Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Blog

Értékelés
Lucas - 2006.10.16., Hétfő
 Tegnap éjjel nem igazán tudtam aludni, és a TV-t kapcsolatva a Végtelen Határokba futottam bele. Mindig van valami "mély" tanulság a részek végén, ez a mostani viszont érdekes volt. Kb. így hangzott: "Csak a halál küszöbén tanuljuk meg értékelni az élet szépségeit."
 Gondolom azért került a valóságomba ez a mondat, mert rá akart mutatni, hogy valami hasonlót gondolok, vagy, hogy gondolkozzak el ezen. Azt kell mondanom, hogy valóban így gondolkodom, és jól jött, hogy szembesültem vele. Azt hiszem, mostantól arra fogok törekedni, hogy értékeljem azokat a szépségeket az életemben, amikkel találkozom, és másokat is erre fogok bíztatni. Szóval, kedves blog-olvasó, most hogy ezt olvasod, dőlj hátra egy percre, és vedd észre azokat a dolgokat, amik kedvesek neked az életedben. Lehet, hogy első látásra azt mondod majd, hogy nincs, vagy nem ér semmit az, amit találsz, de gondold újra! Semmivel sem rosszabb a kisebb-nagyobb pozitív dolgoknak örülni, mint "felelősségteljesen" aggodalmaskodni a negatívokon.

 Azt hiszem, az, hogy mi lehet belőlünk csak attól függ, hogy minek tudjuk elképzelni magunkat, amiben hinni is tudunk. Csak a saját kreativitásunk szab határt a megvalósítható élményeinknek. Bátran bele kell vágni felépíteni a saját énképünket képzeletben olyanná, amivé válni szeretnénk. Számomra kezd nyilvánvalóvá válni, hogy rohamosan érkezik a megerősítés az elhatározást követően. Remélem te is meg fogod tudni erősíteni ezt! Ha igen, írd meg mindenképpen! :)
 Nekem sokat segített, hogy úgy álltam hozzá, hogy egy hétig kipróbálom, mint játék. De akkor valóban csináltam minden nap. Igaza van Sethnek, gyorsabban megvalósulnak a dolgok, mint hinnénk.
Kommentek
Nic
Én úgy látom, nem csupán kreativitás kérdése a dolog, hanem önbecsülésé is; és hogy ez utóbbi mitől függ, nem tudom.
2006.10.17. 22.45
A kommentezés le van tiltva ennél a bejegyzésnél!


© 2003-2023. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség