Név: Regisztráció
Jelszó:

Blog

Éber álom
Lucas - 2006.8.19., Szombat
 A minap volt egy különös élményem, ami elgondolkodtatott kicsit. Megint autóban ültem -lassan ott töltöm a fél életem-, és mentem hazafelé. Baromira álmos voltam, és biztos ti is ismeritek azt az érzést, amikor már elkap majdnem az álom, és az elalvás előtt még egy kellemes bódult hangulatba kerül az ember. Na, nekem is ilyesmi volt a tapasztalatom, csak nyitott szemmel. Nem tartott tovább 10 másodpercnél, de az megdöbbentő volt. Mintha a hétköznapi valóság szétcsúszott volna, és elkezdte volna átadni a helyét valami másiknak. Néztem magam elé az autópályán, és teljesen olyan érzésem volt, mintha egy másik valóságban lennék, ami csak hasonlít arra, amilyen a megszokott valóságom, de nem az. Nagyon képlékenynek és -jobb szó híján- folyékonynak éreztem mindent. Azután kapcsolt a tudatom, és megint minden a régi volt.
 Gyerekek, ne próbáljátok ki ezt vezetés közben, mert veszélyes! :)

Mostanában egyébként gyakran jut eszembe az a szó, hogy "nyörf", tudja valaki, mit jelent? :)
Kommentek
ycyor
Akkor inkorporálnám a "nyörf" szó jelentését... Sumari kifejezés, Seth utolsó szava Jane-en kereszetül a készülő filmben. Többféleképpen is értelmezhető. (Alkalmasint tudnunk kell, hogy a sumari nyelv felettébb tömören képes kifejezni igencsak hosszú kifejezéseket, amint azt a "hej sumári, sumári!" kezdetű népdal is megőrizte egy sumér kőtáblán.. de erről majd legközelebb..) Szóval: 1. "És ne feledjétek... a legfontosabb üzenetemet... engedjétek... ki... Willyt a szekrényből..." 2. jelentés. "Inorporáljatok nyitott csakrákkal... alkalmasint..." 3. jelentés: "Óooohh, shhíít, deccc éjjj.... grréééííjjt sonngg.. veel dán bojzz.. jor ábszolúúteli fánntássztik, Szets end árszízz..."

Persze itt most nincs kellő hely és idő a "nyörf" szó összes jelentését feltárni előttetek, főleg mivel napról napra, sőt, talán óráról órára újabbnál újabb magyarázatok látnak napvilágot tudományos körökben.. Mindenesetre várjuk a legújabb fejleményeket..
2006.08.20. 23.52
atta
Oké, de meg kell világítanom a "nyörf" szó eredetét is.
"Hangutánzó szó. Eredetileg a komloszaurusz adta ki ezt a hangot miután inkorporált vmit. Jelentései: 1) Ez igen! Jól esett! 2) Elégedett vagyok. 3) Fizikai, spirituális és mentális rendszerem kielégítőleg inkorporált vmit.
(Forrás: A. Th. Thomamül: A szauropodák hangképzésének hatása az emberi és egyéb nyelvekre, Port Moresby 2001. [hiri-motu nyelven])
2006.08.21. 19.58
ycyor
Aki esetleg még nem hallott volna A. Th. Thomamül-ről, feltétlenül olvassa el ezt: www.realfactsaboutthomamul.org/komlosaurusbrutalicus/language.htm.
2006.08.24. 22.19
Komloszaur Brutálka
Nyörfi
2006.08.25. 01.21
atta
Lucas, szerinted Komloszaur Brutálka olvasta a szabályzatot. Erre a részre gondolok: "Minden felhasználó saját kizárólagos felelősségére használja a Seth.hu honlapot." :)
2006.08.26. 20.17
A kommentezéshez be kell jelentkezned!


© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség