Oldalainkat jelenleg 16 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1240

Seth levelei olvasóihoz

Kedves barátom!

Értékelem érdeklődésedet munkám és üléseim iránt. Tudatában vagyok egészen természetes és emberi szükségletednek is arra, hogy a mindennapi életre és cselekedetre fordítsd le a filozófiát.

Az ideák mindazonáltal eszközök, melyeket azért kapsz, hogy használd őket a magad módján. Minél gyakrabban használod ezeket a mentális felszereléseket, annál jártasabbá válsz saját, egyedi tehetségeid fejlesztésében és kiteljesítésében. Vannak a világodban olyanok, akikhez gyakran fordulhatsz segítségért – barátok, bizalmasok vagy doktorok, pszichológusok és pszichések. Annak megfelelően, hogy „hol vagy”, e személyek bármelyike segítséggel szolgálhat.

Míg szívesen fogadott lehet az ilyen segítség, az a fajta érték, melyet én ajánlok fel, eltérő természetű. Tágabb fogalmak szerint egyik legfontosabb üzenetem egyszerűen ez: „Sokdimenziós személyiség vagy, és benned rejlik minden tudás önmagadról, kihívásaidról és problémáidról, melyek tudására valaha is szükséged lesz. Mások segíthetnek neked a maguk módján, s a fejlődés bizonyos szintjein szükséges és jó is az ilyen segítség. De az én küldetésem az, hogy emlékeztesselek téged a saját lényeden belüli hihetetlen erőre, és hogy arra ösztönözzelek, hogy felismerd és használd azt.”

E célból alkotom – Ruburton keresztül – a Seth-anyag gyarapodó összességét és a könyveket, melyek mindegyike különböző módon van felszerelve e célokra. A személyes valóság természete: Seth-könyv című jelenlegi könyvembe olyan technikákat foglalok bele, melyek lehetővé teszik majd számodra és mások ezrei számára, hogy a normál, mindennapi életben használják ezeket az ideákat, hogy gazdagítsák az életet, melyet ismersz, és hogy segítsenek abban, hogy megértsd és megoldd a problémáidat.

Míg esetleg nem így tűnik számodra a jelenben, a legnagyobb ajándék, amit adhatok neked, abban áll, hogy újra megerősítem saját lényed integritását. Azért is mondom ezt, mert tudatában vagyok jelenlegi státuszodnak, éppúgy, ahogy saját entitásod más részei is.

Ruburtnak csak bizonyos mennyiségű idő áll a rendelkezésére, és sok mindent számításba kell venni. Én személyesen tudatában vagyok a levelednek. Ruburt mindazonáltal nem tud megválaszolni minden levelet személyesen, vagy különben a munkája és az enyém sínylené meg. Azért fogalmazom meg ezt a jegyzetet ennélfogva, hogy tudassam veled, hogy észben tartalak, és hogy energia küldetik ki hozzád automatikusan, amikor a leveled megérkezik ide, és amikor Ruburték elküldik ezt a választ. Az energia segíteni fog felszabadítani saját megértési és gyógyítói képességeidet, vagy segíteni fog neked bármely adott területen, ahol csak segítséget kívánsz.

Az ilyen energia mindig hozzáférhető, akár írsz nekem, akár nem. Az ilyen energia állandóan a saját rendelkezésedre áll. Ha hiszel nekem, akkor felismered, hogy mások legjobb esetben is csak helyettesítőkként, közvetítőkként cselekedhetnek, és e tekintetben nem szükségesek, ugyanis az energia mindig hozzáférhető az életedben. Egyszerűen azt adom neked, ami a sajátod.

Seth

633. ülés (1973. január 17.), A személyes valóság természete

Kedves levélíró!

Ruburt olvasta leveled. Joseph úgyszintén. Tudatában vagyok a tartalmának. De nincs külsős szervezetünk, úgyhogy nincsenek titkárnők, akik lejegyezhetnék a diktálást, sem közvetítő férfiak – vagy nők –, hogy szóvirágokkal ékes, előre csomagolt válaszokat írjanak.

Ruburt és Joseph, vagy Jane és Rob, ha úgy tetszik, magánemberek. Emellett egyfajta személyes kapcsolatuk van az univerzummal. E meghatározott sajátság azt jelenti, hogy ellenállnak bármifajta szervezet megformálásának, még ha egy ilyen szervezet segíthetne is a posta megválaszolásában. Ezért diktálom ezt a levelet. Miközben sokatokhoz el lesz küldve, mindegyikőtökhöz íródik, és csak azt bánom, hogy nem tudok egyénibb alapon belemenni törekvéseitekbe, kihívásaitokba és problémáitokba.

Némelyikőtök örömben írt, némelyikőptök szomorúságban. Némelyikőtök azért írt, hogy válaszokról meséljen, melyeket talált, némelyikőtök pedig válaszokat kívánva írt. Bárhogyan legyen is, energiát küldök neked ezzel a levéllel.

Az az energia fel fogja ébreszteni benned saját képességeidet. Olyan meglátásokhoz és megoldásokhoz vezet majd el téged, melyek csak a tieid lehetnek. Érintkezésbe fog hozni téged lényed talajával – melyből végső fokon minden örvendezés és válasz fakad. Nem az a célom, hogy megoldjam a problémáidat helyetted, hanem az, hogy érintkezésbe hozzalak saját erőddel. Nem az a célom, hogy közéd és saját szabadságod közé álljak azzal, hogy „válaszokat” adok neked, legyen szó akár a legtragikusabb problémáról. Az a célom, hogy megerősítsem saját erődet, hiszen lényed varázslata végtére is jól felszerelt arra, hogy segítsen értékkiteljesítésre, megértésre, bőségre és békére lelned.

Problémáidat saját kételyeid okozzák. Ezek a kételyek azért bukkannak fel, mert eddig nem álltál érintkezésben saját létezésed érvényességével. Hadd erősítsem itt meg ezt az érvényességet! Hadd erősítsem meg hitemet természettől fogva meglévő képességedben arra, hogy örömteli megnyugvásra lelj, és hogy bármely problémádon felülemelkedj! Ha problémákat merészelnék megoldani helyetted, akkor megtagadnám tőled a saját erődet, és tovább erősíteném az erőtlenség érzését, bármilyennel is rendelkezel. Tudom mindazonáltal, hogy kifáradhatsz, és hogy néha egészen felemelő lehet az energia ajándéka; úgyhogy, ismétlem, ezzel a levéllel elküldöm a te létezésed örömteli elismerését – és energiát, melyet felhasználhatsz arra, hogy megerősítsd saját vitalitásodat és erődet.

Van levél, amit nem a postás hoz, úgyhogy mindegyikőtök megkapja tőlem a rá jellemző fajtájú belső választ, bármilyen levelet is küldött a postán. Sok tekintetben mindazonáltal beszélőként szolgálok saját pszichéd számára, úgyhogy a belső üzenet saját nagyobb lényedtől érkezik majd magadhoz; és a valóságnak azon a sokdimenziós szintjén üdvözöllek téged.

Seth

1975. április, Az „ismeretlen” valóság, 1. kötet

Ford.: Nic, 2005–2006.

Utolsó frissítés: 2006. 01. 21.© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség