Név: Regisztráció
Jelszó:

Blog

Kerülőút
Lucas - 2006.10.24., Kedd
 Ahogy látom, mások hiteit sokkal könnyebb felismerni, még akkor is, ha van benne egy kis csavar. Egyik ismerősöm meglehetősen tart attól, hogy kirabolják a romák. Folyamatosan mindenféle óvintézkedést tesz, hogy nehogy betörjenek hozzá, vagy meglopják az elképzelt cigány bűnözők. A minap pedig meg is történt vele, noha nem úgy, ahogy elképzeli a kirablását, hanem kerülőúton. Napközben bejött hozzá egy cigány srác, azzal, hogy van egy eladó digitális kamerája. Emberünk nézegette, forgatta, persze a srác közben folyamatosan beszélt, próbálta rávenni, hogy vegye meg. No, ez olyannyira sikerült, hogy kettőt is vett egyszerre 220 ezerért. Külön finomság a dologban, hogy előtte még rá is telefonált az egyik ismerősére, hogy mondjon valamit, mennyibe kerül egy ilyen kamera, és az ismerős azt állította, hogy darabja kerül 240 körüli összegbe. Tehát a jó üzlet tudatában vette meg a két kamerát.
 No, innen viszont érdekessé vált a történet, mert jó egy hét múlva kiderült, hogy ebből a kamerából ugyanazon a néven két fajtát is árulnak, csakhogy az egyik valóban 240 ezer körül kapható, a másik meg 40 ezerért. Szóval a hiteknek megfelelően, még a látszólagos körültekintés ellenére is, "kirabolták" az ismerősömet a romák. Pedig még óvintézkedéseket is tett, de úgy tűnik, annyira erősen hisz abban, hogy vele ilyesmi történhet, hogy minden elővigyázatossága ellenére is a tapasztalatába vonzza.
 Egy ideig úgy tűnt, mintha lebegne a dolog a "tényleg sikerült jó üzletet csinálnom" és az "átvertek a cigányok" között, és egy hét kellett hozzá, hogy eldőljön az egyik irányba.
Kommentek
A kommentezéshez be kell jelentkezned!


© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség