Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Seth az autoritásról

Nem számít, mennyire hajlasz arra, hogy másokat végy alapul; te vagy a magad autoritása. A válaszok pedig szó szerint – szó szerint – önmagadból fakadnak; és azt értem most ezalatt, hogy a privát tapasztalatodból; [és] nem adhatja meg neked őket másvalaki – meg kell tapasztalni őket.

Én csupán annyit tehetek, hogy elvezetlek benneteket ezeknek az igazságoknak a felismeréséhez, és segítek megnyitni saját belső kapuitokat; segítek abban, hogy használjátok saját elméteket és intellektusotokat, mígnem egy csodálatos pillanatban intellektusotok és intuícióitok összepasszolnak, és varázslatosan működnek; ekkor aztán tudni fogjátok, mit mondtam egész végig, és megnyílnak a szavak, mint ahogy ti magatok is mindannyian…

Senki nem járhatja be ezeket az utakat, csak te. Bármit is teszel, bármerre is mész, bármit is gondolsz: senki nem mehet ugyanarra, amerre te, és senki sem gondolhatja ugyanúgy, amit te gondolsz. Bizonyos szempontból egyikőtök számára sem azonos az igazság.

Igaz, hogy a napfény az udvar egy bizonyos sarkára esik, és ezért hamis azt állítani, hogy az udvar egy másik sarkára hull. De ha ahhoz ragaszkodtok, hogy az igazság egyetlen dolog, és egyféleképp kell elmondani vagy megtapasztalni, akkor ezzel azt mondjátok, hogy a napfény egyik darabja igaz, és a másik ennek következtében bizonyosan hamis.

Mindannyian igazak vagytok tehát, és igazságotok autoritásában és érvényességében legalábbis hajlandóságotok van azt illetően, hogy mi az igazság. Követhetitek ezt a hajlandóságot – ezt az útmutatást [*]. Befelé, magatok felé kell követnetek, hisz senki más nem rendelkezik a ti tudatotokkal. Senki más nem képes megtenni vele, amit ti tesztek, sem megtapasztalni, amit ti tudtok. És azzal, hogy hűek [**] vagytok privát tapasztalatotokhoz, gazdagítjátok az univerzum tapasztalatát, hisz Minden, Ami Van részei vagytok, mely általatok materializálódik.

Mármost, nem az a szándékom, hogy az utcasarkokon adjam ezt a beszédet. [***] A te beszéded ez, melyet bizonyos értelemben te adsz magadnak. Így hát most örömmel vissza is terellek benneteket e szelfekhez.

ESP-ülés, in Sue Watkins: Beszélgetések Sethtel

[*] Seth itt a „hint” szót használja, ami jelenthet még ’jel’-et, ’nyom’-ot, ’utalás’-t, ’célzás’-t is.

[**] Seth itt a „true” szót alkalmazza, ami ’igaz’-at is jelent; vö. korábbi megjegyzéseivel.

[***] Más lehetséges fordítás: „Nekem nem szándékom az utcasarkokon adni ezt a beszédet.”

Ford.: Nic, 2007.

Utolsó frissítés: 2007. 09. 30.



© 2003-2024. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség