Oldalainkat jelenleg 1 látogató olvassa
Regisztrált tagjaink száma: 5

se

Deena Zalkind Spear

Jane Roberts ESP-osztályának volt tagja. Susan Watkins Beszélgetések Sethtel című könyvében Darla Solomonként szerepel.

1971-ben szerzett diplomát neurobiológiából a Cornell Egyetemen (Cornell University). Három évig vegyi elemzőként dolgozott a Cornell-en, s számos olyan tanulmányban működött közre társszerzőként, melyek a rovarirtó szerek használata nyomán fellépő környezeti károkat mutatták ki. Amikor ráébredt, hogy saját egészségét is veszélyeztetik a laboratóriumi vegyszerek hatásai, otthagyta az egyetemet, s a hegedűkészítés és az akusztika tanulmányozása felé fordult. A következő több mint 20 évben a férjével együtt végzett hangszerkészítés, a zene és a zenészek álltak érdeklődésének középpontjában.

Időközben elvégezte Barbara Ann Brennan négyéves gyógyítói iskoláját; ezirányú tanulmányait 1997 júniusában fejezte be. Néhány éven át magánleckéket is vett az energiagyógyítás terén különféle tanítóktól, többek között Marlene Sandlertől.

1995-ben fedezte fel, hogy fizikai érintés nélkül, pusztán mentális energia használatával is képes javításokat eszközölni a hangszereken. Módszere abban áll, hogy belső érzékei segítségével érzékeli egy-egy hangszer egyébként nem hallható vibrálását, és mentálisan áthangolja azt. A hangszerek fizikai érzékszervekkel hallható hangzása ennek nyomán határozottan megváltozik – nemcsak Deena, hanem ügyfelei véleménye szerint is, akiknek sorai közé élvonalbeli zenészek is tartoznak.

Hamarosan telefonon át is kipróbálta a hangolást. Következő lépésként állatok és emberek energiagyógyítását is gyakorolni kezdte mind személyesen, mind távgyógyítás révén. Az elv itt is ugyanaz, mint a hangszerek hangolása esetében. Deena meglátása szerint ugyanis mindannyian energiából állunk. Az energia vibrál. Márpedig – Spear szavaival – „Ha vibrál, behangolható.”

2002 júliusában jelent meg saját kiadású, keményfedelű könyve Az angyalok fülei: Hegedűk, emberek és állatok – hallott és nem hallott – hangjainak gyógyítása (Ears of the Angels: Healing the Sounds – Heard and Unheard – of Violins, Humans and Animals) címmel (Singing Woods Press, 2002). 2003-ban a Hay House Publishing kiadta a könyv puhafedelű változatát, de ez utóbbi verzió csupán Az angyalok fülei első részét tartalmazza (az eredeti mű kétrészes).

Robert F. Butts a következőképpen nyilatkozott a könyvről: „Az angyalok fülei Deena Spear lenyűgöző beszámolója a húros hangszerekhez fűződő egyedi kapcsolatáról és arról, hogy hogyan fejlődött végül érző lények gyógyítójává. Deena szeretete és munkája oly módon ragad minket magával, ahogyan semmi más.”

Deena Zalkind Spear jelenleg workshop-okat tart a New York állambeli Ithacában, melyeken többek között telepatikus hangzás-hangolást; hangszerek, események, érző lények gyógyítását; héber betűk és kifejezések vibrációs átalakításra való felhasználását tanítja. Emellett folytatja a vibráció területének feltárását, s egy könyvön is dolgozik, mely a gyógyításról, a hangzás hangolásáról és a héber betűk használatáról nyújt majd gyakorlati útmutatást.

Bár Sethet még csak nem is említi cikkeiben (és a vele készült interjúkban), s a jelek szerint elsősorban Barbara Ann Brennan gyógyítói iskolája volt rá nagy hatással, több kijelentésében is tetten érhető Seth nézeteinek visszhangja.

Nic, 2005-2006.

Kapcsolódó anyagok a Seth.hu-n:

Devi, Swaha, Alternatív könyvespolc: Az angyalok fülei

Swaha Devi könyvismertetője Deena Zalkind Spear Az angyalok fülei című könyvéről.

Devi, Swaha, Jó vibrációk

Swaha Devi interjúja Deena Zalkind Spearrel.

Northrup, Christiane, Dr., Gyógyító vibrációk: A jövő orvostudománya

Dr. Christiane Northrup cikke Spear könyve megjelenésének apropóján.

Spear, Deena Zalkind, Gyógyításra hangolódni

Deena Zalkind Spear cikke, melyben néhány epizódot ír le gyógyítói tevékenységének történetéből.

Spear, Deena Zalkind, A fagyitölcsér-energiatojás

Deena Zalkind Spear egy gyakorlatot ír le ebben a cikkben, melynek célja, „hogy fontos és nagyon is valódi energiát aktiválj életed táplálására és gyarapítására”.

Winer, Ethan, A fűrészportól a szinuszhullámokig

Ethan Winer cikke a hegedűkészítő-házaspárról, mely egy velük folytatott interjún alapul. A cikk végén emellett rövid beszélgetés található Mstislav Rostropovich hegedűművésszel, a házaspár barátjával.

Kapcsolódó anyagok más oldalakon:

Deena Zalkind Spear és férje, Robert J. Spear honlapja: http://www.singing-woods.org

Források

Spear, Deena Zalkind (?), Energy Healing and Tuning, in http://www.singing-woods.org/healing.html

Spear, Deena Zalkind (?), [About] Ears of the Angels, in http://www.singing-woods.org/books.html

Spear, Deena Zalkind (?), Workshops, in http://www.singing-woods.org/workshops.html

Devi, Swaha, Good vibrations, http://www.singing-woods.org/article_bodysoul.html

Watkins, Susan M., Conversations with Seth : The Story of Jane Roberts’s ESP Class, Revised (átdolgozott kiadás, 2 kötet együtt), Moment Point Press, Portsmouth, New Hampshire, 1999.

2005. 01. 10.

Utolsó frissítés: 2006. 06. 22.© 2003-2024. Seth.hu - Minden jog fenntartva | Szabályzat | Elérhetőség