Név: Regisztráció
Jelszó:

Blog

Csend
Lucas - 2006.11.7., Kedd
Mint láthattátok, egy ideig nem volt új post a blogban, kicsit visszavonultam elmélkedni. Azt hiszem, mindenkinek szüksége van alkalmasint némi csendre, hogy elmerüljön a saját pszichéjében, értékeljen és átértékeljen, számot vessen az addigi életével, cselekedeteivel. Az eltelt napokban én ezt tettem, több-kevesebb sikerrel. Mindenesetre azt elmondhatom, hogy nagyon tanulságos volt, de különösebben nem akarok senkit sem fárasztani a részletekkel, a legnagyobb része mások számára úgyis tömény unalom lenne. Ennek kapcsán jutott eszembe, hogy vajon mennyire lehet érdekes valaki élete mások számára. Él, tapasztal, örül, búslakodik, de végső soron mégis csak ő éli át azokat az érzelmeket, és még ha hűen is számol be róla, akkor is csak másodkézből értesülnek róla a többiek. Felderengett a médiában látható "hírességek" élete is, akiknek a teljesen hétköznapi dolgai úgy vannak beállítva, mint valami óriási történés. Kit érdekel, hogy Csonka András szerelmes e-mailt kapott? És ekkor, hopp, jött a felismerés. Úgy tűnik, sokakat. Miért? Mert naponta 300 ezer ember vásárolja meg a Blikket és a hozzá hasonló lapokat, hogy ilyenekről olvashasson. Nem találtam magyarázatot a miértre, pedig érdekelne. Túl sekélyes oknak találom, hogy azért szeretnek olvasni mások életéről, mert a sajátjukat üresnek találják.
 Mindenki megtalálhatja a saját életében a szépséget, az örömöt, a kedvességet. Úgy gondolom, a psziché alapvetően a vitalitásra és boldogságra hivatott, nem pedig az ellenkezőjére. Az ürességet senki sem viseli el hosszú távon, de úgy tűnik számomra, már rövid távon is elkezdi kompenzálni.

 Egy kicsit más téma: olvastam egy cikket Mr. Táltosról, vagyis Kovács Andrásról. (A cikk itt található.) Saját bevallása szerint a Guns n Roses-t kezelte meg John Lennon özvegyét is, és ha Axl-nek és Yokonak jó volt, akkor csak lehet benne valami. (Ugye, mivel híresek, ezért akit választanak az valahogy hitelesebb lesz.) Szóval, a honlapján található információk alapján még azt is el tudom képzelni, hogy felkeresem őket, már csak a móka kedvéért is, főleg, hogy kiderüljön, van-e rajtam valami szellem. Ez egyébként nagyon ügyes, mert arra az emberben való elemi félelemre alapoz, ami a parazitáktól való rettegésben nyilvánul meg.

 Van esetleg valakinek valamilyen tapasztalata táltos ügyben?

(Ahogy látom a fórumukban szóba került Seth. Hihi... menő! :) )
Kommentek
Bazsi
Hali!

Van egy ismerősöm, aki ilyesmivel foglalkozik. Egyszer beszélgettem vele erről és azt mondta, hogy megnézi van-e rajtam szellem. Belül mosolyogtam, de a kiváncsiság hajtott és belementem.
Kezelésbe is vett(persze 40 km-es távlatból). Utána felhívott és kérdezte, hogy jobban érzem-e magam.
Ugyanis kiderült, hogy 12 szellem volt rámtapadva, természetesen ő az összestől megszabadított :)
2006.11.07. 11.28
Solka
Szia Lucas :)
Én ugy gondolom, hogy saját szellemünk van rajtunk, ami nagyon sokszínű. Seth töredékeknek nevezi a sokféle megnyilvánulásunkat, és természetesen, mivel mi hoztuk létre ezeket, kötődnek is hozzánk rendesen. Én nem hiszek az ilyen féle szelleműzésben. Ha nem adunk figyelmet egy nem éppen szimpatikus "részünk"-nek, akkor nem zavaró a létezésük sem. Pl. a félelmünk által is hozunk létre ilyen megnyilvánulást magunkban, aki, ha valamitől félni kezdünk, ezáltal megerősödik és akár az őrületbe is kergethet.
2006.11.07. 16.25
Richárd
Érdekes dolgok ezek.Az említett táltos felesége még az újságokban is szerepelt,és nem pozitív szenzációként...
A másik hasonló figura a Gyurcsok távgyógyító,ő egy barátom ismerősét komoly pénzért "energiázta",majd az 2 napra rá meghalt.
Azt nehéz megítélni náluk,hogy menniyben alapulnak a dolgaik a hiedelmeiken,és mennyiben tisztán az üzleti érdeken.
Ez a szubjektív véleményem volt.
2006.11.07. 20.30
borzas
Sziasztok!

Most jövök a Táltos Klub-ból. A Mom művelődési ház nagyszínháztermében volt.

A szünetben beszélgettem Kovács-Magyar Andrással.
Az igazság az hogy csak röpke pár szó erejéig tudtam beszélni vele.
Mondhatni befejezte a beszélgetést.

Nem.

Senki ne gondolja azt hogy vitatkozni mentem volna, vagy hogy hecceljem...

Azért mentem el az előadásra, mert meg akartam kérdezni tőle, hogy tud-e Magyarországon médiumokról, mert ez engem nagyon érdekel.

A szünetben azt mondtam neki, hogy láttam a honlapjukon, hogy nagyon sok érdekes dologgal foglalkoznak és igazából azért jöttem el ide az előadásra hogy megkérdezzem, hogy foglalkoznak-e médiumokkal is és hogy tud –e Magyarországon médiumokról és hogy el lehet-e érni őket és lehet-e velük beszélni.

Azt felelte hogy igen tud róluk, hogy vannak és valami elérhetőségről beszélt hogy tud ebbens egíteni..

Mondtam, hogy engem azon jellegű médiumok érdekelnének, mint például Jane Roberts volt , esetleg hallott-e seth-ről és ha igen akkor mi a véleménye róla

Azt felelte hogy igen, és olvasta minden könyvét és hogy tudja hogy amerikai volt az illető…
Valamint Seth 4-es szintű médium volt és hogy ő 2-es szintű médiumoktól tudja azt, amit nekünk elmond.
Majd úgy fojtatta, hogy a seth az egy nekem megfelelő mese de hastználható.

Ekkor kiakadtam, és csodálkozva kérdeztem tőle, hogy

-A seth iratokra gondol?

-Igen, de most nem tudja folytatni….Magyarán, Kovács András táltos ismeri a seth iratokat és lekicsinylően beszélt róluk olyan másfél órával ezelőtt.

Az időpont megjelenik a honlapon amikor ezt elküldtem.

Nem skatulyázom be ezt az embert. Adott pillanatban így volt…


Ellenben mi másra számíthattam volna a meghallgatott előadás derekán.

Máskülönben amikor lenézően gyerekmesének nevezte a seth iratokat és közben majdhogynem megveregette a vállamat hogy ez a szint nekem megfelelő….

Akkor forgott velem a föld…

Aztán el is jöttem onnan abban minutumban.

Én pusztán csak arra voltam kíváncsi hogy tud-e médiumokról, és pusztán felhoztam seth-et hogy mi avéleménye róla ha halott róla egyáltalán…

Magyarán lenézi a seth iratokat és mesének tartja…

Aki ezt olvassa, és amolyan táltos hívő féle, nos nem annak szól ez a hozzászólásom.
Üdv
Borzas
2006.11.10. 20.54
Lucas
Bazsi:

Nos, igen. A legtöbbször én is olyan beszámolókat hallottam, hogy ha valaki elment egy ilyen szellemírtóhoz, az tuti talált nála valamit, amitől megszabadíthatta. Párhuzamot véltem felfedezni az orvosokkal, mert rendszerint, ha elmész egy dokihoz úgy, hogy makk egészséges vagy, akkor is tuti talál nálad valamit, amit kezelni kell.

Solka:

Tetszik, ahogy hozzáállsz a dologhoz. A megközelítésed hasonlít az enyémhez, mert én is úgy gondolom, hogy ezeknek a dolgoknak, nevezzük bárhogy, mi adjuk az energiát. Értelemszerűen, ha nem adunk nekik, akkor nem lesznek jelen az életünkben. Ez valami olyan, amibe szerintem könnyen bele tudja magát pörgetni a psziché.

Richárd:

Azt hiszem, sokan őszintén hiszik, hogy segítenek, és valamilyen faramuci rendszerben elhitetik magukkal, hogy ez nem üzlet, hanem mondjuk küldetés. Nem akarom prejudikálni a dolgot, de szerintem kívánatos lenne bizonyos szintű tudatosság, ha valaki ilyen gyógyítónak adja ki magát. De meg kell jegyeznem, hogy elképzelhetőnek tartom azt az esetet is, amikor egy hétköznapi kommunikációra képtelen (vagy csak nehezen képes ember) olyan képesség birtokában van, ami valóban "csodálatos" gyógyító erő.
2006.11.13. 21.04
Lucas
Borzas, meglepett a tapasztalatod. Azután jobban belegondolva végül is nem meglepő. Ha táltosunk valóban hisz abban, ami a honlapján van, akkor az szerintem kizárja, hogy komolyan vegye Sethet. Ugyanis egyetlen keretrendszert sem fogadhatsz el abszolútnak, ha elfogadod a Seth-iratokban foglaltakat.
Egyébként köszönettel tartozom, hogy elmentél, nekem legalább már nem kell. :)
2006.11.13. 21.08
Richárd
Lucas!
Egyetértünk,a nem harsány,magamutogató természetgyógyászatot én is becsülöm,sőt még ez a "sámán,táltos" dolog is működhet megfelelő érzék alapján.
Az igazi ilyen irányú tevékenység szerintem nem kivagyi,nem világsztárokkal hirdeti magát,hanem visszafogott,szerény...
Az ilyen jellegű adatok pedig,hogy a"léleknek 48 napja van"elhagyni a rendszert,Seth óta kifejezetten idegesítenek,vagy éppen megmosolyogtatóak is egyben.
2006.11.13. 22.51
borzas
hello,

Az előadásról nem szóltam.

Nos, kovács andrás két pólusban hisz. Számtalanszor emlegette, hogy vannak ilyen emberek és vannak olyan emberek.

Azt mondta vannak jó és vannak rosz emberek.

Továbbá számtalanszor krisztusra hivatkozott.
Azt mondta krisztusról hogy nem értik meg krisztus az emberek, csak úgy mint anno a tanítványai sem értették őt meg.

Kérte a közönséget hogy képzeljék el, hogy abban akorban amikor nem ismerték azt hogy mi az a szeretet, megjelent jézus.

És hogy el tudnánk-e képzelni jéuzust olyan ruhában amit étkezéskor le evett?

( AZ evangéliumban az áll, hogy jézus azt mondotta hogy: Ne foglalkozzatok azzal mit viseltek.

András nem tudja elképzelni, és egy rendkívül magas szép férfiak tartja , aki csodaszép öltözetben tiszta ruhában jár és akiért megvesztek a nők, és ezt hangoztatta is.

Meg kell jegyeznem hogy a színfalak mögött mikor odamentem hallottam beszélgetni embereket, akik közel állnak hozzá és azegyiknek az volt atémája hogy hol csináltatta az ingét, ruháját...

Nos, én úgy érzem hogy rendkívül torz az amit művelnek a táltosok, és rendkívüli mértékben pólusokra sarkítják le a szemléletüket.

( Az almának nem csak a teteje és az alja létezik, mag az alma VAN ! )

Hovatovább Kovács András azt álítja hogy olvasta seth minden könyvét.
Ki ki döntse el, hogy mennyire volt képes feldolgozni a seth iratok tartalmát...

Üdv

Borzas
2006.11.14. 18.10
Nic
"Túl sekélyes oknak találom, hogy azért szeretnek olvasni mások életéről, mert a sajátjukat üresnek találják."

Lucas, én azért nem zárnám ki ezt az okot. ;)
2006.11.18. 18.16
Nic
Amúgy több funkciója lehet szerintem.

1. Így van miről beszélni.
2. A beszélgetőpartnereket megnyugvással töltheti el a tudat, hogy "képben vannak".
3. Kielégíti az emberek pletyka iránti igényét. (Egy idő után elfogynak a közös ismerősök.)
4. Cselekvési mintákat is kereshetnek benne.

Most csak mondtam pár példát.

Másrészt napi 300 ezer ember talán nem is olyan sok. Szerintem sokan vannak, akik leszarják az egészet, és/vagy ratyinak tartják.
2006.11.18. 18.29
A kommentezéshez be kell jelentkezned!


© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség