Oldalainkat jelenleg 14 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1240

A korai ülések. Seth-könyv, 4. könyv

Borító

Roberts, Jane [mint médium], The Early Sessions. A Seth Book, 4. könyv, New Awareness Network Inc., Manhasset, New York, 1998. (149–198. ülés, 1965. április 26 – 1965. október 13.)

A borítón látható két kép 11 év eltéréssel készült Jane Robertsről. A kis képen 30 éves; Jane és Rob négy éve voltak ekkor házasok. A nagy képen 41 éves; a fényképet egy fotóriporter készítette 1970-ben, amikor Jane transzban volt. Jane ekkor már valamivel több, mint hat éve beszélt Seth médiumaként.

I. A sorozatról általában

A korai ülések könyvei a Seth, Jane Roberts és Robert F. Butts kapcsolatának első hat évéből származó Seth-szövegeket – az első 510 Seth-ülés anyagát – tartalmazzák. Nagy részük sehol, semmilyen formában nem jelent meg korábban. E kezdeti ülések nemcsak Seth elméleti fejtegetései miatt érdekesek: segítségükkel nyomon követhetővé válnak Jane és Rob első Ouija-táblás kísérletei, kérdései és a Seth-anyag fejlődése.

A korai ülések kilenc könyvből álló sorozat.

II. A negyedik könyvről

A korai ülések negyedik könyvében Seth továbbviszi a korábban tárgyalt koncepciók kibontakoztatását, s új gondolatokat is bevezet.

A könyv témái közt szerepel a szimultán idő (melyben sokdimenziós pszichénk sok rejtett aspektusának van tudatában belső szelfünk); az egó fejlődése és funkciója; a belső egó; identitás és cselekedet; egészség és betegség; szuggesztió; az álomuniverzum mint a pszichológiai valóság „értékklímája”; az álmok természete a tudatos teremtés belső és fizikai aspektusaival összefüggésben. Seth továbbviszi az Isten-koncepció kifejtését is: értelmezésében Isten sem nem statikus, sem nem tökéletes – Kreatív Isteni Forrás; a valami válás örökös cselekedete. Hangsúlyozza továbbá a spirituális tudás gyakorlati alkalmazásának jelentőségét, s kifejti, hogy az „értékkiteljesítés” minden képesség és potenciál, így a fizikai potenciálok kiteljesítését is magába foglalja.

A könyv emellett bemutatja a Dr. Instreammel végzett borítéktesztek kezdeteit is.

Nic, 2003.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 28.© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség