Oldalainkat jelenleg 15 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1240

A személyes ülések. Seth-könyv, 4. könyv

Borító

Roberts, Jane [mint médium], The Personal Sessions. A Seth Book, 4. könyv, New Awareness Network Inc., Manhasset, New York, 2004. (1977. augusztus 27 – 1978. augusztus 28.)

I. A sorozatról általában

A személyes ülések könyvei azokat a Seth-szövegeket tartalmazzák, melyekre Robert F. Butts a különféle Seth-könyvekhez írt jegyzeteiben mint „törölt ülések”-re utalt – olyan szövegeket, melyet Jane Roberts és férje nagymértékben személyes természetűeknek tartottak, s a Seth-anyag többi részétől elválasztva, külön jegyzetfüzetekben tároltak.

Robert F. Butts így írt ezekről az ülésekről: „A nagy érték, amit most a sok törölt vagy privát ülésben látok, abban áll, hogy megvan a potenciáljuk arra, hogy segítsenek másokon, éppúgy, ahogy Jane-nek és nekem is segítettek az évek során. Nagyon fontosnak érzem, hogy ezek az ülések gyarapítsák Jane szép, kreatív életművét, hogy mindenki láthassa őket.”

A sorozat a tervek szerint 7–9 könyvből áll majd, melyek a már említett „törölt ülések” mellett tartalmaznak néhány eddig kiadatlan szabályos ülést is, valamint Jane Roberts egy eleddig szintén publikálatlan, a Rembrandt van Rijn világszemlélete (The World View of Rembrandt van Rijn) című művét; annak a három „világszemlélet”-nek az egyike ez, melyeket Jane írt – a másik kettőt már kiadták Paul Cézanne világszemlélete: pszichés értelmezés (The World View of Paul Cézanne: a Psychic Interpretaion, 1977) és Egy amerikai filozófus halál utáni naplója: William James világszemlélete (The Afterdeath Journal of an American Philosopher: The World View of William James, 1978) címmel.

II. A negyedik könyvről

Néhány idézet A személyes ülések negyedik könyvéből:

„Azt javaslom, mindenekelőtt azt kérdezzétek meg magatoktól, hogy mi az, amit igazán akartok, és mi az, amiben igazán hisztek. (Derűsen.)

„Könyveink sokakat meg fognak ijeszteni. Sok olyan hittel állnak szöges ellentétben, melyek szerint a tömegek élik életüket... Könyveink bizonyos szempontból felforgatók.”

„Butaság lenne egy ibolyától, ha azon tűnődne, miért nem szőlő. Bizonyos természettel rendelkeztek tehát, ami a sajátotok.” „Azok a vágyak, melyek összhangban állnak természetetekkel, nem ütköznek ellenállásba.”

„A legtöbb ember nem tudná kezelni a jövőbeli életek jelenbeli ismeretét. Mindig zöldebb legelőket keresnének, hogy úgy mondjam, s az élet elveszítené azt a szükséges, világos fókuszt. Megpróbálhatjátok jövőbeli szelfekkel felvenni a kapcsolatot, akár olyan egyszerűen is, hogy megpróbáljátok megtenni. Jobb, ha az érintett szubjektív valóságra koncentráltok – ez könnyebb, ugyanis ha sikerrel jártok, automatikusan arra a jövőbeli szelfre hangolódtok rá, aki jelenlegi valóságotokból ’bukkant elő’. Teljesen hasznos tanácsokat is szerezhettek ilyen módon.”

Nic, 2005.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 28.© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség