Üdvözlünk a Seth.hu-n!
Érezd jól magad!

Negatív képek kicserélése konstruktívakra

Képtelen a saját energiáját kezelni – az néha megijeszti, majd úgy tűnik, teljesen el is hagyja. Itt azonban ő volt, aki magára hagyta az energiáját, mert könnyen enged a negatív gondolatoknak. Mivel különböző részekre érzékeny, úgy magába szívja a légkört is és a szuggesztiókat, akár egy szivacs, és nem tanulta meg megvédeni magát.

A rossz időszakokban szinte teljesen védtelen a negatív szuggesztióval szemben, így az a saját pszichés rendszerén és fizikai szervezetén keresztül van hatással. Ezért gyakran kellene ezt szuggerálnia: csak a konstruktív szuggesztiókra reagálok. Tartsatok szünetet, utána folytatjuk!

Tehát, figyelj rám! Amikor úgy találod, hogy ilyen negatív képekkel találod szemben magad az elmédben és azokat a jövőre vetíted ki, azonnal ki kell mentálisan törölnöd őket és egy konstruktív képre kell kicserélned, látva magadat például, amint egy rendezett szoba parancsnoka vagy.

Ezt azonnal meg kell tenni, minden egyes alkalommal és minden ilyen körülmény között. Ez a gyakorlat valóban ki fogja törölni a korábbi negatív képet. Mentálisan kell kitörölnöd a negatív képet. Például, ha azt gondolod, hogy Johnny F rosszalkodni fog az osztályteremben, akkor az elmédben ezt a képet cseréld ki arra, hogy Johnny F nagyon jól viselkedik. Az előbbinél, ha azt képzeled, hogy az a bizonyos tanuló rossz lesz, automatikusan telepatikus üzenetet küldesz neki ennek érdekében. Ha erősen fogékony a szuggesztióra, akkor végre fogja hajtani azt, amit adtál neki.

Amikor ezt egy konstruktív gondolattal cseréled ki, akkor ezt a konstruktív gondolatot küldöd neki, amire szintén reagálni fog. Bármikor, ha betegnek vagy gyengének látod magadat az elmédben, azonnal ki kell törölnöd ezt a képet és törekedj arra, hogy az önmagad lelki képét erősnek és egészségesnek lásd. Ezek a képek hatással vannak a fizikai szervezetedre a hormonok és kémiai anyag termelésén keresztül. A szuggesztiók, akár te kapod, akár tőled erednek, olyan érzelmi szituációt teremtenek, melyek automatikusan kihatnak a hormonok és kémiai anyagok termelésére. Ahogy mondtam neked, hogy mondd magadnak: csak a konstruktív szuggesztiókra fogok reagálni. Azonban, ha úgy találod, hogy negatív szuggesztiót táplálsz magadban, azonnal hárítsd el azzal, hogy kicseréled egy konstruktív gondolattal.

Ezt ahhoz lehet hasonlítani, mint amikor kijavítasz egy hibát egy festményen. Amikor rossz lelkiállapotban vagy, akkor automatikusan negatívan befolyásolsz másokat is, akikkel találkozol. Ezután reagálsz az ő viselkedésükre és a kör bezárul. Ez egy érzelmileg erősen töltött környezethez vezet, ami az általad említett depresszió okozója.

Mikor eléri a csúcsot, akkor az önsajnálat annyira uralja az érzelmeidet, hogy úgy tűnik, nincs menekvés. Az önsajnálatban valóban van egy úgyszólván perverz luxus, a kétségbeesés luxusa, amely ezt mondja: semmit sem tehetek, és leveszi a válladról a változtatás felelősségét. Ez nem csak rád vonatkozik, hanem általában egy ilyen állapotra. Képtelen leszel önerőből kiszabadulni, még annyira sem, hogy élvezd a kis örömöket és úgy tűnik, hogy lépésről-lépésre minden öröm eltűnik belőled, amíg nem marad más csak a kétségbeesés. Ezt a negatív szuggesztiók és gondolatok betetőzése okozza. Addig növekednek, amíg már nem bírod tovább. Az események természetes állapotában azonban előbb vagy utóbb egy erősen töltött pozitív gondolat elkezdi megtisztítani az érzelmi levegőt.

Korai Ülések 1. kötet - 332. ülés© 2003-2024. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség