Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Blog

Tudatos álom
Lucas - 2006.7.22., Szombat
Nic úgyis mindig noszogat, hogy írjam már le az álmaimat, de úgy tűnik, túl lusta vagyok hozzá. Mindenesetre itt a legutóbbi tudatos álmom, ami talán érdekes lehet több szempontból is.

 Nálam az álomban való tudatra ébredésnek több formája is van, de az egyik, amivel felhívom a saját figyelmem arra, hogy álmodok, az az, ha elkezdek futás közben ugrani, és egyre nagyobbat és nagyobbat sikerül, amíg a végén repülök. Nos, ez az álom is ilyen volt, egy utcán futottam, ahol jött az ugri-bugri és ekkor tudatosult, hogy álmodom.

 Frankó! - gondoltam magamban, akkor nekilátok kísérletezni. Az érdekelt, hogy hogyan formálódik az álomhelyszín az akaratom szerint. Egy kis előzmény ehhez: amikor álmodunk, akkor a helyszínváltás legtöbbször észrevétlen, fel sem tűnik, hogy már egy teljesen más terepen vagyunk, magától értetődő és természetes. Ez elgondolkodtatott, mert azért valami csak van, amit tetten lehet érni, hogy hogyan változik. A fizikai valóságban ez ugye úgy megy, hogy felszáll az ember pl. a buszra, és "helyszínt vált". Legtöbbször az utazás maga nem is raktározódik el, így én például már tapasztaltam olyat, hogy csak az tűnt fel, hogy már máshol vagyok, mint 30 perccel ezelőtt, az út teljesen kiesett. Persze, ha nekiálltam felidézni, akkor hellyel-közzel ment is, hogy mik történtek, de a legnagyobb részéről fogalmam sem volt.
 Nos, ez a tudatos álom kitűnő alkalom volt arra, hogy megnézzem, mi zajlik az én álomvalóságomban. Felrepültem jó magasra, talán 200-300 méter lehetett, és elnéztem az egyik irányba. Alattam őszies táj, fák, a távolban idilli kis falu, ahonnan iderepültem. (már 10 perccel ülök itt, és fogalmazom, hogy mi a francot csináltam, de nem tudom jól visszaadni, szóval leírom, ahogy eszembe jut. :) )
 Hirtelen jobbra fordítottam a fejem, azzal a határozott szándékkal, hogy megváltoztatom a környezetet téli tájra. A fejfordítás közben annyi látszott csak, hogy egy ponton a valóság "átcsúszik" egy másikba, és attól kezdve a téli tájat érzékeltem. Visszafordítottam a fejem, ott megint az őszi táj volt. Megint jobbra, megint téli.
 Sajnos az érzés, amit éreztem, nem visszaadható szavakban, leginkább valami Isten-flash volt, mert fennhangon hahotáztam, és elborított valami olyasmi, hogy: "Igen, ezt mind én csinálom! Minden az enyém és minden én vagyok." Azután felébredtem.

 Nic vetette fel, hogy a fizikai valóság is ugyanerre a sémára épül. Egész nap benne vagyunk az ébrenlét hipnózisában, és amikor tudatára ébredünk annak, hogy ez az egész ébrenlét látszat, és most sikerült tudatosan ébren lenni, akkor tudunk olyan dolgokat véghezvinni, amit "csodának" tartunk. Szerencsére egyre többen vannak, akik tudatosan ébren szeretnének lenni, és egyre kevésbé utalják a "csoda" területére.
Kommentek
ycyor
Rendkívül örülök ilyenkor, mikor álombeszámolót olvasok, mert mindig ösztönzést és lökést ad, hogy én is kísérletezzek vele.:) Úgyhogy köszi Lucas, légyszi ne kímélj az álmaidtól! :)

Nekem pár napja volt egy álmom, sajnos fele ennyire sem tudatos, csak eny picurkát. Többedmagammal menekültünk valahol valami elől. :) Jó megfogalmazás... Tényleg a valami a legjobb szó, nem tudom pontosan mi is volt. Egy nagy szürke massza, vagy gomolyag lehetett, nem is annyira láttam, inkább csak tudtam, hogy jön utánam. Egyszer csak hirtelen eszembe villant, mi a túróért menekülök én?? Úgysem eshet semmi bajom ha utolér. Olyan érzés villant be, hogy úgyis én irányítom az eseményeket, akkor meg mit parázok. Meg is nyugodtam rögtön, be vártam a nagy massszát, ami odaért és beborított. Rögtön kellemes érzés hullámzott végig rajtam, semmi félelmetes nem volt benne. Érdekes, ahogy most ezt írom, jutott eszembe, hogy ez az álomszitu hasonlít ahhoz a "baráti afférhoz", amiről Lucac Receptes blogbejegyzéshez írt véleményekben írtam. Legalábbis annyiban mindenképpen, mindkét esetben (az álomban a masszával kapcsolatban, és a barátommal kapcsolatban is) minden alap nélkül éreztem amit éreztem, ezáltal olyan valóságot teremtve, ami nem volt kedvemre való.)
2006.07.23. 08.28
atta
Szia Lucas!

Az egy pont a fejed egy bizonyos tartását takarja vagy egy xyz kordináta pontot a térben?

Szerintem is jöhetnek az álmok. Az is egy érvényes valóság és Seth is pártolta :)

Üdv,
Atta
2006.07.23. 17.47
Lucas
A fejtartásom végül is mindegy volt, talán úgy tudnám szemléltetni, hogy ha balról jobbra fordítom a fejem, akkor mondjuk a felénél átúszik az őszi táj a télibe, és a téli lesz ott, amit meg lehet nézni. A fejfordítás valami kapcsoló lehetett nálam, amivel jeleztem, hogy mit akarok.
2006.07.24. 15.37
A kommentezés le van tiltva ennél a bejegyzésnél!


© 2003-2023. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség