Oldalainkat jelenleg 8 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 1240

Az „ismeretlen” valóság. Seth-könyv, 1. kötet

Borító

Roberts, Jane [mint médium], The ”Unknown” Reality. A Seth Book, 1. kötet, Prentice-Hall, Englewood Cliffs, N.J., 1977. (679–704. ülés, 1974. február 4 – 1974. június 17.), Bevezető jegyzeteket és az ülések jegyzeteit írta Robert F. Butts

A képen látható borítót Robert F. Butts festette.

Magyar kiadás: Roberts, Jane, Az "ismeretlen" valóság, 1. kötet, Tetraweb Solutions Kiadó, Bp., 2005.

I. A kétkötetes műről általában

Az „ismeretlen” valóság mindkét kötete elsősorban a valószínű valóságok témáját bontja ki: Seth az események materializációját érintő konkrét mechanizmusokkal hozza összefüggésbe a koncepciót. Elmélete szerint – mely párhuzamba állítható a kvantumfizika párhuzamos univerzumokról szóló teóriájával – vannak más, valószínű verziói a történelemnek, melyek alternatív dimenziókban léteznek. E verziók ugyanolyan valósak, mint a mieink, s minden egyénnek vannak valószínű szelfjei, akik e „párhuzamos” univerzumokban léteznek.

Seth szerint lényünk ismeretlen mechanizmusainak és dimenzióinak felderítése képezi a következő lépcsőfokot evolúciós fejlődésünkben. Jelenlegi, az egész világot érintő problémáink nagymértékben annak eredményei, hogy nem értjük lényünk és az univerzum igazi természetét.

A kötetek emellett tárgyalják a vágy és a szabad akarat dinamikáját, s gyakorlatokat is tartalmaznak, melyek azt célozzák, hogy megismerkedjünk „ismeretlen” dimenzióinkkal, s ezúton gazdagítsuk mind a magunk életét, mind a világot, melyben élünk.

Robert F. Butts kiterjedt jegyzeteket fűzött a könyvhöz.

II. Az első kötetről

Harmadik könyvének első kötetében Seth folytatja tárgyalásait az emberi lélek sokdimenziós természetéről. A Seth beszélben – ami magyarul Seth könyve címmel jelent meg – már bevezette a „valószínű valóságok” koncepcióját. Az „ismeretlen” valóság első kötetében továbbviszi ezt a gondolatot: beszél a bármely döntés esetén fennálló valószínűségekről és arról, hogy mennyire gazdagítaná az ébrenléti életet, melyet ismerünk, ha tudatára ébrednénk e valószínűségeknek. Taglalja emellett azt is, hogy hogyan kereszteződnek egymással és gyakorolnak hatást egymásra a valószínű valóságok; tárgyalja a valószínű valóságok és reinkarnáció kapcsolatát is.

Seth témái között szerepelnek továbbá a következők: az álmok célja és az, hogy gyakran tudattalanul is beteljesítjük ezeket; „tudati egységek” (TE-k) és „elektromágneses energiaegységek” (EE-k) mint teljes univerzumunk építőkövei; az állati tudat; téves koncepciók a halálról és a halál utáni életről; a fizikai halál és a belső valóság közt fennálló kapcsolatok; az álomművészet-tudós, az igazi mentális fizikus és a mesterorvos.

Konkrét gyakorlatok is segítenek az egyén nagyobb identitása ismeretlen részeinek felfedezésében: e kötet tartalmazza az úgynevezett „Gyakorlati Elemek” első felét.

Nic, 2005.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 28.© 2003-2021. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség