Név: Regisztráció
Jelszó:

Blog

Kína a kezedben
Lucas - 2006.7.20., Csütörtök
Gondolom mindenki evett már pörköltet vendéglőben, és nem volt olyan, hogy két vendéglátó egységben ugyanolyan lett volna az íze, ami az ország más-más területén volt. Eddig rendben is van, de ma feltűnt valami. Kínaiból rendeltem az ebédet, nevén nevezve: Tojásos sült tészta, csirkemetélttel-t. (Apropó, mi a bánat az a csirkemetélt? :P ) De a lényeg: eddig bárhol ettem az országban sült tésztát, mindenhol ugyanolyan íze volt. Mondhatom, fikarcnyit sem tér el az íze a budapesti kínainak a pécsitől, vagy a kaposváritól.
 Persze megfejtettem a titkot. A már külföldön élő kínaiak óriási összeesküvéséről van szó. Az összes kínai éttermet egy csőpostahálózat köti össze a paksi atomerőmű alatt található kínai konyhával, és minden étel ott készül, ezért van ugyanolyan íze mindenhol.
 Ha nem lenne több blogbejegyzés, akkor tudjátok miért van. :)

 Más dolog, angolul tudóknak:

Ugyan a cikk már fél éves, de szerintem nagyon érdekes: Interjú Leonard Susskinddel, a húrelmélet kitalálójával
Kommentek
ycyor
Elolvastam az interjút, tényleg érdekes volt. Egyszer csak eljutnak már szeretett elméleti fizikusaink a dolgok velejéig.. :) Mindenkinek tudom ajánlani a Cikkek részben található, Nic által fordított kvantumfizikai cikket is. Bár már régóta fent van, én csak a napokban olvastam. Megérte. :)
2006.07.23. 08.45
A kommentezéshez be kell jelentkezned!


© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség