Oldalainkat jelenleg 14 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1240

A korai ülések. Seth-könyv, 8. könyv

Borító

Roberts, Jane [mint médium], The Early Sessions. A Seth Book, 8. könyv, New Awareness Network Inc., Manhasset, New York, 2000. (334–421. ülés, 1967. április 12 – 1968. július 8.)

A borítón látható két kép 11 év eltéréssel készült Jane Robertsről. A kis képen 30 éves; Jane és Rob négy éve voltak ekkor házasok. A nagy képen 41 éves; a fényképet egy fotóriporter készítette 1970-ben, amikor Jane transzban volt. Jane ekkor már valamivel több, mint hat éve beszélt Seth médiumaként.

I. A sorozatról általában

A korai ülések könyvei a Seth, Jane Roberts és Robert F. Butts kapcsolatának első hat évéből származó Seth-szövegeket – az első 510 Seth-ülés anyagát – tartalmazzák. Nagy részük sehol, semmilyen formában nem jelent meg korábban. E kezdeti ülések nemcsak Seth elméleti fejtegetései miatt érdekesek: segítségükkel nyomon követhetővé válnak Jane és Rob első Ouija-táblás kísérletei, kérdései és a Seth-anyag fejlődése.

A korai ülések kilenc könyvből álló sorozat.

II. A nyolcadik könyvről

A korai ülések fejtegetései ismét új irányt vesznek a nyolcadik könyvben. Seth témáinak szokásos menetét ezúttal nem kísérletekről szóló beszámolók törik meg: a Seth-ülések negyedik évében, 1967-ben kezdtek megmutatkozni Jane Roberts betegségének első tünetei – a „szimptómák”, ahogy Jane és férje, Robert F. Butts nevezni kezdte őket –, s ez az esemény vált (érthető módon) az ülések meghatározó tárgyává. A nyolcadik könyv jó része Seth bátorításait és javaslatait tartalmazza e betegség kapcsán.

Megjelenik Seth Kettő; Seth továbbá információt nyújt az LSD-ről, potenciáljairól és helytelen használatáról, veszélyeiről (utóbbiak akkoriban még nem voltak széles körben ismertek).

Nic, 2003.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 28.© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség