Oldalainkat jelenleg 18 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1240

A korai ülések. Seth-könyv, 9. könyv

Borító

Roberts, Jane [mint médium], The Early Sessions. A Seth Book, 9. könyv, New Awareness Network Inc., Manhasset, New York, 2000. (422–510. ülés, 1968. július 10 – 1970. január 19.)

A borítón látható két kép 11 év eltéréssel készült Jane Robertsről. A kis képen 30 éves; Jane és Rob négy éve voltak ekkor házasok. A nagy képen 41 éves; a fényképet egy fotóriporter készítette 1970-ben, amikor Jane transzban volt. Jane ekkor már valamivel több, mint hat éve beszélt Seth médiumaként.

I. A sorozatról általában

A korai ülések könyvei a Seth, Jane Roberts és Robert F. Butts kapcsolatának első hat évéből származó Seth-szövegeket – az első 510 Seth-ülés anyagát – tartalmazzák. Nagy részük sehol, semmilyen formában nem jelent meg korábban. E kezdeti ülések nemcsak Seth elméleti fejtegetései miatt érdekesek: segítségükkel nyomon követhetővé válnak Jane és Rob első Ouija-táblás kísérletei, kérdései és a Seth-anyag fejlődése.

A korai ülések kilenc könyvből álló sorozat.

II. A kilencedik könyvről

A korai ülések kilencedik könyvével Seth befejezi az els? 510 ülés átadását. Az 511. ülés már a Seth beszél: A lélek örök érvényessége. Seth-könyv, Seth első kifejezetten könyvnek diktált üléssorozatának anyagában szerepel (a könyv Seth könyve: A lélek örök érvényessége címmel jelent meg magyarul).

A nyolcadikhoz hasonlóan a kilencedik könyv is számos ülést szentel Jane Roberts egészségi állapotának. A témák közt szerepel néhány jungi idea magyarázata; Tam Mossman (= Jane szerkesztője) automatikus írása; válaszok matematikai kérdésekre; emellett új információ található az anyagban az egész szelfről, valóságrendszerünkről és ittlétünk céljáról. Seth Kettő is átjön néhány alkalommal.

Nic, 2003.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 28.© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség