Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Lista a magyar kiadásokról

a) Jane Roberts-könyvek magyarul:

Jane Roberts, ESP – Az érzékeken túli tapasztalás fejlesztése, Kinizsi Kiadó, Debrecen, 2001., ford.: D & B

Ez az a könyv, amit Jane Roberts a férjével együtt végzett kísérletekről írt; a kísérletek ötlete azután merült fel bennük, hogy Jane egy szokatlan pszichés élmény során automatikus írással megalkotta A fizikai univerzum mint ideakonstrukció című kéziratot. Saját kísérleteik leírása mellett az olvasónak is ötleteket ad saját kísérletei elvégzésére, és természetesen említi Seth megjelenését is, hiszen az egész fejleményre a könyvhöz végzett Ouija-táblás kísérletek során került sor. A fordítást egyelőre nem ellenőriztük.

Jane Roberts, Seth megszólal, Édesvíz Kiadó, Budapest, 1994., ford.: Révbíró Tamás

Ebben a könyvben Jane Roberts részletesen ír a kezdeti időszakról: szokatlan pszichés tapasztalatáról, ami elvezetett a Seth-ülésekhez; Seth megjelenéséről; a férjével együtt Sethen végzett kísérletekről; s mindezek mellett jónéhány szemelvényt is a könyvbe foglal a korai ülésekből. A fordítást egyelőre nem ellenőriztük, de valószínűleg jó.

b) Seth-könyvek magyarul:

Jane Roberts [mint médium], Seth könyve: a lélek örök érvényessége, két kötet, Édesvíz Kiadó, Budapest, 1995., 1996., ford.: Révbíró Tamás

Seth ezt a könyvet diktálta először (magyarul két kötetben jelent meg, de eredetileg 1 könyvben adták ki angolul). Révbíró Tamás fordítása jó, emellett olvasmányos; kitűnő kedvcsináló a Seth-szövegek további tanulmányozásához.

Jane Roberts [mint médium], A személyes valóság természete, két kötet, Édesvíz Kiadó, Budapest, 2001., 2002., ford.: Ambrose Montanus

Ezt a könyvet diktálta Seth másodszor. A magyar kiadást csak a pontos feljegyzés kedvéért említjük, a fordítás ugyanis botrányos.

Jane Roberts [mint médium], Seth könyve VI. – A psziché természete, Édesvíz Kiadó, Budapest, 2003., ford.: Pordán Ferenc

Seth ezt a könyvet diktálta negyedszer. (Igen, a magyar cím némileg megtévesztő ilyen szempontból.) A fordítást egyelőre nem ellenőriztük.

Jane Roberts [mint médium], Az „ismeretlen” valóság, 1. kötet, Tetraweb Solutions Kiadó, Budapest, 2005.

Seth ezt a könyvet diktálta harmadszor. A fordítást én kiviteleztem, így célszerű lenne, ha valaki más ellenőrizné. (A könyv megrendelhető honlapunkon, mégpedig itt.)

Az összes (nem csak magyarul megjelent) Seth-könyv listáját megtalálod itt. Honlapunkon szemelvényeket is találsz magyarul még kiadatlan Seth-szövegekből. Itt találsz továbbá listát Jane Roberts és Seth összes kiadott művéről. Kiadatlan és befejezetlen műveikről pedig itt.

2005. 12. 20.

Utolsó frissítés: 2007. 09. 30.© 2003-2024. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség