Oldalainkat jelenleg 15 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1240

Álmok, „evolúció” és értékkiteljesítés. Seth-könyv, 1. kötet

Borító

Roberts, Jane [mint médium], Dreams, ”Evolution,” and Value Fulfillment. A Seth Book, 1. kötet, Prentice Hall, New York, 1988. (882–-909. ülés, 1979. szeptember 26. – 1980. április 21.), Bevezető esszéket és jegyzeteket írta Robert F. Butts

A képen látható borítót Robert F. Butts festette.

I. A kétkötetes műről általában

A kétkötetes Álmok, „evolúció” és értékkiteljesítés Seth utolsó előttiként diktált könyve; Jane Roberts már az első kötet kiadása előtt, 1984-ben meghalt.

A könyv bemutatja Seth nézeteit az anyagi valóság „evolúció”-járól. Az értékkiteljesítést nevezi meg mint olyan célt, melynek megvalósítására Minden, Ami Van összes aspektusa törekszik.

A két kötet emellett továbbviszi Seth elméletét a valóságteremtésről, taglalja az egyéni képzelet és a csoport sorsának kapcsolatát; tárgyalja reinkarnáció és genetika viszonyát, s kifejti, hogyan alkalmaz a lélek fizikai hátrányokat és előnyöket egyaránt ugródeszkaként további teljesítményeihez.

Robert F. Butts terjedelmes Bevezető esszéi (melyek az első kötet körülbelül egyharmadát teszik ki) összegzést adnak felesége egyre súlyosbodó betegségéről, mely végül Jane Roberts halálához vezetett.

II. Az első kötetről

Az Álmok, „evolúció” és értékkiteljesítés első kötetének fő témája univerzumunk és fajunk eredete: tárgyalja univerzumunk „kezdet előtti” állapotát, melyben Minden, Ami Van individualizált tudatot manifesztált; fajunk eredete kapcsán pedig kifejti, hogy az emberiség szó szerint létezésbe álmodta magát az úgynevezett „alvajárók” révén.

Seth említi továbbá a „tudati egységek”-et mint minden energia és anyag alapjait; közli, hogy az „evolúció”-ként ismert hitrendszer hatalmas torzítás; fejtegeti az álmok szerepét a nyelv és a technológia vonatkozásában; kitér a genetikai örökség és a „reinkarnáció” közti kapcsolatra; taglalja képzelet és kreativitás nagy hatalmát, s beszél az „értékkiteljesítés”-ről: a minden életformát alapvetően jellemző vágyról, mely az élet minőségének növelésére irányul.

Nic, 2003.

Utolsó frissítés: 2006. 01. 22.© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség