Oldalainkat jelenleg 17 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1240

A korai ülések. Seth-könyv, 6. könyv

Borító

Roberts, Jane [mint médium], The Early Sessions. A Seth Book, 6. könyv, New Awareness Network Inc., Manhasset, New York, 1999. (240–280. ülés, 1966. március 9 – 1966. augusztus 24.)

A borítón látható két kép 11 év eltéréssel készült Jane Robertsről. A kis képen 30 éves; Jane és Rob négy éve voltak ekkor házasok. A nagy képen 41 éves; a fényképet egy fotóriporter készítette 1970-ben, amikor Jane transzban volt. Jane ekkor már valamivel több, mint hat éve beszélt Seth médiumaként.

I. A sorozatról általában

A korai ülések könyvei a Seth, Jane Roberts és Robert F. Butts kapcsolatának első hat évéből származó Seth-szövegeket – az első 510 Seth-ülés anyagát – tartalmazzák. Nagy részük sehol, semmilyen formában nem jelent meg korábban. E kezdeti ülések nemcsak Seth elméleti fejtegetései miatt érdekesek: segítségükkel nyomon követhetővé válnak Jane és Rob első Ouija-táblás kísérletei, kérdései és a Seth-anyag fejlődése.

A korai ülések kilenc könyvből álló sorozat.

II. A hatodik könyvről

A korai ülések hatodik könyve Seth elméleti fejtegetéseit tekintve körülbelül ott veszi fel a fonalat, ahol a negyedik könyv elejtette: Jane Roberts és férje, Robert F. Butts Seth érvényességének megállapítását célzó kísérleteit követően a Seth-ülések menete visszatér a régi kerékvágásba, s Seth tovább folytatja korábban bevezetett koncepcióinak kibontását.

A könyv továbbviszi az álmok természetének kifejtését; Seth leszögezi, hogy ébrenléti tudatunk bevitele az álmokba (azaz a tudatos álmodás képessége) egyfajta mérföldkő a fejlődésünkben. Megjelenik az asztrálprojekció témája is; Seth kifejti, hogy a tudatos asztrálprojekció szintén előrelépést jelent a belső érzékek teljesebb használatában és abban, hogy megismerkedjünk azzal a környezettel és testtel, melyben közvetlenül a fizikai halált követően tartózkodunk majd.

Nic, 2003.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 28.© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség