Oldalainkat jelenleg 15 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1240

A korai ülések. Seth-könyv, 1. könyv

Borító

Roberts, Jane [mint médium], The Early Sessions. A Seth Book, 1. könyv, New Awareness Network Inc., Manhasset, New York, 1997. (1–42. ülés, 1963. december 2 – 1964. április 8.)

A borítón látható két kép 11 év eltéréssel készült Jane Robertsről. A kis képen 30 éves; Jane és Rob négy éve voltak ekkor házasok. A nagy képen 41 éves; a fényképet egy fotóriporter készítette 1970-ben, amikor Jane transzban volt. Jane ekkor már valamivel több, mint hat éve beszélt Seth médiumaként.

I. A sorozatról általában

A korai ülések könyvei a Seth, Jane Roberts és Robert F. Butts kapcsolatának első hat évéből származó Seth-szövegeket – az első 510 Seth-ülés anyagát – tartalmazzák. Nagy részük sehol, semmilyen formában nem jelent meg korábban. E kezdeti ülések nemcsak Seth elméleti fejtegetései miatt érdekesek: segítségükkel nyomon követhetővé válnak Jane és Rob első Ouija-táblás kísérletei, kérdései és a Seth-anyag fejlődése.

A korai ülések kilenc könyvből álló sorozat.

II. Az első könyvről

A korai ülések első könyve igencsak fontos mű a Seth-jelenség tanulmányozásának szempontjából: mutatja a kezdeteket, az 1963 őszén Jane és Rob által végzett Ouija-táblás kísérleteket, melyek elvezettek az egészen Jane Roberts haláláig folytatódó Seth-ülésekhez.

Seth már ekkor, az első 42 ülés során körvonalazza fő gondolatait: az első könyv témái között szerepel a fizikai univerzum mint álca és ideakonstrukció; ok-okozat és lineáris idő mint fizikai érzékeink teremtette álca; a külső szelfből, a belső egóból és a tudatalattiból álló egész szelf. Seth itt említi először a belső érzékeket is. Bevezeti a „mentális enzimek” fogalmát (a „tudati egységek”-ről és az „elektromágneses energiaegységek”-ről szóló koncepcióinak előzménye ez); beszél továbbá az ötödik dimenzióról, a pszichológiai időről és a szabad akaratról.

Nic, 2003.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 28.© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség