Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Seth tanításai

„Te teremted a saját valóságod. Ez működik, és igaz, függetlenül attól, hogy követsz-e, vagy hogy törődsz-e azzal, hogy kövess ezekbe a más birodalmakba... Azoknak közületek, akik igenis elkísérnek engem, kalandot ígérek, kreatív tudatmódosulást és olyan tapasztalatokat, melyek a ti fogalmaitok szerint túl vannak azokon, melyeket eddig ismertetek. Körülnézel a világban, és elképedsz annak gazdagságán és változatosságán. Gondolod, hogy a belső világ nem olyan gazdag, sőt, még gazdagabb, érvényesebb? Gondolod, hogy csak egyetlen fajtája van a tudatnak?”

Seth (Az „ismeretlen” valóság, 1. kötet)

Lynda Dahl így jellemzi Seth tanításait Tízezer suttogás: Útmutató a tudatos teremtéshez című könyvében:

„Seth nem a Nagy Kozmikus Bibliát nyújtotta át a világnak; egyetemes igazságokat suttogott fülünkbe. Ha valaki a metafizika Tízparancsolatát keresi, nem fogja itt megtalálni. Az anyag nem-dogmatikus, nem-felszínes pozíciója, mely olyan információval párosul, ami időnként elképeszti az intellektust, rengeteg – szám szerint hétmillió – olvasó figyelmét bilincselte már le. A nagynevű Yale Egyetem archívumai közé válogatta Jane és Rob munkásságát; elismerés ez az anyag minősége és jelentősége előtt. Érdekes módon ez az egyetlen metafizikai életmű, ami helyt kapott az archívumokban; a Yale egyik szóvivője szerint ráadásul egyike a leglátogatottabbaknak.”

A Seth-szövegek rendszerint nem szájbarágósak; értelmezést igényel, mit is jelenthetnek pontosan. Mára már közhelyszámba mennek (miután más „médiumok” könnyen jegyezhetőnek találták, és saját nevük alatt népszerűsítették őket) Seth olyan kijelentései, mint: „Te teremted a saját valóságod” vagy: „Azt kapod, amire koncentrálsz”.

Nagy általánosságban kijelenthetjük, hogy anyaga sok olyan előfeltevéssel szemben intéz kihívást, melyeket mindennapjainkban szokásszerűen elfogadunk, így például az ok és okozat „törvényével” szemben. Kijelentése szerint az idő valójában szimultán (egyidejű), mi pedig halhatatlan, sokdimenziós lények vagyunk. Megkaptuk az istenek ajándékát: a teremtés adományát, s a fizikai létezés fő szabálya, hogy szó szerint mi teremtjük a valóságunkat gondolataink, hiteink, érzelmeink, akaratunk és várakozásaink révén; életünk minden eseménye annak tükröződése, hogy mit gondolunk és érzünk – éppen ezért bármikor megváltoztathatjuk valóságunkat, ha nemtetszésünket váltja ki benne valami.

Túlontúl is vakmerő vállalkozás lenne azonban, ha ezek említésén kívül megkísérelnénk saját szavainkkal bemutatni tanításait. Seth szavai magukért beszélnek. Ha most ismerkedsz a Seth-anyaggal, kezdésnek javasoljuk a Seth könyve: A lélek örök érvényessége című művet. A korai Seth-ülésekből szemelvényeket találsz a Seth megszólal című könyvben. A magyar kiadások listáját megtalálod itt. Az összes (nem csak magyarul megjelent) Seth-könyv listáját megtalálod itt. Honlapunkon szemelvényeket is találsz egyelőre kiadatlan Seth-szövegekből.

következő

2005. 12. 20.

Utolsó frissítés: 2007. 09. 30.© 2003-2024. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség