Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Blog

Újra
Lucas - 2006.12.18., Hétfő
 Rég nem írtam ide, és egy kis magyarázatra szorul a dolog, főleg a magam számára. Voltak olyan események, amelyek ide illettek volna, de nem tartottam elég érdekesnek ahhoz őket, hogy másokra ráterheljem. Ez utóbbi viszont rávilágított egy problémámra. Úgy álltam hozzá, hogy ez terhes lehet másoknak, és nem ismertem fel, hogy ez pusztán nekem okoz problémát. Mivel tudatosan azt mondtam magamnak, ha nem érdekli a másikat, akkor úgysem fog találkozni vele, ezért nyugodtan leírhatom, mégis, nem így cselekedtem, mert a tetteim ennek ellenkezőjét mutatták. Problémáztam azon is, hogy ki, mit fog szólni, milyen megítélés alá esek, stb. Úgy látom, igen ellentmondásos periódusba kerültem. Mintha valamilyen sodró, irányíthatatlan álomba kerültem volna. Remélem ennyi volt.
 Egy hasonlatot is találtam az életből a helyzetemre, ami valószínűleg nem véletlenül került ide. A Discovery csatornán az 1910-es párizsi árvízről volt szó, és arról, hogy mennyire nem voltak felkészülve rá. Ez az egy gondolat egy érdekes sorba vitt bele. 1910-ben nem voltak felkészülve a párizsiak arra, hogy a Szajna kiönthet a medréből. Megtörtént a katasztrófa, majd miután levonult az ár, a túlélők elkezdtek falakat emelni, hogy ne ismétlődhessen meg a dolog. 20-30 év elteltével viszont a következő generációnak, aki nem élte át, annak már nem volt olyan fontos és élénk a lehetőség, hogy a Szajna pusztíthat is, ezért elkezdték visszabontani a falakat. Mára már eltűnt szinte az összes védőgát, és ha most lenne egy áradás, akkor megint óriási pusztítást vinne végbe. A magam gondolkodására is hasonlóan tekintek. Megéltem egy áradást, rossz volt, alig éltem túl. Ez megértette velem, hogy igen, tenni kell azért, hogy ilyen ne következzen be még egyszer. Az idő múlásával azonban egyre inkább távolodik ennek a képe, és ebből a biztonságból már olyan messzinek túnik, hogy nem is foglalkozok vele. Majd ismét bekövetkezik. A kérdés pedig az, hogy miért? Miért történnek ezek a visszaesések?
 A megoldatlan probléma visszatérése nem tűnik kielégítő válasznak. Mintha más oka lenne. Vagy egyszerűen csak hülye vagyok ahhoz, hogy lecseréljem a már fellelt korlátozó hiteket.
Kommentek
atta
Talán azért térnek vissza, mert valahol mélyen foglakoztatnak ezek a dolgok. Valamilyen szinten hozzád tartoznak.
2006.12.18. 20.41
Nic
Szerintem kielégítő válasz lehet pedig a megoldatlan probléma visszatérése. Véleményem szerint különbség van aközött, hogy azért nem foglalkozol egy problémával, mert valóban hiszel abban, hogy megoldódik, valamint aközött, hogy csupán szeretnél hinni ebben, de valójában egyáltalán nem hiszel (ez utóbbi esetben hárítasz, és nem ismered be magadnak őszintén, hogy valójában továbbra is a régi hitekkel rendelkezel).

Én bízom benned, és tudom, hogy meg tudod oldani.
2006.12.19. 19.19
Lucas
Lehet, hogy igazatok van. Az új blogpostban leírtam, hogy mit fogok kipróbálni. Ha nem megy, akkor elő fogom venni a polcról ezeket a szarokat, és egyesével elkezdek vele foglalkozni. Bár én nagyon bízom abban, hogy minden dolognak az a természete, hogy előbb-utóbb magától is, vagy automatikusan megoldódik harmónikus módon. Ha hagyom.
2006.12.24. 01.17
A kommentezés le van tiltva ennél a bejegyzésnél!


© 2003-2024. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség