Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Blog

Három
Lucas - 2006.9.7., Csütörtök
 Három lehetőség közül melyiket élnéd meg leginkább:

1. Legyek tudatában a fizikai rendszer illuzórikus voltának, tökéletesen tudjam manipulálni tudatosan
2. Legyen birtokomban olyan tudás, hogy bármilyen kérdésemre választ kaphassak azonnal
3. Egy tortát kérek

Hogy melyiket választanám? Elgondolkodnék a tortán, mert a másik kettő eredményeként eltűnne a fizikai valóság kihívásnak lenni. Bár igencsak kíváncsi vagyok, hogy hogyan néznék egy napfelkeltére, ha tudatában lennék, hogy az egész a pszichém része, és akár le is kapcsolhatom a napot.
Kommentek
for-gee
Azt hiszem az első kettő szorosan összefügg. Legalábbis ha a 2. teljesül akkor onnan már csak egy kis lépés hogy felismerjük az 1-et.

Mindenesetre sokszor eszembe jut hogy mennyivel egyszerűbb volna ha lenne egy saját bejáratú Seth-em, aki rögtön könnyen értelmezhető választ ad az egóm kérdéseire... Ycyor barátom erre azt mondja hogy minden válasz bennem van, és milyen igaza van. Csak egy örökkévalóság míg azokat előbányászom valahogy...
2006.09.07. 14.59
atta
Látszik, hogy nem vagytok eredeti gondolkodók. :) Én amikor ezt olvastam: "Legyek tudatában a fizikai rendszer illuzórikus voltának" elkezdtem töprengeni, hogy mit is akar Lucas a ezekkel a kis rovarokkal :D Picit később végig olvastam és jót derültem saját felületességemen :)

Én mindig a 2. változatot szeretném, de egyben utálnám is ha mindig mindent tudnék. Szerencsére Seth szerint a fejlődés sose áll le...
2006.09.07. 20.19
for-gee
Ez az! A másodikat választanám, ezáltal rájönnék az elsőre, aztán a tökéletes manipulációs képességemmel teremtenék egy tortát... :)
2006.09.07. 20.31
Eilyar
Nem kérdés: torta. Ha mindent tudok vagy mindent meg tudok oldani, mit keresek a fizikai valóságban? :)
2006.09.08. 13.54
ycyor
Na hát még jó hogy torta..:) Eilyar-ral felezünk, For-gee meg teremtsen magának külön tortát.. :)) Hidd el meg tudod csinálni, hiszen minden válasz benned van :) Csak engedd el magad, higgy magadban.. :))))))))

Remélem For-gee barátom megbocsát, hogy már itt is elkezdtem cikizni.. :)

Hát Atta, nehéz volt megfejtenem milyen rovarokra gondolsz.. Aztán rájöttem.. "Legyek".. Lassú vagyok már látjátok.. Pedig minden tudás bennem van. :)))
2006.09.08. 15.56
Richárd
Üdv,úgy látszik,bennem mohó a tudásvágy,mert gondolkodás nélkül az 1.lehetőséget választanám,szerintem az nem venné el az élet savát-borsát,sőt.
Mindemellett legjobban a 2.vonz,azt viszont csak azzal a feltétellel vállalnám "be"esetleg,hogy csak annyi tudást kapok,amit el is tudok viselni.Persze bizonyos szempontból ez már most is megvalósult...
Hát így látom én,nem túl bölcsen.
2006.09.08. 16.39
atta
Elnézve a vágyakat én egy cukrászdát szeretnék :)

Egyébként a 2. szerintem magába foglalja az 1.-t.

Szerintem tényleg bölcsen látod, Richárd!
2006.09.08. 19.43
A kommentezés le van tiltva ennél a bejegyzésnél!


© 2003-2023. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség