Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Blog

Karma?
Lucas - 2006.8.8., Kedd
Seth könyve I. 217. oldal: "Ha gyűlölöd a betegséget, akkor következő életedben betegség kínozhat, mert gyűlöleted odavonzza hozzád."

 Nem is olyan régen figyeltem fel erre a mondatra. Nem is a reinkarnációs dolgok fogtak meg benne, hiszen ezek ugye egyszerre történnek, és így kihatással vannak egymásra a különböző életek, hanem a mondat második fele. Ez is újra csak a valami ellen tevékenykedni kérdéskörhöz kapcsolódik, szóval úgy tűnik, mostanában ez van a figyelmem fókuszában. Igazából csak morális kérdések merülnek fel bennem, hogy ha teszem azt éhezni látok valakit, vagy koldulni, akkor mi a helyes cselekedet. A valóságteremtés szempontjából nincs jó vagy rossz. Azt kapod, amire koncentrálsz. De mégis valahogy affelé húz az ember, hogy segítsen a rászorulókon. Ez viszont csapda a fentiek szerint, hiszen minél több rászorulóra koncentrál az ember, annál többen lesznek, de ha nem venném figyelembe a rászorulókat, hanem úgy állnék a kérdéshez, hogy mindenkinek van elég, akkor nem is találkoznék a valóságomban rászorulókkal. Vagy nem tudom. Nehéz objektív hozzáállást kialakítani, talán nem is lehet.

 Amúgy mindenkinek javaslom, hogy ha nem látogatott el még Lillafüredre, akkor tegye meg, mert gyönyörű vidék. Klassz sétákat lehet tenni arrafelé, és kitűnő hely a kikapcsolódásra vagy gondolkodásra.
Kommentek
atta
Szia Lucas!

Azt hiszem nem kellene ennyire sarkítottan kezelnünk a valóságteremtést. :)
Már születésünk előtt kiválasztunk magunknak bizonyos kereteket. Elfogadtuk a rászorulók létét. Ezen persze lehet változtatni, de valószínűleg nem ennek a kérdésnek a megoldása jelenleg a legérdekesebb számunkra. Ez az én véleményem. Uff :)

Szép hely, gyerekkoromban voltam ott utóljára.

Üdv,
Atta
2006.08.09. 20.43
Lucas
Bölcsen szóltál! :) Azt hiszem, megfogadom.
2006.08.09. 21.32
Richárd
Atta,az,hogy mennyiben érdekes,az már a fókuszon,szabad akaraton is múlik...Nekem az is dilemma,hogy elég-e gondolatban foglalkozni vele egyéni fontosság-érzet szerint,vagy tenni is kell valamit aktívan,tehát az erkölcs és a valóságteremtés viszonya is érdekel ilyen kérdések felmerülésekor.
2006.08.10. 03.50
atta
Természetesen szabad akaratunk alapján bármikor beléphetünk pl. egy szegényeket segítő rendbe. Csak arra gondoltam, h talán nagy fába vágjuk a fejszénket, ha rögtön a Szegénységet akarjuk megszüntetni.
2006.08.10. 19.56
A kommentezés le van tiltva ennél a bejegyzésnél!


© 2003-2024. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség