellemek szeretik a vizet is, mert a kollektív tudattalan részét képezik, ami olyan, mint egy hömpölygő vízfolyam.

Döntsd el, hova akarod helyezni a táblát, az asztalra, két ember ölébe, vagy ahol a legkényelmesebb a használóknak. [1]

Ha másokkal együtt használod a táblát, bizonyosodj meg róla, hogy nincsenek a többieknek negatív gondolatai.

Döntsétek el el?re, ki akarja használni is a táblát, és ki akarja csak megfigyelni.

Szintén döntsétek el, ki teszi fel az első kérdést, és hogy legyen-e sorrend, mely szerint a többiek követik őt.

Ha mindenki szeretné egy kört a táblával, jobb, ha az óramutató forgásának irányában mozogtok a tábla körül, s közben váltjátok egymást.

A körök ideje eltérhet egymástól, és függ a választott szellemt?l.

Egynél több szellemmel is kapcsolatot lehet teremteni. A szellemek vitatkozhatnak néha azon, hogy ki jöjjön át egy-egy adott időben. Egyszerre csak egy szellemmel teremts kapcsolatot, és mindig kérdezd meg a nevét az elején.

Annak ellenére, hogy a szellemi energia a test bal oldalán lép be, a legtöbben a domináns kezüket használják a táblán; ez általában a jobb kéz.

Ha telekinetikus képességeid vannak, és úgy érzed, képes vagy mozgatni a mutatót az elméddel, akkor legjobb, ha nem használod a táblát; különben előfordulhatna, hogy te irányítod a válaszokat.

Azt is felfedezheted használat közben, hogy a tudatalattiddal befolyásolhatod a mutató mozgását – ez igaz az ingákra is. Ha nem vagy benne biztos, hunyd le a szemed, és úgy használd a mutatót.

Vannak olyan szellemek, akik gyorsan mozgatják a tábla mutatóját. Mások lassabban. Egy izgatott szellem gyorsabban mozgathatja a mutatót.

Az egyik legelső kérdés szellemi vezetőitek nevének megtudakolása legyen. Ők azok, akik vezetnek és védelmeznek benneteket. Mindenkinek van legalább egy szellemi vezetője.

Kezdhetsz azzal, hogy üzenetet kérsz a szellemtől – vagy azzal, hogy egy olyan egyszerű kérdést teszel fel, melyre igennel vagy nemmel lehet válaszolni, s melyre tudod a választ.

Kérdezd meg a szellem nevét, akivel beszélsz. A szellemi vezetőd legyen ő. Egyéb entitások akkor jöjjenek, amikor már elég otthonosan használod a táblát.

Mindig általánosabb kérdésekkel kezdj, a személyesebb kérdéseket tartogasd későbbre, mikor már gyakorlottabb vagy.

Tartsd meg a pozitív hozzáállásodat, amíg használod a csatornát a Ouija-táblán keresztül.

Ne tégy fel személyes kérdéseket, amíg nem vagy jóban a szellemmel.

Egy válasz érkezése után kérhetsz további információkat, vagy a válasz tisztázását. De egy kérdést csak EGYSZER tégy fel! Ne kérdezgesd újra és újra ugyanazt, arra a válaszra törekedve, amit kapni akarsz. Egyszer tedd fel a kérdést, és fogadd el a megadott válaszokat.

Eleinte kérdezz egyszerűeket, amiknek igazságtartalmát a következő néhány napban ellenőrizni tudod.

A kérdések lehetnek személyesek, általánosak vagy bármilyen témájúak, amikről véleményed szerint a szellem is szívesen beszélget.

Megjelenhetnek tudati formák és mentális képek, miközben a szellemmel beszélgetsz.

Manifesztálódhatnak-e dolgok a szobában? Igen!

Mozoghatnak-e tárgyak a szobában? Igen.

Ez mind a szellemtől függ.

Ha valaki közületek tizenéves – lehet, hogy az ő telekinetikus képessége van a dologban.

Megkérheted a szellemet, hogy hagyja abba, és ne tegyen kísérteties dolgokat.

Ha új entitás jön át, mindig kérdezd meg a nevét, hogy kivel akar beszélni és miről.

Átjöhetnek szavak rossz betűsorrendben is. Ezért fontos, hogy legyen valaki, aki nem használja a táblát, hogy leírhassa a betűket, amint átjönnek. Egy név pl. átjöhet ICMAHEL-ként, ami MICHAEL-t jelent. Ne feledd, hogy nem minden szellem képes beszélni az anyanyelveden. Egyes szellemeknek problémája lehet a betűzéssel vagy a mondatok megalkotásával.

Találkozhatsz „csapdába esett szellemmel” [2] is, aki segítséget keres, hogy „a fénybe” léphessen. Lehet, hogy te nem enged el azzal, hogy nagyon szoros érzelmi kapcsolat köt hozzá. Ilyenkor „szabadon kell engedned”, és meg kell bocsátanod neki mindent, amiről csak azt kívánja, hogy bocsásd meg neki, s amit még azon az időn belül követett el, amikor a harmadik dimenzióban ismerted őt. Sok szellem itt ragadt, és Ouija-táblához fog „vezetni” téged, hogy elmondja: szabadítsd fel. Ehhez nyugtasd meg a szellemet, és kérd meg a szellemi vezetőd, hogy vezesse el a szellemet a következő tapasztalati szintjére. Hogyha a szellem azt szeretné, hogy abban segíts, hogy átkelhessen, mondd meg neki, hogy nem rendelkezel elég tudással ehhez, és küldd el őt. Hogyha nem akar elmenni, akkor állítsd le a táblát, várj pár napot, majd próbáld meg újra.

Ha a szellem arra kér, hogy tégy furcsa vagy szokatlan dolgokat, szintén hagyd abba a tábla használatát. Minden negatív dolog a táblán azt jelenti, hogy be kell fejezned az ülést, akár akarod, akár nem. Az entitásnak a következő ülés idejére el kell tűnnie.

Ne kérd meg a szellemeket arra, hogy hozzanak neked olyasmit, amit szeretnél, de máshogyan nem lehetne a tiéd. [3] Minden szellemnek megvannak a maga korlátai. Ki kell derítened annak a szellemnek a korlátait, akivel beszélsz.

Soha ne kérd arra a szellemet, hogy ártson másoknak.

Soha ne használd a táblát arra, hogy hatalmat vagy irányítást nyerj mások felett.

Ne hagyd, hogy a távollétedben mások használják a tábládat.

Tartsd a táblát megkülönböztetett helyen.

Ne hagyd, hogy a tábla a szenvedélyeddé váljon!!!

Nem mindenki számára válik be a Ouija-tábla mint a médiumi tevékenység közege. Vannak, akiknek elsőre sikerül, míg mások soha nem tanulnak bele. Nem függ attól sem, hogy az illető különleges pszichés képességekkel rendelkezik vagy sem. Sok „pszichés” nem tudja használni a táblát.

Sok tapasztalattal megtanulhatod, hogy hogyan teremts kapcsolatot elhunyt szeretteiddel és más birodalmakból származó entitásokkal.

Néhanapján nem kapsz választ a kérdéseidre, máskor meg igen.

Légy türelmes, és mindig érezd kényelmesen magad a szellem társaságában. Ha ez nem megy, hagyd abba a tábla használatát.

Forrás: Crystal, Ellie, Using A Ouija Board, in Uő., Ouija Boards, Making A Talking Board, http://www.crystalinks.com/ouija.html

Fordította: Setanta, 2004.

(A két fordított szöveg 2 különböző oldalról származik, ezért előfordulhatnak ellentmondások közöttük. A ford.)

A fordító jegyzetei:

[1] Az előző szöveg inkább a lábon tartást javasolja. Valószínű, hogy a test mint csatorna így jobban működik.

[2] Gondolom, az anyagi világ szintjére ragadt szellemeket jelenti.

[3] Ne lopj!!

Utolsó frissítés: 2005. 12. 20.© 2003-2023. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség