Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Blog

Szubjektív
Lucas - 2006.7.27., Csütörtök
Ma olvastam egy pár gondolatot A.J. Christiantól a weboldalán (Klassz a Ki kicsoda menüpontja, a Seth.hu-s "Ki Kicsoda a Seth-történetben"-szerű dolgot vártam, ehelyett vehetnék Finn szaunát.). Számomra a srác valahol a 6.30-as hírek és egy tökönrúgás között helyezkedik el. Több gondolatot nem fogok olvasni tőle, azt hiszem.

 Rajongóitól elnézést kérek.
Kommentek
ycyor
Hát pedig nem lenne rossz, ha olvasnál, mert igazán kíváncsi lennék a véleményedre... Én teljesen kiakadtam, mikor a "Mit keresett Isten a nappalimban?" c. könyvébe tüzetesebben beleolvastam. Először nagy reményeket tápláltam, mert első belelapozás után, nagyon hasonlított a Seth-szövegekhez. Később viszont nagyon úgy tűnt, kő kemény plágium az egész, innen-onnan (tudatosan-nem tudatosan) összeollózva. Az egész felépítése, a tárgyalt témakörök, gondolatok mind-mind Seth könyvekre hajaznak. Még csak Seth által említett konkrét példákat is belevett sajátjaként.. Emlékszem, nagyon-nagyon morci lettem rá akkortájt.. Szerintem szerzői jogokat is sért a csávó. Ti akik jól ismeritek a Seth-szövegeket, tuti ráakadnátok egy-két "ismerős" részre.. Én úgy vélem ráakadtam párra.

De legalább nagyon jól megél belőle...

Rajongóitól én is elnézést kérek..
2006.07.27. 16.19
Lucas
Lehet, hogy ráveszem magam, egy rövid belepillantás erejéig, de sokat nem fogok szerintem foglalkozni vele, de a mélyebb véleményalkotás kedvéért ennyi belefér. :)

Melyik részre utaltál, ami szerinted "ismerős"?
2006.07.30. 17.13
atta
Elolvastam a honlapján az ÉLET, a Tanulás Tudatossága c. írását. Nos... Nem is tudom. Valamit jól sejt, de túlzásba viszi. Önmagának ellent mond. Tetszetős szöveg, de ha kicsit is belegondolok, szerintem nem arról van szó amit ő erőltet. Lehet, hogy megvilágosodott lélek, de nekem nem jött be :(
2006.07.30. 17.30
ycyor
Emlékszem pár éve, mikor kezembe került A.J. Christian könyve, több oldalnyi Seth által mondottakhoz való hasonlóságot is kiírtam. De kidobtam a lapokat. Maga a stílus, a könyv szerkezete, értsd párbeszésdes forma, egy bölcs ember diktálja a barátjának és a témakörök, szinte koppintják a Seth-szövegeket. Szerencsére nem vettem meg, így most nem tudok idézni.. Egyre biztosan emlékszem: példaként említi, hogy képzeljük el, mintha a szék mellett, amit nézünk, jobb és bal oldalon is sok sok másik szék sorakozna egymás mellett.. Ez egy az egyben Seth példája... Sajnos nem tudom mire hozta Seth ezt a példát, s mire ez a másik megvilágosodott bölcs (jaj, elfelejtettem kitenni az idézőjeleket...). Talán ti jobban emlékeztek az adott seth hasonlatra.

Üdv mindenki!
2006.08.02. 23.29
A kommentezés le van tiltva ennél a bejegyzésnél!


© 2003-2023. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség