Név: Regisztráció
Jelszó:

Blog

Nappali transz
Lucas - 2006.8.10., Csütörtök
Mostanában azon kapom magam rendszeresen, hogy azt figyelem, az emberek, akikkel találkozom, mennyire el vannak foglalva a "kivülről", a világból érkező információkkal. Ki mit csinált, ki mit nem csinált, mondott, tett, akármi. Egyre inkább olyan érzésem van, mintha tényleg nappal is álmodnék, álmodnám az életem, a tetteim, a vágyaim, meg úgy általában a fizikai valóságot, és ha eszembe jut valóságtesztet csinálni, akkor csak úgy, mint álmomban, rácsodálkozok, hogy milyen szervező elvek mozgathatják a valóságom.
 Szintén a Seth Beszél (Seth könyve - első rész) egyik fejezetében van egy talán idevágó utalás, amikor azzal az arab taggal foglalkozik Seth, aki nem tudott dönteni Mózes és Allah között (érdekes páros). Azt mondja Seth (159. o.), hogy: "Egy barátom és még néhányunk segítségével megrendeztük a ceremóniát [...] meg kell értsétek: a helyzetet a férfi hite hozta létre, és mi azért játszottuk végig, hogy felszabadítsuk őt."
 Hopp, akkor most mi is az ábra? Az arabunk hiteivel megteremtett egy helyzetet, amiben Allahnak meg kellett küzdenie Mózessel a lelkéért. Erre Seth és társai mit csinál, végigjátszik egy szitut, amiről viszont úgy beszél, hogy ők találták ki, hogy segítsenek az arabnak. Akkor végül is kinek a teremtése volt az egész csetepaté?
 Talán valamilyen kooperációt tudok feltételezni megoldásként, hogy mindenki hozzátette a maga kis teremtését az eseményhez, ami cseppet megnyugtató, mert ellentmond a szolipszizmusnak, viszont felmerül a kérdés, hogy hol ér véget a valóságom megteremtése, és hol jön be a többiek valósága az enyémbe. Vagy melyik a domináns, ami aktualizálódik? Amiről Seth beszél, abból úgy jön le, hogy az övék volt az ötlet, hogyan kéne felszabadítani az arabot, de mégis azt mondja, hogy arab volt, akinek a hitei megteremtették mégis az eseményt.

 Azt hiszem, passzolom most a választ.
Kommentek
Richárd
A fenébe,mindent lekommentezek...Jó kis dilemma,Lucas.Nekem a választások jutnak eszembe,hogy az aktuálisan a vesztes oldalon levő "elkötelezett"választók maguk választották-e a számukra kedvezőtlen helyzetet,vagy a tudatközösség döntésében osztozik mindenki?Tehát saját,vagy alávetéses döntés-e a jelen lehetségesség kiválasztása?Nem tudom a választ,de hiszem,hogy szabályozott a rendszer.
2006.08.11. 03.32
atta
A "Mindent Egymaga Csináló Tudat" elképzelése mellett, talán megfontolandó lehet a "Sokmindent Együtt Csináló Tudatok Szabad Munkaközössége" ötlete is :)
2006.08.11. 20.34
ycyor
Én ezt valahogy úgy tudom elképzelni, hogy az arabban megérett a vágy, a szükséglet a belső konfliktusának a feloldására. Ezt Seth és a társai érzékelték és az arab meglévő hiedelmeihez illeszkedő, kreatív történetet hoztak létre, aminek megtapasztalására tehát megvolt emberünkben a vágy. Ezt a történetet aztán átélte, méghozzá pontosan abban az egyedi formában ahogy más ugyanezt nem is élhette volna át. Tehát valami közös teremtés lehetett, aminek lehetőségét egyrészről arabunk azon vágya adta, hogy feloldja a bene feszülő hiedelmek közötti konfliktust, másrészt a "segítők" segítségnyújtással kapcsolatos hiedelmei (lehet esetükben hiedekmekről beszélni mellesleg?), illetve ezek találkozása. Aztán hogy ezt az immár közös teremtést ki hogy élte meg, az már megint saját, egyéni teremtés lehetett. És szerintem valami hasonló történhet minden "mass event" esetén, vagy akár csak két ember közütti interakcióban is. Szerintem. :)
2006.08.12. 23.28
Richárd
Ycyor,ez kiváló összefoglaló volt,nagyon tetszett.Egyébként,ha szabad megkérdeznem,honnan ered a nickneved?Csak érdekel,nem ismerem a név jelentését/ha van többletjelentése/.
2006.08.17. 04.38
ycyor
Szia Richárd, köszi :) Ycyor= a "You Create Your Own Reality" angol kifejezés kezdőbetűi.. :) magyarul: Te teremted saját valóságodat.. :) Gondolom így már ismerős.. :) Köszi, hogy szóltál kettő blogbejegyzéssel feljebb, mert elkerülte volna a kérdésed a figyelmemet. :)
2006.08.18. 10.15
Richárd
Köszönöm,így már értem.
2006.08.18. 16.51
Richárd
Egyébként látszik,kinek hogy megy a fogalmazás,sikerült "naplófőcímnek"elneveznem a blogbejegyzést,D.
2006.08.18. 16.53
A kommentezéshez be kell jelentkezned!


© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség