Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Blog

Azt kapod
Lucas - 2006.7.31., Hétfő
 Allen Carr, aki híres amerikai dohányzás-ellenes kampányaival lett közismert, elbaktatott egy orvoshoz, ahol megállapították, hogy bizony tüdőrákja van. Valahogy nem voltam meglepve, hiszen "azt kapod, amire koncentrálsz". Hiába dohányzás->tüdőrák-ellenes vagy, akkor is a dohányzásra és a tüdőrákra koncentrálsz, azt erősíted. Mint a harc a békéért. A köznyelv persze a "sors fintorának" hívja, én pedig törvényszerűségnek. Mint Kyle Minogue, aki a mellrák ellen harcolt, majd mellrákja lett.
 Jól meg kell tehát gondolni, hogy mi ellen küzd valaki, mert mint ahogy Seth is mondta: csak a békeszeretet hoz békét.
 Persze érdekes belegondolni abba, hogy ha valaki küzd a béke ellen, akkor vajon békét teremt-e?
Kommentek
Richárd
Jó meglátás!Nekem az a magyar főbíró jutott eszembe,aki még az "átkosban"rettegett módon szórta a halálos ítéleteket,és nemrég hunyt el,mert tévedésből megmérgezték egy étteremben.Annyira hitt abban,hogy az egyik embernek joga van elvenni egy másik életét,hogy az-szerintem-így ütött vissza.
2006.08.01. 08.26
Richárd
Még az ugrott be,hogy talán azért ezt az indirekt idegenkezűséget választotta,mert abban is erősen hihetett,hogy csak a rossz emberek életét jogos ily módon elvenni,és magát pedig jó embernek tartotta.
2006.08.01. 09.23
Lucas
Szerintem is így üthetett vissza a dolog. Mindenesetre érdekes, hogy milyen szempontok alapján tarthatta magát jó embernek. De azt hiszem, mi is sötétben tapogatózunk e téren, mert morális és erkölcsi döntéseket hozunk, annak pedig a valóság működéséhez vajmi kevés köze van.
2006.08.04. 00.36
Richárd
Nyilván társadalmilag,az elfogadott többségi normák szerint.Nem vitaképp,de azért a világ szerintem erkölcsi alapvetés is,az más kérdés,hogy rendre félremagyarázzuk...
2006.08.04. 16.57
Nic
"Persze érdekes belegondolni abba, hogy ha valaki küzd a béke ellen, akkor vajon békét teremt-e?"

:) Haha, ez vicces szerintem. :) Gondolom, attól függ a válasz, hogy mi az oka a "nem tudsz úgy elérni valamit, ha valami más ellen küzdesz"-elvnek.

Találtam egy idevágó Seth-idézetet:

"Van egy rövidzárlatot okozó folyamat, melyben még a jó szándékok is eltorzulnak, és más célokat kezdenek szolgálni. Amikor félnek valamitől, olyan erősen félnek tőle, és olyan intenzíven koncentrálnak rá, hogy vonzzák, ahelyett, hogy taszítanák. Ne a háborútól való félelem jellemezze a megközelítést, hanem a béke szeretete; ne a gyengélkedő egészségtől való félelem, hanem a jó egészségre való koncentráció; ne a szegénységtől való félelem, hanem a Földeteken hozzáférhető korlátlan készletekre való koncentráció. A vágy vonzást gyakorol, de vonzást gyakorol a félelem is. A komoly félelem nagymértékben veszélyes e tekintetben és ebben az összefüggésben." (A korai ülések, 8. könyv, 337. ülés)
2006.08.17. 20.50
Nic
Szóval ha valaki nagyon fél a békétől, és így küzd ellene, elvileg békét teremthet. :)
2006.08.17. 20.51
A kommentezés le van tiltva ennél a bejegyzésnél!


© 2003-2023. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség