Név: Regisztráció
Jelszó:

Blog

Arc
Lucas - 2006.8.4., Péntek
Kimentem az @rc díjátadóval egybekötött tüntetésére, igaz véletlenül futottam bele az eseménybe, már ha feltételezzük, hogy véletlen létezik. Mindenesetre ami ott volt, az összhangban áll a Carr-féle eseménnyel, mert kiderült, hogy Arcék is hallatni akarják a hangukat több dolog ellen is. A fő téma a romák hátrányos megkülönböztetése volt, amit sok izgalmas statisztikai adattal is igazni szerettek volna, illetve a másik része a dolognak a közöny ellen szállt síkra.
 Kontrasztos volt, mert az a kb. 4000 fő, aki ott volt, jórészt nem roma volt, sőt, romát nem is láttam igazán. Fellépett a színpadon a Romano Drom (remélem így írják), amely zenekar roma folkot játszik. Előzőleg megtudtam, hogy a magyar rendőrök 80%-a gondolja úgy, hogy a roma életmód egyúttal bűnöző életmód is, illetve hogy a magyarok brutálisan intoleránsak és kirekesztőek. Klassz volt látni, hogy az Arcoknak sikerült ad hoc olyan tömeget összehozniuk, akiknek szinte kivétel nélkül tetszett a Romano Drom előadása, tapsoltak, táncoltak, éljeneztek, jól érezték magukat, és nem hozták a statisztikát, miszerint 10-ből legalább 7-nek morcosan kellett volna állni, és anyázni, hogy mit csinál pár cigány a színpadon. Nem volt semmilyen "magyar égre magyar UFO-t" hangulat. Lehet, hogy szembevilágítottak a színpaddal a lámpák, és nem látszott a tömeg odafentről. :)
 Nos, csak annyit akartam kihozni az egészből, hogy nem volt nekem egészen kerek ez az egész elszántan nyomulunk valami ellen érzés.
 Kiváncsi vagyok, hogy a közöny ellen hogyan kívánnak tenni? (Ja, volt ám "Csináljatok valamit!" közönség skandáltatás is, ahol Novák Peti énekeltette a jónépet.)
 Na mindegy, majd ha pozitív eszmék és pozitív gondolatok lesznek terítéken, akkor csatlakozom majd én is. Meg kéne érteni, hogy a "Le a háborúval!" és az "Éljen a béke!" nem ugyanazt jelenti. De addig még sok víz le fog folyni a Dunán, mire Novák Peti Sethet olvas és tudatosan valóságteremt, pedig nem lenne rossz, ha hamar bekövetkezne.

Egyéb:

Ycyor, találtam 14.000 Ft-ot az utcán, az beleszámít, vagy mindenképpen egyben kell a 16 milla? :) (Apropó, 16 milla nem fér bele egy borítékba! :) )
Kommentek
ycyor
Gondolod Lucas, hogy nem én hagytam ott neked a pénzt? :) Csak kíváncsi voltam bevonzod-e a valóságodba.. :) Amolyan próba volt részemről, amin sikeresen átmentél, most aztán jöhet a 16 millió. :) Készülj!! :))

Nagy pénz, nagy boríték.. :)

Ui.: Mellesleg gratulálok a pénzteremtéshez! :))

üdv
ycyor
2006.08.04. 10.24
Richárd
Nekem a szexuális másság harsány felvonulói jutnak eszembe.Ők is mintha a többségi társadalommal szembeni különállásukat hangsúlyoznák az éves felvonulásukon,úgy tűnik,nem a párbeszédet keresik.Nem kívántam senkit megbántani.
2006.08.04. 16.55
A kommentezéshez be kell jelentkezned!


© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség