Oldalainkat jelenleg 11 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1240

A korai ülések. Seth-könyv, 3. könyv

Borító

Roberts, Jane [mint médium], The Early Sessions. A Seth Book, 3. könyv, New Awareness Network Inc., Manhasset, New York, 1998. (86–148. ülés, 1964. szeptember 9 – 1965. április 21.)

A borítón látható két kép 11 év eltéréssel készült Jane Robertsről. A kis képen 30 éves; Jane és Rob négy éve voltak ekkor házasok. A nagy képen 41 éves; a fényképet egy fotóriporter készítette 1970-ben, amikor Jane transzban volt. Jane ekkor már valamivel több, mint hat éve beszélt Seth médiumaként.

I. A sorozatról általában

A korai ülések könyvei a Seth, Jane Roberts és Robert F. Butts kapcsolatának első hat évéből származó Seth-szövegeket – az első 510 Seth-ülés anyagát – tartalmazzák. Nagy részük sehol, semmilyen formában nem jelent meg korábban. E kezdeti ülések nemcsak Seth elméleti fejtegetései miatt érdekesek: segítségükkel nyomon követhetővé válnak Jane és Rob első Ouija-táblás kísérletei, kérdései és a Seth-anyag fejlődése.

A korai ülések kilenc könyvből álló sorozat.

II. A harmadik könyvről

A korai ülések harmadik könyvében Seth folytatja az első és második könyvben bevezetett koncepciók kibontakoztatását.

A könyv témái közé tartoznak a „tudati egységek” (a tudat elsődleges aspektusai, az energia és anyag építőkockái); a pszichológiai idő; telepátia; a „karma” nem ok-okozaton alapuló koncepciója; értékkiteljesítés; az intellektus és az intuíció; az álmok természete és szimbólumai. Seth részletesen fejtegeti a sokdimenziós pszichét, s ennek során taglalja a következőket: a tudat természete; az egó-tudatosság; alszemélyiségek és az uralkodó személyiség (utóbbi nyerte el annak jogát, hogy a belső szelfet e fizikai birodalomban reprezentálja); a tudatalatti, ahol a múlt életekkel és az életek közti időszakkal kapcsolatos emlékek találhatók, s melynek három rétege az emberi psziché láthatatlan magját formálja. Tárgyalja emellett az elektromos birodalmat, s kifejti nézeteit az identitásról mint cselekedetről.

Nic, 2003.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 28.© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség