Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Blog

Spanyol viasz
Lucas - 2006.9.7., Csütörtök
"Brit kutatók" feltalálták azt, ami eléggé közismert már egy ideje. Miért kell a tudománynak állandóan a sor végén kullogni abban, hogy elismerjen jelenségeket, vagy azok lehetőségét?

Az Index cikkére a link
Kommentek
for-gee
Ugyanezt a cikket akartam ma belinkelni a "Seth és tudomány" topicba. Utánanéztem a kutatónak aki ezeket az eredményeket prezentálta (Rupert Sheldrake nevű angol biológus, http://www.sheldrake.org/), és persze nem örvend nagy elismerésnek a tudóskollégák között, sőt egyenesen tudománytalannak tartják a módszereit. Mindenesetre érdekes kérdéseket feszeget, mint az a triviális eset hogy megérzed azt ha figyelnek. Velem is többször megesett hogy "megéreztem" amikor hívtak pedig nem volt nálam a telefon.
2006.09.07. 16.11
atta
Rupert Sheldrake neve rögtön ismerős volt: jól emlékeztem, nagy dobása, szerintem, a morfogenetikus mező kitalálása volt :)
Kár, hogy ilyesmire fecsérli az időt. A telepátiát már tudományosan is többször bebizonyították. Tkp. épp az a szégyen, hogy a tudósok nagy része továbbra is tagadja, pedig már az ő módszereikkel is igazolták létét.
2006.09.07. 20.13
ycyor
Sheldrake -ről nekem is a morfogenetikus mező elmélete ugrott be rögtön. Elég durva, hogy ilyen dolgokat mint pl a telepátia még nem fogadnak el hivatalos tudányos körök kész tényként, de amíg ez a helyzet, én örülök neki ha minél többen foglalkoznak a kérdéssel. :) Lassan csak lesz áttörés ezen a téren, én amondó vagyok hajrá Sheldrake, add meg nekik.. :)
2006.09.08. 18.44
A kommentezés le van tiltva ennél a bejegyzésnél!


© 2003-2024. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség