Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Blog

Mennyibe kerül a hal?
Lucas - 2006.7.21., Péntek
Úgy három héttel ezelőtt elhatároztam, hogy valóságteremtés-tesztet csinálok, és valami olyasmit próbálok beteremteni, ami nagyon-nagyon irreálisnak tűnik. Ki is találtam, egy új állatfaj legyen a cél, olyan, amiről eddig még nem is hallottak, de kikötöttem, hogy nem rovarfaj, vagy ilyen apróság legyen, mert az nem menő, hiszen sokszor hallani, hogy havonta-kéthavonta fedeznek fel újakat, hanem valami nagyobb állat, emlős vagy ilyesmi. Még el is terveztem, hogy nézegetem az Index.hu-t (reklám), és ott látom, hogy találtak egy új fajt.
 Nos, 21 nappal később mit találtam? Ma az Indexen ezt:

Emberfogú halat fogtak Texasban

(A link sajna nem lesz örökéletű, ahogy nézem, mert ahogy kerül fel újabb hír a local6.com-ra, úgy csúszik majd hátrébb a hal is, szóval lehet, hogy léptetni kell majd.)

És az Index cikke: Emberfogú hal

 Először, mikor olvastam a cikket, le sem esett, hogy mi is a helyzet, aztán kapcsoltam, hogy ho-hó, hát nekem volt egy ilyen kívánalmam.
 Most persze az a fő bajom, mint eddig ilyen esetekben mindig: amikor kitaláltam, hogy ez a jó kis lehetetlenség majd jól meggyőz végre, hogy működik a dolog, ha bejön. Bejött, de nem érzem az eufóriát, inkább nyugtázom, hogy: "Ja, ez is megvan". Kipipálva, jöhet a következő. Bár mélyen azért bizserget a dolog, hogy ez már nem olyan, amire csak úgy legyinthetnék. Persze a valóság szempontjából nincs különbség egy új állatfaj felfedezése, egy bögre tej, vagy a szeletelt kenyér megteremtése között, csak annyi, hogy amit nagynak hiszek, arról azt is hiszem, hogy több idő kell neki.
 Ideje kijelenteni, hogy recece nem így van. Szóval, barátaim a Seth.hu-n, csináljatok ti is valami hasonlót, mert remek szórakozás!


Kommentek
atta
Nagy vagy Lucas! :D

De mit szól ehez Darwin?! ;)
2006.07.22. 17.04
Lucas
:) Nem hiszem ám, hogy olyan nagy lennék. :) A legszebb az egészben, hogy semmivel sincs különb képességem, mint bárki másnak, csak igyekszem használni őket. :)

Darwin? Hmm, szerintem azt mondaná, hogy: "Leülhetsz, kisfiam, evolúcióból elégtelen!" Azután be a halat egy kategóriába, és meg is nyugodhat. :)
2006.07.22. 19.10
ycyor
Most nem azért mondom, kedves Lucas, de kitalálhattál volna valami más lehetetlenséget is.. :) Mit szólsz mondjuk pontosan 16 577 323Ft megtalálásához egy bokorban? Mondjuk zöld borítékban? Az esélye szerintem ráadásul kisebb is, mint egy új állatfaj felfedezésének, ergó a kísérlet bizonyító ereje meg nagyobb, és valszeg még hasznát is tudnád venni... :) Vagy ez a csúnya anyagias gondolkozás nem szép dolog? :))
2006.07.23. 08.53
Lucas
Hát igen, összetett a probléma. Érdekesen működik a psziché, hogy mi az, amit "nagynak" és lehetetlennek, és mi az amit "apróságnak" gondol, és nem tesz neki keresztbe. Mindenesetre kipróbálom. 21 nap múlva meglátjuk! :)
2006.07.23. 13.12
A kommentezés le van tiltva ennél a bejegyzésnél!


© 2003-2023. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség